Väderprognos för 5 dagar

lördag 28 juli 2012

Nu är den igång!

 

OS 1

Vi var uppe lääänge igår kväll och såg öppningsspektaklet på TV.  Smulan och Amanda trodde nog att vi var knasiga som aldrig kom i säng, trots att de tjatade rätt ihärdigt under kvällens lopp.

Det lär bli en hel del sport under kommande veckorna. Vi gillar att titta på sport båda två. Vi har redan hunnit med lite beachvolley, cykel och simning innan vi gick en runda i trädgården. Jag har ätit de första hallonen för året. MUMS!

Jag tog några bilder på rastgården också

PICT0799

PICT0801

Humlen ger god svalka nu när den har vuxit över taket. Det var inga jamisar ute för tillfället, de låg väl och sov igen den förlorade sömnen från igår Blinkar!

Vi passade på att prata med våra nya grannar ordentligt också. De är jättetrevliga och de är ca 10-15 år äldre än oss. Idag ville de veta hur tomten såg ut från början.

Vi har ju varit med från 1990, då området blev till och de 90 husen byggdes av sina förväntansfulla ägare. De ha en jättegrop på sin tomt och ville veta om den var där från början.

PICT0802-001

Jag har medvetet “halshuggit” dem, de ska inte vara med på bild utan att jag har bett dem om lov. Jag ville visa gropen de har. Ett arv från de förra ägarna. Från början var det ju bara gräsmatta på deras tomt och inget annat. De funderar på hur de ska ta bort gropen. De måste ju ta bort allt sten runt. Den är klädd med plast invändigt och kanten runt om är ca en halv meter hög..

Det var väl nån form av vattenplaskeri eller nåt. Men de förra ägarna har tagit med sig “apparaterna” som fick vattnet att röra sig och plaska hela dagen lång.

Jag minns att jag inte gillade att vara ute, inte ens på vår sida Vi har en uteplats mellan friggen och rastgården på grund av att vattnet ständigt plaskade bara nån meter bort. Om ni kikar på första bilden är den till höger om rastgården, det syns lite vita stolar bakom busken.

Nu blir det simning och en lätt lunch. Middagen blir enkel. Kassler med köpt potatissallad, körsbärstomater och ett gott bröd till.

Ha en trevlig lördag!

Glitter /Julia

15 kommentarer:

 1. Water ?.....NO WAY ! I'm going near that pool even it looks so good !
  Kitty and Water don't match !

  Happy Caturday
  Xoxo

  SvaraRadera
  Svar
  1. HI Mr Puddy!
   Nice to have you back on track :) You're rigth! Water and kitties do not match ;-)

   Radera
 2. Hejsan vännen!
  Jag tittade åxå på öppnings cermonin men jag var tvungen att lägga mig för jag somnade nästa i rullstolen så det var bara att krypa ner i sängen. Kramisar

  SvaraRadera
 3. Jag har full förståelse för tjejerna för jag hade samma problem med matte, hon skulle bara se intåget och tändningen. Tur jag var så trött så jag somnade ändå, hihi!
  Skönt de slipper ni plaskandet som gör en kissnödig hela tiden, hihi!
  Tjejerna har en jättefin rastgård och jag förstår att de är glada för den.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockan blev ju mitt-i-natten innan de äntligen tände elden.
   Dom älskar sin rastgård, speciellt efter ombyggnaden förra sommaren.

   Radera
 4. Förstår att grannarna vill vet hur det var från början. Skönt att ha nån att fråga som vet. Hoppas ni får mycket nöje av OS. Man kan ju inte klaga på programtiden i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle nog inte heller vilja ha sådan grop på tomten om jag hade så stor tomt.
  Vill kunna planatera växter istället.

  Ha en fortsatt trevlig helg
  Tasskram

  SvaraRadera
 6. Ser härlig ut tjejernas rastgård :-)
  Låter som god sommarmat det ni åt.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Vilken fin rastgård och vad bra att ha slingrande humle över den och som kan ge skydd och svalka. Och vilken god lunch, sen!
  Kramar till dig och gosenosepussisar till go´tjejjerna! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att flytta humlen dit var en bra idé! Den växte på platsen vi behövde till min rullstolsramp. Toppen att humlen trivs på den sidan också.

   Radera
 8. Jag o matte kollade drygt en timme på invigningen på hotellet i Skien , sen var vi tvugna att sova sa matte eftersom lördagen skulle bli lååång :)
  Dom förra grannarna kanske hade fisk i dammen eftersom dom hade pump i dammen ??

  SvaraRadera