Väderprognos för 5 dagar

tisdag 26 augusti 2014

Tisdag och fortfarande regn!

 

11

Regnet kommer med varierande intensitet. Ibland öser det ner, för att i nästa minut bara dugga lite. Jag hoppas att maken inte blir alltför blöt på sin väg genom skogen. Han ska hem en vända för att hämta sitt röstkort om den har kommit. Vi hoppas på det, annars får han rösta i sin vanliga röstlokal på röstdagen.

Jag ska i alla fall rösta imorrn eller på torsdag på biblioteket, som är min “vanliga” röstlokal. De senaste åren har jag röstat där vid alla val som har varit sen 2008. Det är bara sedan 1 juli vi har olika mantalsskrivningsadresser och det var jag tvungen till. Det är tack vare min nya kommun jag fick vara de dryga tre veckorna på Magnolian! Vilket jag är mycket tacksam för! Där fick jag verkligen all den hjälp som jag behövde för att kunna komma igen.

Visserligen har jag jätte ont fortfarande, men jag håller på att trappa ner de starka receptbelagda depå värktabletterna. Jag åt 25 mg av dem två gånger per dag och nu är jag nere i 15 mg morgon och kväll. Det känns faktiskt stor skillnad på att jag äter mindre av dem.

Jag har undvikit de snabba “vid behov” tabletterna och tar bara ett av dem vid verkligt behov. Jag tänker efter ordentligt och oftast avstår jag helt från att ta nån! Alla starka värkmediciner är ju mer eller mindre beroendeframkallande och kräver allt högre doser, medan jag försöker ta mindre av dem. Jag gillar inte att äta tabletter och helst skulle jag vilja vara utan dem helt och hållet, men det går inte ännu.

Nåja, snart måste väl inflammationen i ryggen läka och inte göra ont längre. Jag är trött på att ha ont!!!

Nu har jag gnällt färdigt för idag Ler! Amanda och jag har TVn på lite tyst, det är US Open i tennis. Det är två herrar som spelar just nu, men de får bara lite uppmärksamhet av oss. Amanda håller på med stortvätt av tassarna i min säng, hon förbereder sig för att sova lite och jag ska fortsätta att läsa min (nyaste, nåja, återigen en av de bortglömda skatterna) bok.

91auKdY3TNL._SL1500_

Det är ännu en variation på P & P av min favorit författarinna. Jag tycker att hon har fångat Jane Austens stil och tonläge från tidigt 1800-tal jättebra!

Ha en fortsatt trevlig och inte alltför regnig tisdag!

92tuesday14 /Julia

4 kommentarer:

 1. Man blir jättetrött av att ha ont hela tiden och så blir man så evinnerligt trött på ha ont så man blir trött på två sätt säger matte.
  När hon hade sitt diskbråck åt hon tramadol 2 st 4 ggr om dagen, lika många panodil plus 3 voltaren och hade fruktansvärt ont ändå så att ta piller är bara skit men ibland måste man men det är bra att inte ta för mycket också. De sa till henne att det skulle bli svårt att trappa ner eller att sluta med dom men hon kände inget för när det onda försvann hade hon inget behov av det och det är tur ju.
  Gnälla är tillåtet att göra lite då och då för då får man luftat ut en del ;-)
  Matte fick sitt röstkort idag så nu kan hon också rösta när hon vill :-)

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter en sort som heter Oxicontin 15mg morgon å kväll (de är depå-tabletter) och mitt "snabba" heter Oxinorm, de är starkare än Tramadol/Tradolan (samma innehåll, men olika tillverkare). Oxinorm tar jag bara om det blir extra jävligt :(
   Tradolan åt jag vid behov innan jag fick inflamationen. Men de räcker inte nu.Jag äter dessutom både en typ av depå-Alvedon och en sorts Penicilin 3 ggr per dag. Bläää...

   Kul att matte kan förtidsrösta om hon känner för det :)

   Radera
 2. Idag har det verkligen öst ner!Kul att komma ut en sväng till sådär mitt i veckan! Tycker du är tuff som trappar ner så snabbt. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske. Men jag vill inte bli beroende av tabletterna...

   Radera