Väderprognos för 5 dagar

fredag 22 augusti 2014

Min nya säng…

 

hämta

…kom så småningom, klockan blev över ett innan de var här med den. Nåja, leveransen var utlovad mellan 9 och 13… Allt var med och maken hade inga problem med att montera ihop delarna och ben-förhöjningen passade också utan några svårigheter. Sängen är högre än vanliga sängar för att underlätta för mig. Vanlig sänghöjd är alldeles för låg när man är handikappad. Dubbelsängen i sovrummet är också förhöjd.

Flanell-bäddsätten ska han ta med sig för att tvätta, dom är ju för vinterbruk ändå. Det gör vi alltid med nya bäddsätt och handdukar. Tvättar först innan vi använder dem.

Sängen är skön att sova i. Visserligen sover jag lite dåligt i nya sängar i början, men denna är jätteskön och blir toppen när jag har klurat ut hur jag vill ha ryggstödet på natten. Då jag låg borta på sjukhus och sedan på korttids-hemmen hade jag de sängar jag sov i med en liten lutning i huvudänden. Jag får prova och känna hur jag vill ha det.

Vi fick plats med den där vi tänkte ha sängen, men vi hade en del problem med nattbelysning och elsladdar. Jag måste ju kunna ligga och läsa och tända om jag måste upp när det är mörkt, dessutom behövde sängen lite ström också. Men det löste sig också, för stunden i alla fall.

Amanda var lite fundersam då hennes bästaste viloplatser på dagarna = soffan och en fåtölj försvann för att ge plats till sängen. Hon blev lite undrande då husse försvann till sovrummet och jag la mig i min nya säng på kvällen.

Hos vem av oss skulle hon sova Förvirrad? Hon kom till mig och la sig, först i fotändan mellan mina ben, där hon aldrig låg i dubbelsängen, för att sedan komma att ligga där hon brukar, på min arm. Vi var nöjda båda två till slut!

Jag måste hitta på en bra lösning hur jag lättast ska komma ur sängen, det fanns så många fiffiga hjälpmedel att ta till på Magnolian. Men lösning på det finns också. Ett stadigt handtag att ta tag i på väggen. Tur att vi hade en och nu den sitter exakt där jag vill ha den Ler!

Maken måste visserligen sitta i sängen för att se på TV och när vi ska äta, men det löste vi galant också med en stor kudde bakom hans rygg. Jag kan till och med ligga i sängen och han får plats ändå utan problem!

Allt är inte riktigt på plats än, men vi får fundera vidare. Det löser sig, jag är rätt så klurig och hittar egna lösningar till det mesta Skrattar!

Vi önska er alla en trevlig fredag!

0094_thumb[1] /Julia

6 kommentarer:

 1. Vad bra att sängen äntligen är på plats. Hoppas du kommer trivas med den.

  SvaraRadera
 2. Skönt att ni löste platsen så bra och du kommer att lösa uppstigningen bra när du klurat ut det och provat dig fram.
  Kanon att du sov bra i den för nya sängar eller andra sängar än den vanliga brukar kännas konstigt de första nätterna.
  Matte sov också jättegott i sin som hon köpte i januari (tror vi det var) och då redan från första natten.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bild på en slarvigt bäddad ny säng kommer imorrn.
   En bra säng känns oftast bra enda från början, det var så länge sen sist vi köpte ny säng.
   Vi hade bara köpt nya madrasser till dubbelsängen i några omgångar under årens lopp.

   Radera
 3. Skönt att ha sängen på plats! Blir nog jättebra när allt har landat.Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Skönt att sängen kom i någorlunda tid och att den fick plats där ni hade tänkt er :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera