Väderprognos för 5 dagar

måndag 16 juli 2012

Godmorgon soliga måndag!

 

morning

Jag vaknade rätt tidigt efter en natts skön sömn. Tur var det för när jag satt med frukosten, min vanliga med thé och rostade mackor, fick jag se en besökare på tomten.

Det var Smulan som gjorde mig uppmärksam på att vi hade nåt annat än skator och småfåglar utanför fönstret. Snabbt tog jag fram kameran för att ta några bilder på

PICT0782

Bambi, en ung bock med två små horn.

PICT0783

som nosade omkring i krusbärsbuskarna. En fjolårskalv av hornen att döma. De var lika långa som öronen.

Amanda tog det hela med ro

PICT0785

hon låg i min slarvigt bäddade säng. I den värmande solstrimman, som precis hade flyttat på sig när jag såg henne. Att ligga i solen på en flicepläd är ju bara så mysigt. Solen skiner bara in en liten stund varje morgon i sovrummet och sängen. När den gör det är jamisarna där. Oftast hinner jag inte ens släta till täcket innan dom ligger och gottar sig i sängen, solstrimma eller ej är det mysigt i min säng.

Jag har väl inga direkta planer för dagen, det är inte speciellt varmt ute, inte än i alla fall. Termometern visar 15,7 grader bara, men om solen får skina lär det bli varmare senare under dagen. Ljust nu seglar bara vita fluffiga moln omkring på himlen, men det blåser en hel del tyvärr, så nån eller några av dem lär skymma solen.

Hoppas att ni också vaknade till en solig måndag!

968161zjpgad6ooqromancia /Julia

12 kommentarer:

  1. Det syns verkligen att det är mysigt att ligga i sängen och vila. Alla katter borde ha den möjligheten.

    SvaraRadera
  2. Så söt han är den lille bocken!
    Det är härligt att ligga i solen, se mina kattkompisar också gör så men jag brukar inte göra det.

    Kramizar & Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så tjockt hår ;-)
      Katter älskar sol och värme...

      Radera
  3. Hejsan vännen!
    Idag når jag skulle till centrum så kom världen skur o jag blev genomblöt men jag var tvungen att göra lite ärenden i stan så när jag kom hem så åkte torra kläder på.
    Kramisar

    SvaraRadera
  4. Vilken tur att du gick upp tidigt så du kunde fotografera Bambi :)
    Jag ligger också gärna i mattes o husses säng när dom gått upp , sover dom för länge så väcker jag dom och när dom gått upp så går jag och lägger mig = mycket uppkattat :)
    Här har det varit både ösregn o solsken idag och blåsigt , tror inte temperaturen orkat upp till mycket mer än + 17 grader.
    Vår granne sa att han hade hört att man får gå tillbaka till 70-talet för att hitta nån sån usel sommar som i år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland har jag tur. Det är Smulan som är duktig på att berätta om det är nåt extra spännande utanför fönstret, hon har ett annat "jam" när hon ser Bambi eller fasaner.

      Radera
  5. Här har det oxå varit vackert väder, MEN blåsigt tyvärr :(
    Hade det inte blåst, så hade det varit riktigt skönt att sitta ute längre på uteplatsen. Så fin Bambi är. Säkert en fjolårskalv.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Bambi kollade om krusbären var mogna, han kommer tillbaka då. Hos oss rensade de busken på nolltid innan vi satte upp staketet.

    SvaraRadera