Väderprognos för 5 dagar

onsdag 1 augusti 2012

Hej soliga onsdag!

 

Sol 07

Solen skiner som om den hade vunnit på lotteri. Synd bara att det blåser så mycket. Trots det är temperaturen dryga 18 grader.   Tänk att man aldrig är riktigt nöjd…

Det är skönt med dessa svala nätter. Det var bara lite över tolv grader inatt ute och vi hade mysiga 17 grader i sovrummet. Som jag tidigare sagt, hellre en fleecepläd extra än för varm när man sover. Nätfönstret är ju i och därför är fönstret nästan på vid gavel. Än så länge har vi inga tankar på att ta bort den. Möjligen efter makens semester. Allt beror på vädret, som vanligt.

Programmet för dagen är OS, förutom en kort promenad på eftermiddan. Soppåsen behöver läggas i soptunnan. Dessa har föreningen flyttat till första parkeringen på grund av att sophämtarna kör sönder vägarna inom området. De följer inte hastighetsbestämmelsen på 20 km, de har väl för bråttom. Förr fanns det soptunnor på alla tre parkeringarna med tunnor även för papper och glas på “vår” parkering (som är störst och nr 2 på området). Bra att komma på detta efter dryga 20 år!!! Vi är många som har påpekat detta i massor med år och nu äntligen har de hänt nåt.

Visserligen är soptunnorna en bra bit bort nu, men de alla kör ju förbi dem på vägen hem. Annars får man ta sig omaket och promenera några hundra meter extra. Det gör ju vi bland andra som inte är bilburna.

Tänk så enkelt livet var när jag kunde köra bil! Då åkte vi vart vi ville utan att behöva planera i förväg. Synd att maken inte har körkort. Han behövde ingen körkort då vi hade bil, jag körde oss överallt.

Middagsplanerna är nån form av köttgryta. Vi hittade de finaste grytbitar i frysen. Bäst att göra nåt gott av dem. Vi tänkte eventuellt besöka biblioteket imorrn. Bara så att jag kommer hemifrån några timmar. Om nu maken kan/vill slita sig från OS. Men det gör han nog, eftersom höjdpunkterna kommer nästa vecka då friidrotten börjar.

Ha en fin onsdag!

peterplys013 /Julia

10 kommentarer:

 1. Åh här nere är det minsann mulet och blåsigt just nu , är kanske bäst att tillägga :)
  Inatt så var den där Åskar här och förde en massa oväsen IGEN , så det var bara att dra ut alla sladdarna till diverse känsliga prylar.
  Planerna för dagen här är sova i mattes o husses säng och sen ikväll BUSA :)
  Matte ska visst åka och handla för det ekar visst konstigt i kylen igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att du vilar ordentligt, så du orkar BUSA ordentligt ikväll ;-)

   Radera
 2. Här har vi sol, men en något molnig himmel. Igår åskade det, regnade och plötsligt började det att hagla! Nu växlar vädret verkligen fram och tillbaka.
  Kramen ♥

  SvaraRadera
 3. Skönt med en promenad! Vi kom också ut idag, jätteskönt. Gryta är ju jättegott men här vankas det vitfisk . mums! Nu håller vi tassrna för lite fler svenska framgångar i OS, tycker det varit lite klent så här långt.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Grytan blev jättegod!
  Jo, nog var det lite klent med insatserna hittills...

  SvaraRadera
 5. Det är ju rätt så dyrt att ta körkort nu för tiden också.
  Matte tycker också att friidrotten är roligast att se på för det skiftar lite då och då om de inte visar hela 10 000 m loppet, hihi!
  Vi håller med att det är så jobbigt när det är för varmt när man sover och då är det bättre med en pläd extra!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
 6. Tror jag tillhör en minoritet som inte låter OS styra vardagen. Jag låter dem som vill idrotta i fred.

  SvaraRadera
 7. Man blir lätt begränsad när man sitter i rullstol :)

  SvaraRadera