Väderprognos för 5 dagar

måndag 18 mars 2013

Måndag igen!

 

3monday47

Äntligen en natt utan tvåsiffriga minusgrader! Solen kommer och går, termometern visar +0,3 grader ute. Småfåglarna sjunger för full hals. Mysigt att höra dem igen. Fast om det hade varit lite varmare hade de sjungit ännu mer.

Jag vet inte om de har börjat bygga bon än. Det är ju så kallt fortfarande. Skatorna lagar väl sina gamla, men jag har inga skatbon inom synhåll. De är förmodligen i skogen.

Nu är det inte så mycket snö på taken runt om. Allt som fanns på rastgårdstaket är borta nu i alla fall. Smulan och Amanda har barmark, undrar om de han nåt färskt gräs än. Jag har inte sett några gräs-kräks inne än, bara vanliga hårbollar de har stött upp och jag har torkat. Bläää Sjuk!

Jag har inga måsten idag, mer än att koka fisk åt oss till middag. Jag gör det på eftermiddan, så maten blir klar lagom till 5-tiden. Jamisarna kommer säkert att bli glada över maten de kommer att bjudas på. Liksom jag, jag äter gärna kokt fisk med nån god sås och potatis till. Hellre det än en köttbit. Jag äter sällan kött och nästan aldrig när jag är ensam. Det blir oftast kyckling i så fall om jag äter nåt annat än fisk och eller grönsaker.

Aubergingubbe

Köttbullarna i helgen var gjorda av kalkonfärs. Goda för att vara färdigköpta, men kycklingsköttbullarna vi brukar köpa är godare.

Ha en jättefin början på veckan!

00026 /Julia

10 kommentarer:

 1. Skönt att det inte är riktigt så kallt hos er som innan.
  Vi har inte sett nått nytt gräs här hos oss heller än men det kommer nog snart om inte det blir en massa snö som de sagt.
  Hoppas fisken smakade gott för er alla tre!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att ni slipper snöstormen!
   Fisken blev jättegod och räcker till imorrn med!

   Radera
 2. Smart att äta fisk i veckorna när det bara är ni fiskätande damer hemma. Jag kan tycka att det är gott med fisk, men lagar det väldigt sällan. Behöver nog samla på mig lite goda recept med röror/sås till, för annars blir det aldrig av. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättegott med fisk, jag har försökt maken att begripa det i drygt 30 år. Nu äter han grillad fisk på sommaren i alla fall ;-) Sillinläggningar gillar han i alla fall!!!

   Radera
 3. Om man är duktig på att laga fisk är det väldigt mycket gott man kan göra av den. Hoppas ni slipper allt för mycket snö ikväll. I Södertäljetrakten är det kritvitt överallt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en massa vitt kvar sen förut och VILL definitivt inte ha mer av den varan tack!

   Radera
 4. Såå gott med fisk! Vi får alltid smakbit när det är fisk och det gillar vi! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Här gillas också fisk både av mig o mina 2-benta :)
  Åh vädret det är som det är med kyla , blåst och lite snö *suck*

  SvaraRadera