Väderprognos för 5 dagar

söndag 24 mars 2013

Hej soliga söndag!

 

00018

Varför går helgerna så fort??? Vi har tur, för kommande vecka blir kort. Vi har årets längsta helg framför oss. Påsken börjar ju alltid med Långfredag och avslutas med Annandagpåsk på måndagen.

Detta ger 2 extra lediga dagar för alla dem som bara jobbar vardagar. Julen infaller ju på vilken dag som helst i veckan som råkar vara 24-26 december, så vissa år blir det bara 1 dag extra, medan andra kan det bli betydligt fler.

Vi ska inte göra nåt speciellt under helgen. Mycket på grund av att vi har så mycket snö kvar. Än så länge kan inte min elrullstol forcera terrängen här på vischan.

Nåja, vi får vara tillsammans två dagar extra i alla fall. Vi kommer att äta det som vi brukar varje Påsk. Jag gör nog min vanliga ägg-fat. Blandade kokta grönsaker i tärningar i en smal majonnäs med fyllda ägghalvor runt om. Till den brukar vi äta kokt och rökt skinka med ett gott bröd. Den brukar räcka till minst två ordentliga måltider.

Denna grönsaksröra gör jag bara till Påsk och vi gillar den båda två. Kanske just för att vi äter den så sällan. Min inlagda sill och senapssill kommer inte att saknas på matsedeln heller. Dem fixar jag till på torsdag, så den får gotta till sig till Påskafton.

Maken får tyvärr släpa på lite mer än vanligt när han kommer eftersom vi inte kan åka och handla tillsammans Ledsen. Tur att vi har en hel del i frysen att äta. Lövbiff, kyckling, köttbullar och olika kryddade korvar. Lök och potatis finns i friggen. Kokt och rökt skinka hade han med sig i fredags när han kom. Det goda brödet till maten fixar brödmaskinen. Så det är inte så mycket som fattas ändå när jag tänker efter.

Vi önskar er en fin söndagseftermiddag och kväll!

Glitter /Julia

8 kommentarer:

 1. Visst är det en härlig helg att se fram emot och nu har vi kollat vädret, det ska bli + grader! Jippi! Nosbuf

  SvaraRadera
 2. Håller med att helgen går alldeles för fort och det är inte utan man längtar till torsdag nu, hihi!
  Man behöver inte ha så mycket mat till påsken för man orkar ändå inte äta upp allt utan har det istället flera dagar säger matte.
  Bra att ni har ett lager i friggen så maken slipper ta med sig så mycket för potatis är tungt. Hoppas snart att snön smälter bort så du kan komma ut men det ser mörkt ut för det är ju kallt ännu!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Friggen är uppvärmd till ca +10 grader under vintern för där inne bor min ellrullstol också och den behöver ca +5 grader minst, när man förvarar den och där inne mår rotfrukter och lök också bra.

   Radera
 3. Vi får verkligen hoppas att det blir varmare till påsk. Börjar verkligen längta efter värme nu. Var ganska kyligt tidigare under dagen, fast solen var uppe.

  Tasskram

  SvaraRadera
 4. Det ska bli så skönt med en långledighet! Hoppas på lite trevligare väder, så att man kan ta långa promenader och kanske ta en premiärvistelse på uteplatsen för grabbarna. Kurr och burr.

  SvaraRadera