Väderprognos för 5 dagar

torsdag 11 september 2014

Ännu en solig och varm dag!

 

Torsdag

Vår termometer visar 19,7 grader i skuggan. Söta Fröken ligger i elrullstolen och sover ute på verandan efter förmiddagens mask-jakt. Här får ni en bild från gårdagens sover-i-solstrimman efter bus med masken Ler!

PICT1570

Jag hann inte få tag i den idag heller innan den försvann igen. Jag undrar så var Amanda gömmer masken varje gång hon har lekt färdigt. Nåja, det räcker att hon vet och kommer med den nästa gång vi ska leka “jakten-på-masken”. Amanda är rolig.

Brukar era katter/hundar gömma sina älsklingsleksaker??? Eller är det bara Amanda som är extra rädd om sin kära mask? Hade jag bara vetat att den skulle bli såhär poppis, hade hon fått en för länge sen…

Jag ska nog köpa en till vid tillfälle, att ha på lager. Nu vet jag att hon gillar den typen av leksaker också. Annars har små tyg-möss varit varit favoriter. Jag har ingen aning hur många som finns lite överallt i huset. Maken kom med tre stycken, som han hittade i kojan i rastgården i lördags. Sen finns minst lika många till i hennes igloo, plus hennes jättestora musebus som Smulan gillade att leka med också. Mjuka bollar är poppis också och finns flera av.

Jag slänger iväg den leksak som hon kommer med. Jag antar att det är just den hon vill busa med för stunden. Bäst att hon får bestämma själv vilken som är roligast att jaga just då Blinkar !

Jag läser och skrattar vidare åt Ms. Bartons eskapader, men läser annat i sängen. Nåt som inte vållar lika mycket sjögång. Amanda verkar nöjd med att sängen står still när vi ligger och ska sova och hon har lärt sig var jag vill ha henne så jag ser läsplattan, eller surfplattan utan att hon är i vägen i den nya sängen.

Det är ju alltid en ljudbok som är på då jag har släcker lampan för kvällen. Hon har lärt sig att när musiken stängs av och en bok börjar höras är det sovdags.

Nu ska jag återgå till min bok och önskar er alla en solig torsdag!

9thursday20 /Julia

6 kommentarer:

 1. Ooo vad mysigt Amanda sover i solstrimman. Jag har en musebus o glitterbollar som jag leker mest med glitterbollarna brukar jag gömma för matte.

  SvaraRadera
 2. Här finns MASSOR med leksaker, men det är nog bara cigarrerna som får sig en omgång ibland. Kattmynta-saker är det enda som duger! Visst kan de åka in under nån möbel, men de göms inte avsiktligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maske är den FÖRSTA köpta kattmyntaleksaken Amanda har visat intresse för. Eftersom vi har kantnepeta (= kattmynta) i trädgården torkar jag det och har hennes små möss i en stor glasburk ett tag ihop med egen odlad kattmynta. Det duger, men inte de köpta.

   Radera
 3. Visst är vi fantastiska vi djur, hihi!
  Jag brukar inte gömma mina leksaker men jag kan gömma godis som jag tar emot men inte vill ha just då och när vi lekt sök äter jag alltid två frolicar och gömmer en, matte har hittat såna under täcke och kuddar i sängen, hihi!
  Syrran gömmer leksaker och ibland gräver hon ner dom men oftast lägger hon sig på dom för att jag inte ska sno nån med hem - händer ju ibland, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gömmer gottis till senae. Andra vovvar skulle äta upp ALLA. Att du lånar nån leksak med dig hem av syrran, vet vi ju. Du har berättat om det förut. Gulligt av dig att lämna tillbaka dom! (Eller ÄR det matte som bär hem dom??? *fniss*)

   Radera