Väderprognos för 5 dagar

söndag 3 augusti 2014

Himmel vilket åskväder!!!

 

regn005

Vi hade besök av in ovanligt ilsken Åskar och med sig hade han Ösregn på morgonkvisten. Ett tag var den rakt över oss. Jag läste på nätet att den hade slagit ner i Brottby som ligger ganska nära oss. Som tur är, är ingen av oss åskrädda. Amanda verkade mest irriterad över att bli väckt av ovädret. Jag klappade henne från vänster och husse från höger och hon somnade om, bara för att bli väckt igen efter en liten stund. Det värsta drog förbi rätt snabbt, fast vi både såg blixtarna och hörde muller ganska länge.

Det värsta är att det är lika klibbigt och varmt (+25,3) efteråt. Nåja det är nån grad svalare, men inte många. Tur att det blåser lite i alla fall.

Jag mår rätt så bra efter gårdagens äventyr. Visst gör det ont, men inte värre än att jag kan hantera det. Jag äter ju jättestarka värktabletter nu och har fått extra snabba värktabletter att ta till vid behov, men dem har jag lyckats låta bli än så länge.

Jag är nöjd med hur jag kan kravla i säng, men det är jobbigt om jag måste upp på natten. Då är jag både trött och halvvaken. Men det fungerar rätt så bra ändå.Hoppas att det går lika bra när jag är ensam. Hemtjänsten har jag inte anlitat än. Jag får se hur det blir på måndag. Maken jobbar en vecka till, sedan har han tre veckor välbehövlig semester.

Jag fick veta genom ett anslag på Magnolian att jag har rätt att åka med Waxholmsbolaget kostnadsfritt med min färdtjänstkort och får ha med mig en följeslagare, precis som när jag åker med rullstolstaxin. Vi kanske hittar på nåt bus på semester. Stockholms skärgård är ju så fin och nån utflykt blir det kanske med nån av deras modernare handikappvänliga båtar.

Förr om åren hade vi ofta köpt månadskort på Waxholmsbolaget under semestern, bara för att njuta av sjöresorna. Vi har några favoriter. Sandhamn, Norröra och Arholma är bara tre av dem. Vi får se hur det blir. Jag måste ju i förväg vet hur framkomligt öarna ör för oss i rullstol.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

vaderfen52 /Julia

10 kommentarer:

 1. Det är något svalare nu, men det ska bli varmare igen den här veckan. Hoppas ni får en jamarskojsig semester med massor av bus och skoj.
  Kurrelisvansvift & Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på en mysig semester också. Den börjar om en vecka :)

   Radera
 2. Vi hörde Åskar på långt avstånd inatt när vi gick och lade oss, men han tog nog vägen förbi oss. Här har vi 29 grader igen och riktigt flämtvarmt. Både vi och matte är innerligt trötta på värmen nu.
  Vad kul att ni var iväg på utflykt igår! Vad skönt att maken har sen semester så ni kan njuta av den tillsammans nu när du är hemma.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi längtar efter lite svalka också, typ 20 grader är precis lagom :)

   Radera
 3. Här har vi värme och hög luftfuktighet mera regn skulle behövas än de där löjliga som kom. Hoppas ni hittar på nåt skoj pm en vecka. Härlig Vaxholm och dess båtturer, var verkligen underbart. Mys och må
  Gunilla plus voffsingen och mjauarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar att åka båt båda två :) Så nån liten resa blir det nog.

   Radera
 4. Vi hade också åskbesök och ovanligtvis så vaknade matte av det så det var nog rätt kraftigt. Äckligt varmt nu och inte alls skönt ute.
  Du får forska i hur det går att ta sig fram på öarna så ni vet tills det är semesterdags.
  Skönt att du fixar det så bra hemma och vi hoppas verkligen att du fixar det nu den kommande veckan.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Åskar levde om ordentligt hos oss också, men som sagt inte så stor effekt på temperaturen som man kunde tänka sig. Låter trevligt med tur i Skärgården! Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Här kom Åskar och Ösregn på besök tidigt imorse och på dan har vi haft +29 C och nu ikväll är Åskar och Ösregn tillbaka.
  Matte säger att det är tur att hon hann plocka Björnbär i eftermiddags för nu hade dom trillat av i ösregnet som kom ikväll.
  Så bra att ditt färdtjänst kort gäller på Waxholms båtarna !
  Håller tassarna för att ni ska kunna göra många turer när maken har semester :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera