Väderprognos för 5 dagar

måndag 11 november 2013

En snabbis på vår soliga måndag!

 

Gömma måndag

Det händer inte mycket hos oss direkt. Idag har vi dock njutit av solen en liten stund på verandan. Det är ganska svalt ute, men dock plusgrader och det är skönt!

Vi är nöjda så länge vi slipper allt det vita och läbbiga ute! Jag har läst och lyssnat på musik.

Jag fortsatt med det jag började på igår eftermiddag, efter Maria Langs deckarmysterier. Både boken, lite nostalgi igenLer, (Little Woman av Louisa May Alcot, en komplett illustrerad Kindle upplaga från Amazon.com) och musiken som idag blev en blandad klassisk kompott, som Spotify fick bidra med.

Vad jag längtar efter är en läsplatta som klarar både Kindle (Amazons egen läsplatta och till den ofta mycket billigare e-böckerna de säljer) och de vanliga EPUB formaten som vi har i Europa.

Jag undrar om den ultimata läsplattan någonsin blir verklighet nu när Amazon.com gör sitt intåg i Europa och Sverige med stormsteg.

Då borde även de svenska priserna sjunka avsevärt på e-böckerna. Som det är nu är det 6% moms på pappersböcker, medan det är 25% på e-böcker. Löjligt tycker jag och många med mig.

Jag kan köpa en e-bok för så lite som $0,99 (ca 6,70 i kronor) på Amazon.com och det finns massor att välja på till det låga priset för alla smaker. Vissa e-böcker kostar ingenting och dem kan man ladda ner gratis om man har tålamod att leta efter dem! Oftast är de visserligen gamla böcker, men vad gör det??? Har man inte läst den förut så är den ju ny! Så egentligen var min valda illustrerade upplaga av boken för $4,99 rätt så dyr i sammanhanget!

Jag kan läsa engelska/amerikanska “Kindle e-böcker” på datorn och mobilen med hjälp av en app. från Amazon.com som man kan hämta gratis från dem! Alltid ett plus i sammanhanget. Jag har ju köpt e-böcker därifrån i många år och har läst dem i datorn långt innan den svenska Letto kom ut på marknaden. Jag funderade länge om jag skulle välja den eller en billigare variant av Kindle. De finns från $69 upp till $239, men valet föll på en Letto trots allt förra året.

Jaha, då blev det en massa svammel om böcker och läsplattor igen Förvirrad.

Hoppas att jag är förlåten denna gången också Skrattar!

happy_monday_im_trying_to_be_positive /Julia

11 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med lite sol och så en bra bok! Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Visst är det löjligt att e-böckerna ska ha högre moms än vanliga och vi får hoppas att det ändras snart och med stor tillgång överallt borde priserna sänkas - hoppas kan man alltid göra!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hoppas att e-böckerna blir allt vanligare och därför tvingar ner priserna på grund av konkorrensen.

   Radera
 3. That sounds like a nice morning...I love porch sitting but it is getting cooler and will be below freezing Wednesday morning , a cold and windy day...so I'm snuggling by the heat to keep down the pain! Take good care...
  Hugs!

  SvaraRadera
 4. Ja det är märkligt hur de resonerar med momsen!
  Här har solen skinit också men det var riktigt kallt ikväll när matte gick hem.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med novembersol, även om den inte värmer nämnvärt. Här var det också sol igår, och det var så härligt att ta en promenad i dagsljus och solsken. Tyvärr är gråvädret med regn tillbaka idag. :-( Detta med olika moms på e-böcker och pappersböcker visste jag inte om. Låter dumt! Vi får hoppas att det blir en ändring på det. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns inte ens vad de motiverade dumheterna med bokmomsen med, Fånigt är det i alla fall!

   Radera
 6. Här var det minsann oxå lite solsken igår :)
  Men idag har regnet mest öst ner HELA långa dagen *suck*
  Min matte säger att mina Amerikanska bloggkompisar ofta tipsar om billiga Kindle böcker , mest om katter så klart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg åt matte att hon får gärna vidarebefordra Kindle-boktipsen till mig ;-)!!!

   Radera