Väderprognos för 5 dagar

söndag 17 februari 2013

Ännu en dag med skid-VM!

 

1623763ax3tnnp9v1

Maken sitter framför sportsändningarna medan jag lyssnar på bok. Precis som igår!

Jag tog fram en redan läst framtidsberättelse. Trilogin är så bra att jag inte har nåt emot att lyssna på den flera gånger.

9163873176

Skönt att den bara är en grym saga. Tänk bara, att komma på tanken att sända iväg 24 ungdomar för att mörda varandra i en tävling. Läskigt, men om ni inte har läst böckerna är de verkligen läsvärda. Inte bara för ungdomar, utan även för oss vuxna. Så här står det om boken:

Efter en tid av fruktansvärda naturkatastrofer och krig bildades nationen Panem. För att kväsa uppror och påminna befolkningen om regimens makt arrangeras varje år Hungerspelen, en brutal kamp där 24 ungdomar från Panems 12 distrikt slåss för att vinna – och överleva.

Som en av deltagarna i Hungerspelen hamnar Katniss snart i rampljuset. Hon förs till huvudstaden, där hon tränas, stylas och intervjuas. För att klara sig måste hon bryta mot spelets regler och sätta sig upp mot landets makthavare. Men Katniss blir snart en bricka i ett spel. Vad hon än gör verkar det föra med sig våld och lidande, och hon vet hon inte längre vem hon kan lita på. Fångad mellan den gryende revolutionen och Panems president inser Katniss att hennes handlingar har satt saker och ting i rörelse som hon inte längre kan kontrollera ...

De bästsäljande böckerna bakom storfilmen "The Hunger Games"! Suzanne Collins kultförklarade framtidstrilogi är en spännande berättelse om maktens förgörande kraft och människans kamp för frihet. Men det är också en gripande skildring om liv, död och kärlek. Här finns nu för första gången alla tre böckerna - "Hungerspelen", "Fatta Eld" och "Revolt" - samlade i en volym.

anyaflower438

Maken ska iväg på ett medlemsmöte på eftermiddan. Turligt nog är den, där den hålls, på hemvägen. De börjar klockan ett. Förhoppningsvis håller de inte på för länge. Skönt att jag slipper gå. Jag är inte speciellt intresserad av att delta heller i och för sig och vi har alltför mycket snö kvar trots flera dagar med plusgrader. Jag hade inte kunnat vara med på grund av snön. Nackdelen med att bo på vischan, men jag tar det gärna!

Idag visar vår termometer +2,1 grader.Visst minskar snön, men inte alls i den takt som jag önskar och vill. Nåja, det är ju bara att gilla läget!

Ha en lagom lat söndag!

Lat söndag /Julia

8 kommentarer:

 1. Kan du tänka dig att vi haft sovmorgon idag med :)
  Här är det grå och slaskväder = inget att vara ute och tassa i.
  Min matte har hört om dom där böckerna och filmen ska visst vara bra också säger dom som sett den.
  Matte o Husse ska visst ge sig ut i slasket en sväng för att hälsa på husse´s mormor.
  Trevlig söndag på er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen är sevärd också!!! Vi har den på DVD.
   Bilden är en länk, där boken kan köpas till ett bra pris.

   Radera
 2. Vi tycker sportsöndagar framföt tv:n är rätt trevliga.Mycket tid för mys! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Verkligen tur att det bara är en saga men ibland är verkligheten mycket värre för vissa människor, huh!
  Lite plusgrader och lite regn kan gå hårt åt snön men man får inte alltid som man vill så det är som du säger att man får gilla läget även om man inte gör det, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värdet rår vi ju inte över, men ett rejält regn vore rätt så bra :)

   Radera
 4. Hi Julia, Wishing you a Lovely Sunday!

  From Our house to yours',
  Miss Kitty & Mum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Here it is almost bedtime and it's Monday in a few hours :)

   Radera