Väderprognos för 5 dagar

söndag 24 november 2013

En solig och skön söndag!

 

00011-1

Det blev bara en film i fredags och inga alls igår. Det blev skidor på längden och utför hela dagen. Vi tog igen det idag med:

rosor_kyssar_doden_maria_lang_4-23537843-frntlkung_liljekonvalj_av_dunge_maria_lang_2-23537817-frntl

och såg dessa två.

De var lika underhållande som den första, men inte har jag nåt minne av en fullt så pilsk kommissarie Christer Wijk från böckerna. Inte höll han på med varenda kvinna som han såg Nyah-Nyah… Eller minns jag fel?

Nåja, han löser sina fall med elegans i filmerna också med hjälp av Puck och Eje. Jag ser fram emot att titta på Inte flera mord nästa helg (om jag kan hålla mig så länge) för i den boken inte_flera_mord-lang_maria-21855392-3357162316-frnt förekommer Totmes den III, en kritvit katt från Egyptens pyramider enligt boken och Pucks pappa, Professor i egyptologi vid Uppsala Universitet, Johannes Ekstedt, som följer med under förutsättningen att det Inte blir flera mord under semestern.

Det var han som räddade kattungen som han hittade tack vare en av sina utgrävningar under sitt fältarbete bland pyramiderna. Den filmer ser jag verkligen fram emot Skrattar!

Annars har vår vardag börjat igen, det är ju söndag eftermiddag och maken har åkt.

Jag har inga direkta planer för kvällen. Jag ska fortsätta att läsa och lyssna på musik. Tjejerna ligger och sover sin skönhetssömn, de ska ju orka busa vid läggdags!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

good_afternoon_05 /Julia

12 kommentarer:

 1. Vad kul att du också gillar dem! :)
  Här såg vi den 6:e filmen Tragedi på en lantkyrkogård i fredags och den var lika bra som de andra. Hoppas de fortsätter att filmatisera flera av hennes böcker. Jag gillar både skådisarna och sen har de lyckats fånga tidsandan väldigt bra tycker jag.
  Jag skall inte avslöja något om katten Totmes.... *fniss*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara Totmes är med i filmen så blir jag glad :) Hon hade sina tassar ordentligt insyltade i boken!

   Radera
 2. Julia Miss Kitty and I hope you and the girls have a nice evening and keep warm!
  Purrs,

  SvaraRadera
 3. Ska se till att min matte hyr dom där filmerna , nån dag.
  Här har vi också haft soligt väder idag , men det bidde ingen promenad för det. För matte o husse rymde iväg för att titta på en massa fjäderfän och inte en endaste liten höna tog dom med hem till mig *surar*

  SvaraRadera
 4. Har det kommit så många Maria Lang-filmer? Matte har bara sett den första, men ska se de andra vid tillfälle. Hoppas att de lever upp till dina förväntningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns sex stycken just nu och jag vet inte om det blir några fler nyinspelade med samma "gäng" skådespelare.

   Radera
 5. Det är svårt att låta bli nått man är riktigt sugen på, hihi film eller nått gott för det kan kvitta!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera