Väderprognos för 5 dagar

torsdag 30 augusti 2012

Hej blåsiga torsdag!

 

Torsdags smile

Det är behagligt, trots att det är mulet ute. Termometern visar 19,7 grader, synd bara att det blåser. Vindarna har tagit med sig en massa ljusa moln och de gömmer solen för oss tyvärr. Vi får väl se om solen kan kika igenom eller ej senare under dagen.

Vi har sovit ovanligt gott inatt. Jag somnade tidigt och vaknade utsövd vid halv sju, efter nästan 9 timmars sömn. Hade tämligen bråttom till badrummet, jag hade inte behövt gå nån gång under natten, vilket är rätt ovanligt. Jag brukar behöva ta en sväng dit runt tvåtiden annars. Det var skönt med obruten sömn under hela natten.

Jag kunde sova gott tack vare vetskapen om att Gammelmatte Gitte mår efter omständigheterna bra. Vilken lättnad!

Visserligen har vi inte träffats personligen än, men det känns som om jag känner henne ändå. Jag tycker mycket om henne och hennes dotter och deras jamisar. Jag har ju följt deras öden och äventyr i flera år. Man lär känna människor rätt så bra genom att läsa deras bloggar. Jag har några som jag har läst länge. Några som jag har läst enda från början, nån som jag har hittat senare, men har gått tillbaka och läst ikapp.

Hittar jag en blogg som intresserar mig, läser jag den från början. Sen spelar det ingen roll hur mycket jag behöver läsa för att komma till dagens inlägg. Är det mycket får den ta några dagar för att hinna ikapp. Jag har förvånat fler än en med att kommentera inlägg som är flera år gamla Ler!

Jag själv blir smickrad när jag får en kommentar på ett gammalt inlägg från någon för mig än så länge okänd läsare.

Jag har några timmar kvar av Twiligth serien att lyssna på, sedan tänker jag lyssna på Elsi Rydsjös bokserie om Kvinnorna på Stensvik, den består av tre volymer (Kvinnorna på Stensvik, Kristallen den fina och Kom i hjärtans fröjd) och handlar om en familjs öden på 1800-talet ur kvinnornas perspektiv. De är skrivna på 70-talet. Jag tycker mycket om hennes böcker. Mina favoriter är sviten om Karolinernas kvinnor och deras öden vid och efter slaget vid Poltava, som hon skrev på 90-talet. Serien består av dessa fem romaner:

 • Karolinas Poltava,
 • Kommer aldrig solen,
 • Det blåser en vind från Östansjö,
 • Sjunde vågen och
 • Allting har sin tid. 

En stark kontrast mot vampyrer och märkliga framtidsvisioner, som jag har läst och tittat på de senaste veckorna.

Ha en fin torsdag!

968161zjpgad6ooqromancia /Julia

16 kommentarer:

 1. Så skönt att känna sig utvilad! Visst är det kul med böcker, att läsa olika och att upptäcka nya favoriter hälsar matte.. Vi tycker att det känns så skönt med omtanken och värmen som finns i bloggvärlden.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle inte kunna vara utan böcker :) OCH våra "busungar"...
   Många bloggar är tyvärr mycket rörande. Speciellt de som föräldrar till cancerdrabbade barn skriver. Jag har fällt många tårar över dem!

   Radera
 2. Det är skönt att sova en hel natt, matte var uppe och störade sig vi 01 i natt men annars brukar hon sova lugnt, hihi!
  Visst lär man känna människor via deras blogg, i alla fall det de vill och det är så kul tycker både jag och matte.
  Hoppas solen tittade fram hos er.
  Nu har du lyssnat om matte ;) för hon är på 3:an än, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
 3. Det måste så klart komma som en överraskning om man kommenterar ett flera år gammalt inlägg. Här hinner vi tyvärr inte ens kommentera alla vi läser, även om många bloggar är jätteintressanta.

  SvaraRadera
 4. Visst är det så att man lär känna sina bloggvänner rätt bra efter ett tag. En del känns verkligen som riktigt bra vänner för man umgås dagligen via bloggar och facebook. Kommer vilja träffa flera av mina bloggvänner någon gång på riktigt också.
  Skönt att du fått sova bra inatt :-)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det är många kattbloggars ägare jag har träffat live. Så trevligt det är.

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet och är lite avis, men tack vare bloggarna vet vi andra hur trevligt ni hade på till exempel utställningen!

   Radera
 6. Skönt att du fick sova så länge, det är så läkande med en god natts sömn. Och visst är det en enorm lättnad och glädje att Gammelmatte är hemma! Håller med Dui och Deco om att det finns så mycket kärlek och omtanke i bloggvärlden.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att inte det är lika dant ute i den riktiga världen!

   Radera
 7. Skönt när man kan sova riktigt länge även om det betyder att man får kuta till toan :)
  Här var det riktigt fint väder igår på em/kvällen och samma idag.
  Tänkte spana in den blå månen som man visst ska kunna se ikväll enligt mina Ameri-KATTska vänner :)

  SvaraRadera