Väderprognos för 5 dagar

torsdag 18 september 2014

Nu har jag…

 

CA2FCT2Z

… gjort om lite till! Jag hittade inte min bild tyvärr, men hittade denna bakgrund på nätet här! Skrivbordsunderlägg och bakgrundsbilder gratis står det på sidan, så jag tog för givet att jag får använda den utan att nån tar illa upp. Härliga höstfärger har bilden i alla fall och efter lite trixande, bilden var alldeles för stor från början, fick jag till att den passar mallen.

Fast jag tar nog och fotograferar vår lönn i trädgården i sin höstprakt i helgen ändå. Det är ju dess höstprakt jag vill visa och inte någon annans bild!

Vi gör inget speciellt. Jag har dammat, men väntar med att sopa golvet tills imorgon. Amanda får vänta med att jaga sopborsten lite till.

Jag har också bökat med böcker i min surfplatta. Jag har ju massor med fanfiction som jag ville lägga in i den. Jag tror att jag lyckades med dem som jag ville ha även där. Jag är inte riktigt nöjd med läs belysningen i sängen. Det är svårt att läsa mina e-boksläsare för varken Kindle eller Letto har egen bakgrundsbelysning (vilket surfplattan har). Det är väl därför batterierna är så långvariga i dem.  Maken måste hjälpa mig med att flytta lamporna så att de varken bländar eller är felriktade, som de är nu. Jag får inte till dem själv. “Klädnypan (?)” som man klämmer fast lamporna med är för hårda för mig. Inte ens min friska hand orkar att klämma tillräckligt Gråtande ansikte. Lättast blir det att justera dem när det är kväll och mörkt, då jag kan ligga i sängen och hjälpa till att rikta dem ordentligt. Vi får säkert till det också!

Jag vill tacka Kjelle Bus matte som i en kommentar till gårdagens blogg berättade om deras värmemadrasser:

“Visst är det lättare att skydda sig mot kyla än värme , matte säger att värmemadrasserna som hon o husse köpte till sig i julklapp förra året är det bästa inköp dom nånsin gjort , förutom mig då ;-)”

kom jag på att vi har sådana liggande också! Just nu finns de i friggen i originalförpackningen, ärvda efter min mamma. Det var drygt tio år sedan hon somnade in och de har aldrig blivit använda. Hoppas att de fungerar efter att ha blivit liggande i så många år i sin kartong (tror ni att garantin fortfarande gäller Himlar med ögonen ??? *skrattar gott*). De ska hämtas och läggas i sängarna i helgen när vi ändå ska byta sänglinne! Vi ska prova våra nyinköpta flanellbäddsätt. De är säkert varmare än vanlig bomulls- lakan och påslakan. Nu fryser jag inte när jag lägger mig, men visst är det mysigt att lägga sig i en från början varm säng! Sen gör det inte så mycket att det är riktigt svalt i rummet. Tvärt om, jag sover definitivt skönare i ett svalt rum, än i ett som är för varmt!

Ha en fortsatt trevlig och gärna solig torsdag!

evan_katt_smyger_1 /Julia

4 kommentarer:

 1. nu närmar vi ju oss den allra vackraste tiden när det gäller färger och träd, skönt att det finns saker att njuta av! Sopborst jakt är kul! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker Amanda också.
   Jag låter henne leka lite, för sen kan det gå fortare för mig att städa :)

   Radera
 2. Får hoppas att de funkar fortfarande så du kan mysa i värmen i sängen. Min matte gillar att lägga sig i en sval säng, för att sen själv värma upp den men ibland kan den bli lite för kall, tur hon har mig då, hihi!
  Det gäller att ha lampor rätt när man läser för annars blir man trött i ögonen säger matte.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hoppas på det. Jag har aldrig haft en förvärmd säng, jag får prova å se vad jag tycker. Man måste ju INTE sätta på den ;-)
   Jag får huvudvärk också om jag inte ser ordentligt när jag läser.

   Radera