Väderprognos för 5 dagar

fredag 12 september 2014

Äntligen fredag!

 

Fredag 1

Äntligen är veckans absolut bästa dag här. Fredagar gillar vi skarpt, då börjar helgen, så fort maken kommer runt 5-½6. Lite beroende på trafiken.

Jag tömde mobilen på bilder och jag hittade en bild från min sista lördagslunch som jag fick på Omvårdnadshuset som ligger i anslutning till Danderyds Sjukhus, platsen jag var på innan jag kom till Magnolian.

20140706_121451

Det är faktiskt vitt vin i det höga glaset som jag blev bjuden på till lunchen, som var en underbar fiskgryta, nypotatis och grönsaker med äppelkaka och glass till efterrätt. Jag åt inne på mitt rum där, inte ute i matsalen, Tänk att få vin till maten inom sjukvården, otroligt och väldigt gott. Maten var faktiskt något bättre där än på Magnolian, fast det var jättegod mat där också, med ett undantag! Vi fick nån läbbig gryta av nån obestämbar sort som ingen tyckte om en middag. Men det var enda gången.

Jag upptäckte nästan genast att det serverades två olika rätter till lunch varje dag på Magnolian och gjorde snabbt en veckolista på vilken av rätterna jag helst ville äta och jag lämnade den till personalen, som skötte om beställningen veckovis på söndagarna. Jag fick alltid “min” mat på luncherna, då jag var där. Oftast fisk, som jag tycker mycket om, vilket de andra inte ville ha och därför beställdes sällan. Omväxlande och goda fiskrätter! Till middag serverades det bara en rätt, men jag åt yoghurt och flingor de få dagar jag inte ville äta deras varma mat på kvällen och det gick jättebra det också!

Amanda vilar ut efter att ha jagat sopborsten då jag gjorde fint till helgen. Nu ska jag återgå till min bok. Jag har läst färdigt de tre första mysterierna med Ms. Barton och valde en annan bok att läsa i mellan. En biografi om en liten 12-årig flicka, som jag hämtade gratis den 31 augusti, idag ges den inte bort. Bilden är en länk för dem som är intresserad:

71iTXgpx1yL._SL1500_

At a critical juncture during brain surgery, Alex Dixon, age 12, had a stroke. . .
Alex was a normal, bright, and healthy little girl, when the sudden onset of a mysterious illness began to take over her life. Months of physical therapy and medication failed to provide relief from acute pain and muscle spasms. Doctors across the country were at a loss for answers. A last-ditch attempt at treatment—brain surgery—ended up stopping the spasms but with unexpected, dire consequences.
A Stroke of Luck is the remarkable true story of a close-knit family that
meets challenge after challenge with resilience, hope, and love.

About the Author: JULI K.DIXON, Ph.D. is a professor of mathematics education at the University 7of Central Florida. A prolific writer and speaker, she has published numerous textbooks and delivered keynote presentations throughout the United States. She lives in Central Florida with her husband Marc and their two daughters. Her younger daughter and co-author JESSICA DIXON began writing this book when she was eleven years old."

Jag läser denna allvarliga bok innan jag tar itu med de tre resterande underhållande mysterierna. Boken har fått betyget 4,9 av 5 i recensionerna av dem som har läst boken och lämnat sin åsikt. Den blir säker en gripande läsning, jag har ju själv haft stroke.

Vi önskar er en fortsatt trevlig fredag och en god början på helgen!

Kaffe-fredag /Julia

8 kommentarer:

 1. Önskar er en jamarmysig helg :-)

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får en jamarmysig fredagskväll med massor av gos och gottisar.
  Här väntar vi på att matte skall komma hem, hoppas hon köper med sig något gott. :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amanda har fått Gourmet Gold Mousse av maken. Jag hoppas att hon gillar dem också. Hon tycker om de andra sorterna av Gourmet Gold :)

   Radera
 3. Det är inte en dag för tidigt att det serveras lite vin till maten även på sjukhus och sjuk- och äldreboenden. Man behöver känna att man är kvar i det liv man lite lämnar när man tas in på nån typ av boende genom att man får bestämma lite själv. Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ÄR inte livegen även om man blir sjuk och måste vara inlagd. Det var trevligt med både vinet och att få bestämma lite vad man ville ha till lunch i alla fall.

   Radera
 4. Ja fredagen är verkligen toppen.
  Bra att du tyckte om maten på de ställen du var på för ibland kan det var si sådär.
  Ha en trevlig helg!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade förvånansvärt god mat på båda. Jag fattade liksom aldrig varför folk klagade på maten. Den var ju både god och välkryddad!
   Men jag hade nog tur och varit på RÄTT ställen :)

   Radera