Väderprognos för 5 dagar

måndag 20 april 2015

Soligt, men blåsigt…

 

Gustavmåndag

Tänk att det inte kan sluta att blåsa… Vi håller på att blåsa bort och det knakar i väggarna i vissa vindbyar. Jag skulle så gärna vilja sitta i solen en stund, men det är inte skönt på grund av de kalla vindarna. Nåja, jag är glad över att solen skiner i alla fall och det är tvåsiffriga plus grader (12,3 på gaveln och 15,1 på verandan).

Jag vaknade rätt så tidigt trots att jag mår rätt så bra, men kunde somna om efter lite frukost, några värktabletter och tidningsläsning. Amanda var glad över att få mat före ½6 idag med och hon var lika glad när jag kröp i säng igen vid 7-tiden. Vi sov ett par timmar och jag hittade Sötaste Fröken Amanda sovande gott i min rullstol vid 9-tiden.

20150420_093525

Tur att jag inte behövde den genast, utan kunde ta en bild på henne. Jag väckte henne varsamt ock flyttade över henne till min varma säng, där hon somnade om med en lycklig suck.

Jag hade lovat er egna bilder på våra nya klockor, men tyvärr glömde jag att ta en bild på makens arm, så ni får nöja er med bara min.

20150417_140539

Visst är den jättesnygg, faktiskt så snygg att jag har fått beställa en i svart till maken (den fanns i brunt och vitt (de vita är slutsålda sen länge) också), så jag ska få behålla min. Han blev lite kär i den med och  eftersom den inte kostade så mycket. (Länk till klockan fanns i fredagens blogg.)

Den är kanske lite i största laget, men jag är svag för stora klockor! Den är bekväm att bära, har lite tyngd och är lätt att avläsa. Nu har jag fyra härliga nya klockor att växla med. Vilken lyx, en lyx som jag aldrig har haft tidigare! Jag har aldrig haft fler än en fungerande klocka i taget förr. De var alltid billiga klockor och inga märkes ur. Inte heller har jag haft nån mekanisk klocka sedan min allra fösta Seiko ur, en liten barnklocka i gulmetall med rött armband, som jag fick när jag fyllde 11 år 1966! Gissa om jag var mallig över den! Den fungerar inte längre och är märkt av tidens tand, men finns i nån låda i stan fortfarande. Nu har vi var sin stiliga mekaniska skelett ur också.

Nu väntar jag bara på de klockor som fattas till min auktion och så fort de är här blir den av. Det fattas några än. Hoppas att ni har tålamod!

Idag fördriver jag tiden med att lyssna på Guillous “Den enda segern”, den åttonde boken om Hamilton. Ännu en favorit av Hamilton böckerna. Jag började på den igår eftermiddag och ska nog lyssna på resten av serien också. Även de fyra som han skrev så mycket senare.Tomas Bolme läser dom så underhållande att det är en ren fröjd att lyssna på han röst. Musikunderhållningen är en härlig klassisk blandning på många timmar.

Vi önskar er en fortsatt solig måndag!

happy_monday_im_trying_to_be_positive /Julia

14 kommentarer:

  1. Hej vännen! Här är det sol men nästan ingen blåst alls Elvis har varit ute på balkongen flera ggr idag o kollat läget o passat på att sola med.
    Kram o nosgos

    SvaraRadera
  2. Amanda njuter av solen i rastgården för de mesta :)

    SvaraRadera
  3. Här har vi också sol och inte så mycket blåst. Riktigt härligt ute!
    Kul at ni är nöjda med klockorna.
    Vilken fin bakgrund du har lagt in med blommande träd
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Träden är våra egna äppelträd, bilden är tagen för några år sedan!!!

      Radera
  4. Du har verkligen fått smak på klockor, det märks tydligt. Hoppas de nu tickar och går precis som de ska i många år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid älskat klockor, men inte har haft råd med dem! nu när jag har hittat där de är sååå billiga kan jag unna mig flera av dem!

      Radera
  5. Söta fröken! Klart hon njuter! Men visst är det härligt med solen ändå, hittar man en plats där det är lä är det fankattiskt! Klockan är jättefin!Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är jättemysigt. Men eftersom jag bara kommer till dörröppningen själv, så är det inte skönt när det blåser från fel hål!
      Tack, det tycker jag med :)

      Radera
    2. Har varit varmt hos oss idag, grillade korv på förakolan Söta fröken såg ut att må i din stol. Klockan är verklgen fin så hoppas din auktion har lika fina klockor. Väntar med spänning. Må så gott! Gunilla.

      Radera
    3. Ja, ni lär väl få se, men ingen av "våra" klockor kommer att finnas i den, utan jag har valt andra.

      Radera
  6. Det var ju inte den lilla klockan, hihi men det är snyggt med stora klockor säger matte även om hon mest tycker de är ivägen.
    Blåst är inte kul alls, vi har sluppit den idag, bara lite men inget som stört oss.
    Vilken lyx för söta Amanda, frukost och sen vila lite igen - härligt!

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, nog är det liiite stor, men jättesnygg...
      Det är väl som mest för Söta Fröken, men det är mycket sällan jag går och lägger mig efter min frukost, så hon får sova i rullstolen :)
      Det gör hon ofta på nätterna.

      Radera
  7. Åhh så sött hon sover där :) Och så tjusig klockan är.Vad roligt att det blev så bra. Visst är det trist med vindarna, att det ska blåsa så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon mår gott och tur att jag kan stå på benen ett par minuter!!!

      Radera