Väderprognos för 5 dagar

tisdag 5 augusti 2014

Nu är det gjort!

 

11

Vi har jagat säng också i helgen. Jag behöver en i vardagsrumsdelen av vårt lilla hus. Det är jättejobbigt för mig att kravla i säng som det nu är. Så vi kom överens om att vi faktiskt måste köpa en ny säng till mig. Sängar är en ganska dyr investering, men vi måste ta oss råd. Vi hade tur och får den med dryga 30% rabatt. Trots det kostade den ganska mycket. Trevligt med rea på saker som man verkligen behöver!

Idag har jag beställt den och vi får den levererad den 14 denna månad. Till dess får jag jobba på bäst jag kan tills den nya kommer. Den har elektriskt höjbar huvudände och verkar skön. Jag kan ju inte prov ligga i sängar i butikerna, så jag litar på makens omdöme. Dessutom har jag beställ bomullsflanell bäddsett till vintern för oss båda, dem med till extrapris! Bommolsflanell är ju varmt, så det blir säkert jättebra i en sval sovrum när kylan kommer. Just nu gäller det att ha en sval vanlig påslakan av tunn bomull och inget annat i hettan.

Det är ju lika varmt och fuktigt idag med. De har lovat svalare väder senare i veckan, hoppas att de får rätt. Jag är så trött på denna tropiska värme vi har just nu. Jag mår ju inte bra av värmen heller.

Maten är enkel också. Kall fruktyoghurt med havrefras till lunch och en kall sallad till middag. Te brygger jag på morgonen och kyler till hela dagens iste behov. Både gott och läskande.

Amanda gör inte många knop heller. Vi passar på att busa tidigt på morgonen. tur att jag är morgonpigg! Hon håller koll på mig och ligger i sängen hela natten. Hon har insett att jag inte gärna har henne under mitt lakan, så efter lite trixande nöjer hon sig med att ligga nära mig, gärna med en tass på min arm. Då är vi nöjda båda två.

På dagarna ligger hon gärna i min säng, men kommer så fort hon hör att jag reser mig ur rullstolen för att göra nåt. Gå på toa eller stå vid diskbänken nån minut till exempel. Hon måste se vad jag gör, hon litar inte riktigt på att jag inte bara försvinner igen. Hon blir speciellt hispig om det kommer nån granne och hälsar på. Det var ju två damer plus ambulanspersonal här sist jag bra försvann.

Ha en fortsatt trevlig sommartisdag!

Iors sol /Julia

9 kommentarer:

 1. Lilla söta Amanda, matte försvinner inte frivilligt från dig men det hjälper ju inte för de kan försvinna ändå även om de inte vill.
  Bra att hon håller koll på dig och ser till så du tar det lugnt, hihi!
  Hoppas sängen blir bra, det är ju superviktigt med sköna sängar, jag vet för jag har många, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var inne i de två affärerna som sålde sängar, den andra affären var Sova. Deras sängar var mycket dyrare! Så det fick bli Jysk.
   Maken provade å sa att den var bekväm, så jag litar på det :)

   Radera
 2. Blir nog bra med nya sängen!Bör bli lättare att ta sig i och ur! Vi vill också ha regn nu för det börja bli lite för mycket av det goda.. Klart att Amanda vill ha lite extra koll på dig. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är meningen med den nya sängen :)
   Jodå, Amanda håller koll på matte!

   Radera
 3. Skönt med en ny och bekväm säng. Det är A och O!
  Kram

  SvaraRadera
 4. En liten fråga bara: borde inte du få en sång som passar dig från hemtjänsten? Tycker det verkar rimligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar att jag borde få låna/hyra en sjukhus-säng, så är jag inte "tillräckligt" handikappad för det.
   Vi trodde in i det längsta att jag kunde få låna en, men icke sa biståndsbedömmaren!

   Radera
 5. Håller tassarna för att sängen ska vara lika bekväm att ligga i som den ser ut att vara :)
  Tur att det var lite rea på den !
  Här är det lagomt varmt nu enligt mig o matte = +23 C.
  Matte har plockat massor av Björnbär idag igen.
  Tror minsann att hon fått björnbärsfeber * fniss*

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera