Väderprognos för 5 dagar

fredag 15 november 2013

Sorry, vänner detta handlar också om…

 

sweetie37

… böcker till en viss del.

Jag gav mig katten på att hitta en gratis sida som förvandlar alla mina PDF-filer till EPUB på nätet! Jag har inte behövt ladda ner nåt program heller, utan det sköts online på några minuter beroende på textmängd.

Visserligen kan min Letto ta PDF-filerna, men EPUB är lättare att få rätt fason på. Där kan jag utan problem få rätt storlek på texten, liksom sidorna automatiskt anpassar sig till skärmens storlek. Till exempel kan en vanlig boksida enkelt bli till fler (beroende på vilken textstorlek jag väljer) i Letto, men en ny sida börjar alltid på samma sida som på datorn, liksom ett nytt kapitel.

Letto räknar bara de “vanliga” sidorna i böckerna inte de faktiska. Så på en sida i boken kan det stå sid 258-259, på nästa 259 och sen 259-260 och så vidare om jag väljer en större textstorlek än myrskrift. Letto kommer även ihåg  på vilken sida jag slutade senast i boken. Liksom Kindle i både mobil och dator. Det gör Aldiko i mobilen med. De är bra, de olika apparna som man kan läsa e-böcker med.

Den websidan är dock finurligare än så! Jag kan (om jan nu vill Himlar med ögonen) förvandla mina böcker till Kindle – format och tvärt om. Den sidan är en guldgruva för mig, utan tvekan!

Som ni kanske redan vet, läser jag tonvis med Fan Fiction som jag hämtar gratis på nätet. Dessa är för det mesta i PDF format och är ofta rätt så långa (det finns de som är på tusen sidor och mer!) och det är ju inget problem om jag ska läsa på datorn, men blir genast svårare om jag vill läsa dem i min Letto. Dessutom tar texten mindre plats i EPUB format än i PDF. Fråga mig inte varför, men så är det i alla fall.

Nu har jag ägnat några timmar åt att formatera om det viktigaste av mina PDF filer. Jag har bara EPUB filer i min Letto från och med idag. Visserligen har jag massor kvar att jobba med, men jag tar det lite i taget.

Just nu har jag 168 titlar, inklusive både långa fanfictions och tegelstens-romaner, i min Letto och har ändå inte använt mer än knappa 15% av minnet i den. Ganska fantastiskt, inte sant? Nu behöver jag inte fundera på om jag ska hämta fler och var jag ska läsa dem, det är bara att konvertera från i stort sett vilket format som helst till EPUB, föra över bok-filen i Letto och saken är klar och min Letto väger ändå bara 200 gr Skrattar !!!

Jaha, vänner! Det var dagens bok svammel. Jag hoppas att ni orkade läsa den enda hit!

Ha en underbar fredag!

I fotölj /Julia

17 kommentarer:

 1. Visst orkade jag och matte läsa ditt boksvammel ända till slutet :)
  Låter fiffigt det där programmet som själv fixar att konvertera PDF till EPUB alldeles själv på ett par minuter !
  Trevlig helg på er !
  Här ska jag och husse ha det lugnt eftersom min matte ska jobba :)

  SvaraRadera
 2. Det är ju kanon att du har hittat en sida som kan göra allt det. Inte för att jag fattade så mycket av det och matte orkade inte förklara heller, hihi!
  Väldigt bra att du inte behöver tänka på vad du hittar för nu kan du förvandla om det till rätt format!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det bra att jag hittade den sidan! Det tog ju förstås en stunds letande och jag hittade rätt tack vare tidningen PC för Alla...

   Radera
 3. Härligt! Nu har du mycket att se fram emot att läsa! Ha en mysig kväll.nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Jag läser ju aldrig några e-böcker, men tänkte testa den du skrev om: Aldiko, men mobilen hittar inte den iphonen iaf, *inga resutat för aldiko* ståt det. Vart hittade du den ngn stans?
  Jag är inte mycket för att läsa med e-böcker, men kan ju vara kul att testa och se hur det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldiko är en app. för Android-mobiler som t ex Samsung. Jag har en Samsung Galaxy Note :)
   Du får leta efter en e-boksäsare som är anpassad för din mobil. Apple har säkert nåt motsvarande i sin Apple-store.
   Lycka till!

   Radera
  2. Jag hittade en e-bok-läsare app. för Iphone!!!
   http://ibooks.en.softonic.com/iphone
   Försök med den :)

   Radera
 5. Det är väl inget att be om ursäkt för! Böcker är mycket bra underhållnig. Kram och trevlig helg på er! ♥

  SvaraRadera
 6. Hoppas böckerna du lyckas förvandla är bra. Det är ju fantastiskt så mycket man kan göra med en liten platta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, jag ändrar formatet på bok-filerna i datorn, men läser min Letto i sängen när jag har fört över boken till den ;-)
   Jag har nog gjort jättebra val av både böcker och fanfiction!!! Skulle nån inte passa min smak är det ju bara att ta bort den :)

   Radera
 7. jaha, då förstår jag varför den inte funkade eller att iphone inte hittade den, på min iphonen.
  Ska testa den andra som du skrev, jag hittade en annan oxå som jag tänkte testa, en som heter: Dito som är till iphone. är som sagt inte mycket för E-bokläsning, men kan vara kul att testa hur det är. Tack för tipset snälla du för länken. :)
  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, dev var så lite :)
   Fördelarna är många med e-böcker! Jag som älskar vissa böcker mer än andra och läser gärna om dem. Oftast blir det mina favoritavsnitt då. Med en läsplatta kan jag ha ALLA mina favoritböcker med sina bokmärken med mig :)

   Radera
 8. Toppen! Allt som underlättar när man läser är välkommet. Kram Karin.

  SvaraRadera