Väderprognos för 5 dagar

söndag 10 november 2013

Grått och regnigt…

 

Vad gööör ni

Vi ägnade en del av gårdagen till att frosta av frysen och hitta kvar- och bort-glömda skatter i den!

Bland annat en halv kladdkaka, gårdagens efterrätt med lite snabbt fixad varm hallon-sås av årets hallonskörd till (finns lite kvar till mig för idag Ler), chokladglass av bästa sorten, två kycklingfiléer, som blev gårdagens middag, 100 gr löjrom med bäst före datum i januari, som får bli förrätt på nyårsafton, och ett par små panerade spättafiléer, dom får bli middag för mig och jamisarna idag. Plus en massa annat gott ätbart, som korv, grytbitar, lövbiff, grönsaker, plus årets skörd av frukt, bär och svamp .

Jag åt ris blandad med ärter till kycklingen medan maken åt stekt potatis till den. Halvfrusen kladdkaka med varm hallon sås kan jag absolut rekommendera Blinkar!!!

Vi hade mer mat än väntat i frysen. Den stora frysen finns ju i friggen och den kommer jag inte åt i veckorna själv. Det var skönt att göra en inventering av vad som egentligen fanns där ute!

Idag mår jag ganska bra. Bara att det finns värktabletter hemma känns jättebra. Det är väl lite psykologiskt också tror jag. Att de finns om jag behöver dem!

Idag tar vi det lugnt. Maken åker ju efter lunch. Han har ett par ärenden att uträtta på vägen hem, men de lär inte ta så lång tid.

Jag lyssnar vidare på fler Maria Lang mysterier. Dem som jag inte har hört på länge. Jag hade dessutom laddat ner de fyra ungdomsdeckarna om Jan och Katja. Dem ser jag fram emot att lyssna på.

Dagens klassiska musik i bakgrunden får Londons Royal Philharmonics stå för från gratisversionens Spotify. Jag stänger öronen under reklam snuttarna, som kommer mellan var tredje eller fjärde låt.

Vi önskar er en lat och solig söndag!

Kvinna m dator /Julia

14 kommentarer:

 1. Vilka goda läckerheter du räknar upp! Mums! Ljudböcker är väl inte så dumt. Det måste jag väl gå över till, antar jag eftersom synen inte räcker till att läsa med några längre stunder. Eller så kanske glasögon kan hjälpa mig att se lite bättre när jag läser. Vi får se (och höra) vad de säger den 25 nov. Sjuttsicken! Nervös är jag! Jag försöker att intala mig själv att det kommer att gå bra, och jag hoppas innerligt att det gör det också.
  Här lyser solen och jag försöker att besöka de vänner som jag just själv fick besök av på bloggen.
  Kram kram och pussa kissemissarna på gosenosarna från mig, Bröderna Bus och Busan. ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljudböcker är ett måste för mig, som är så rastlös att jag mycket sällan gör bara en sak i taget :)
   Så här kan jag ju lyssna å både bok och musik, medan jag gör annat under tiden!!!

   Radera
 2. Äsch, det var ju från det här kontot jag skulle skriva och inte från "Rozie-kontot". Den bloggen skriver jag ju inte på längre. ;-)
  Kram igen!

  SvaraRadera
 3. Härligt att göra fynd i frysen! Nu påmindes matte om att hon borde gå igenom sin, men det får bli en annan helg. Här längtar matte och vi efter jullovet, matte skall vara ledig i 2 veckor så det ser vi verkligen fram emot. Hoppas maken får lite extra dagar hos er också.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Skönt när frysen är avfrostad och man vet vad man har i den, jag är nöjd bara min mat finns där, hihi!
  Mums sa matte till kladdkaka och hallon.
  Det är nog lite som du säger att har man piller eller nått annat man behöver hemma så "behöver" man inte de lika mycket som när man vet att man är utan.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
 5. Jisses mef godsaker ni hittade i frysrn ute i Friggeboden :)
  Här var matte på rymmen igår och idag har jag varit med matte och husse hemma hos mattes pappa :)
  Låter smaskigt med halvfrusen kladdkaka med varma hallon säger min matte :)
  Fortsatt trevlig söndag på er !

  SvaraRadera
 6. The dessert sound delightful...so glad you are feeling better today! Have a Happy Easy Sunday!
  Purrs, Miss Kitty

  SvaraRadera
 7. Massa smarrigt i frysen :-) Håller med Kjelles matte, kladdkaka med varma hallon lät inte fel.

  Kram

  SvaraRadera