Väderprognos för 5 dagar

måndag 25 augusti 2014

Måndag och ösregn!

 

3monday47

Maken fick upp tavel-hyllan till mina pryttlar och de fick

PICT1564

plats precis som jag önskade. Från vänster min Letto, min surfplatta och sist, men absolut inte minst, min Kindle. Jag når dem bekvämt när jag ligger! Fast om jag är uppe måste jag sätta mig på sängkanten för att nå dem, men det är inga problem alls. Jag har lediga “hål” till sladdarna också, trots att jag har två läslampor. Maken ordnade en förlängningssladd med många platser i och jag kan ladda allt samtidig om det skulle behövas. Men jag har sett till att ha allt laddat innan jag går och lägger mig.

Mina gamla Nokia C-02 mobiler, som jag bara använder som Mp3 spelare, klarar att spela upp det jag vill lyssna på en natt och en halv dag = 18-20 timmar utan problem. Läsplattorna har också jättebra batteritider, de brukar räcka nästan en vecka även om jag läser flera timmar om dagen. Letton är bäst, faktiskt!

Surfplattan behöver ström lite oftare, den brukar jag ladda nästan dagligen. Det beror väl på hur mycket jag använder den.

Snart kommer en sängbricka som jag har beställt på nätet från Let’sDeal, på den kommer jag kunna ställa min stora laptop på om jag skulle vilja. Den går att ställa in plant om jag behöver den som ett vanligt sängbord, se länken till säljföretaget direkt, där finns flera bilder på den. Det blir skönt att slippa hålla i allt när jag är i sängen! Jag blir så trött i händerna, även om sakerna inte väger så mycket. Det blir tungt efter några timmar ändå.

Nu ligger jag inte alls så mycket som det kan låta. Jag går upp när jag vaknar på morgonen och är uppe hela dagen till vi lägger oss på kvällen. Jag vill ju vara uppe och mysa med maken när vi har semester.

Vi har bestämt att åka och förtids rösta på onsdag eller torsdag, så har vi det gjort också. Det kan ju inte bli nån ändring på något om man inte röstar. Det är viktigt tycker vi.

För en stund sedan öste regnet ner. Nån har satt på stora

PICT1565

duschen på högsta. Titta på bilden på grannens stuprör, det forsar vatten ur den. Ett tag var det som en vägg av vatten runt oss. Det stänkte enda in till dörren på verandan.

Ha en fortsatt trevlig dag, fast det är måndag Blinkar!

Gustavmåndag /Julia

8 kommentarer:

 1. Så bra det blev med tavellisten eller vi får nu kalla den platt-listen, hihi!
  Det blir tungt säger matte att hålla upp såna plattor även om de inte väger så mycket, en längre tid det är likadant med böcker för de blir också tunga så det är bra med hjälp till det.
  Matte har också funderat på att förtidsrösta men hon har inte fått nått röstkort än så hon får väl vänta.
  Idag har det inte regnat hos oss - jippie men den senaste tiden har vi haft sånt "vägg-regn" - trist!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allra först!
   ETT STORT GRATTIS till er!
   Ni har skrivit den 10.000:de kommentaren här på bloggen!
   HURRA!!!

   Eftersom vi har olika adresser numera, maken och jag, vet vi inte om hans röstkort har kommit än. Mitt kom i fredags och han åker hem en sväng imorrn och ser efter. Annars får han rösta på "rätt"dag :)

   Radera
 2. Skönt att ha allt inom räckhåll! Allt som gör livet lättare är ju bra!Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Fiffigt med en tavelhylla att ställa pryttlarna på och det där databordet såg ju väldans smart ut också :)
  Här har det varit bra väder ända fram tills för en stund sen , för nu hör man hur regnet vräker ner på takfönstrena.
  Här väntar dom 2-benta med att rösta till på Valdagen.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fiffiga saker jag hittade ;-)
   Vi brukar förtidsrösta på Biblioteket, det är enklast för oss och jag slipper åka till "stan".

   Radera
 4. Vad bra det blev med hyllan! Skönt att kunna ha det man vill inom räckhåll. Matte fick sitt röstkort idag så hon tänkte också förtidsrösta nu i veckan, skönt att ha det gjort och slippa trängas
  Här har det varit sol nästan hela dagen men lite regnskurar på kvällen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att kunna förtidsrösta! Det hette väl "Poströsta" förr, vill jag minnas ;-)

   Radera