Väderprognos för 5 dagar

onsdag 13 november 2013

Vilken tisdag jag hade…

 

wednesday_05

Det började redan på måndagskvällen med det vanliga “jag ska bara…” innan läggdags och klockan gick! Jag tog fram min mini dator för att uppdatera Kindle i den med de nya böckerna som jag hade skaffat, de flesta helt gratis. Så jag kunde fortsätta att läsa min påbörjade Kindle utgåva i sängen.

Det tog en bra stund eftersom Norton tog så god tid på sig med sin uppdatering och då min pytte dator inte är igång dagligen, ibland går det faktiskt flera veckor mellan gångerna, tar ju uppdateringen av Norton ett bra tag.

Jag börjar ju alltid med att uppdatera säkerhetsprogrammet när jag går ut på nätet med den, när jag inte har använt den på ett tag, för säkerhets skull.

När allt var klart tog jag med mig pytte i sängen för att läsa vidare där. Medan Norton fick gå igenom datorn i bakgrunden och städa vid behov. Böckerna från Kindle finns ju i datorn och kräver ingen uppkoppling, dessutom är det skönare för ögonen att läsa på datorn även om den är liten, än mobilen som har ännu mindre skärm.

På tisdag morgon skulle jag tända lampan som jag har vid min vanliga dator plats vid stora bordet i gaveln, men den bara blixtrade till och sen var det mörkt.

Jag letade som en galning efter en ny glödlampa, men hittade ingen som passade. Vad göra???

Det var ju bara tisdag morgon och att vara utan lyse vid datorn är hopplöst ända till fredag eftermiddag. Inte ville jag sitta i min keps med ledljus heller i november diset. Det var rätt så mörkt hela dagen igår. Mulet och tidvis regn.

Kan jag skruva ur nån annan glödlampa? Men alla andra har liten sockel och passar ju inte… Fram emot sen förmiddag fastnade min blick på takkronan av trä ovanför bordet i kökshörnan, den passar säkert och den tänder jag så sällan ändå! Den tar jag!

Lite knepigt för mig att stående ta bort den stora glaskupan med en hand och skruva ur glödlampan, men jag lyckades. Glaskupan fick sig ett välbehövligt bad i diskhon innan jag satte tillbaka den på lampan. Lite bra var det att jag fick glaskupan ren på samma gång. Oftast ser man hur dammig den är, men gör inget åt den.

Skönt att jag åter har en fungerande lampa där jag verkligen är i behov av den.

Maken har försäkrat att vi har glödlampor hemma, fast de är i friggen! Han fixar en ny glödlampa till armaturen jag tog glödlampan ifrån och ser till att jag har minst en reservlampa inom bekvämt räckhåll i skåpet! Jag har ju reserver till sänglampan där.

Nu har ni hört om mitt senaste äventyr Tänker! Idag tänker jag fortsätta att läsa och lyssna på musik medan tjejerna njuter av solskenet, den skiner allt den förmår och det är 6,9 grader i skuggan ute, omväxlande i rastgården och på verandan medan jag vädrar!

Ha en härligt solig onsdag!

Onsda 05 /Julia

8 kommentarer:

 1. Lite större är datorskärmen på den lilla datorn än mot mobilen om du inte har en sån jättemobil.
  Det var väl typiskt att du inte hade nån lampa inne! Bra att du ändå fick fatt i en så du kan ha tänt vid datorn.
  Bra gjort att stå och skruva av lampan för vi vet hur svårt det är.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite jobbigt att få fatt i glödlampan, men jag fixade det *stolt och glad*
   Jag har en Samsung Galaxy Note (första generationen), den har ganska stor skärm om man jämför med vanliga Android'er och Iphones men visst är minidatorn skärm flera gånger större än mobilens :)

   Radera
 2. Men jisses vilket jobb du fick !
  Tur att du inte stod på öronen när du bytade lampa !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lutade mig mot bordet och hade rullstolen ett halvt steg bakom mig ;-)

   Radera
 3. Oj så det blev! Härligt att du fixade det! Hoppas ni har haft en skön dag idag utan trasiga lampor! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä... inga lampäventyr idag, bara bra en bok, ljuv musik och solsken ;-)

   Radera
 4. Uppdateringar är überjobbiga (fast nödvändiga), det är min bestämda åsikt! ;-) Det tar alltid sådan tid innan man kan börja göra det som man egentligen tänkt sig när man startade datorn. Fast som du så riktigt påpekar, man väntar hellre än riskerar virus. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppdateringen får tasin tid, bara man slipper virus och annat otyg i datorn :)

   Radera