Väderprognos för 5 dagar

torsdag 7 mars 2013

Hej soliga torsdag!

 

thursday_04

Soligt och termometern visar +2,9 grader i skuggan. Ljudet av smältande snö låter i stuprören idag också. Ett trevligt ljud, fast det gör mig kissnödig Förvirrad… Rinnande eller droppande vatten har den inverkan på mig.

Skönt att vattenfontänen inte låter nåt alls om den står absolut plant. Smulan som alltid dricker just där vattnet rinner får det att plaska rätt så bra. Hon tycker säkert att det låter kul.

Amanda dricker oftast där vattnet landar på en liten upphöjning i skålen, eller så doppar hon tassen och slickar. Att doppa tassen är nog bästast, för det kan hon göra i mitt vattenglas också. Som tur är har hon inte vält nåt än och hon är dryga 11 år.

Jag har börjat på en minilista till maken. Det är några saker han måste ta med sig imorrn. En av dem är torrmjölk. Förpackningen med pulver till 5 l mjölk räcker i 3-4 veckor och jag har öppnat sista påsen imorse. Om jag vill ha mjölk i mer än bara mitt thé, så räcker det inte hela nästa vecka också.

Sedan vill jag nog gärna ha en mörk chokladkaka.

prod_mork_choklad

Det är så gott, speciellt tillsammans med apelsin och jag äter nog 1, max 2 rutor åt gången, så den räcker länge Blinkar !

Synd att Marabou inte har en mörk variant

prod_appelsin_krokant 

på sin apelsinkrokant också! Jag gillar inte mjölkchoklad lika mycket för den är så söt. Jag vet att det finns mörka varianter av andra finare sorters choklad, men de finns inte i affären där maken handlar. Dem köper vi när vi hittar dem.

Idag kommer jag att städa lite. Låta jamisarna jaga sopborsten lite och damma av de svarta ytorna. Fönstret på gaveln skulle behöva putsas, det finns gott om nos och tassmärken efter damerna, men det kan jag inte göra själv, så det måste vänta tills jag kan be maken att putsa dem.

Önskar er en solig torsdag!

9thursday20 /Julia

 

Uppdatering!

Med bilder på dagens bus på den soliga verandan:

PICT1059

Smulan ut först som vanligt

PICT1060

här väntar hon på Amanda!

PICT1063

Skönt att sträcka på sig!!!

8 kommentarer:

 1. Tror tjejerena kollar snödjupet en bit bort, hihi!
  Det är ett härligt ljus när snön smälter men matte är som du, toabesök rätt snart efter hon hör sånt.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
 2. Sol och plusgrader här nere idag och en ledig matte som busat i massor med mig :)
  Tror också att Amanda kollar in snödjupet en bit ut på tomten :)
  Min matte föredrar också mörk choklad , hennes favorit är Mörk choklad med chili.
  Fast hon säger att mörk choklad och apelsin det är inte fel det heller ;-)

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder i solen! Visst är det gott med choklad! Och imorgon är bästa dagen! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på missorna ute på verandan! Nog är det konstigt hur smaken kan ändras. Som yngre åt jag bara mjölkchoklad och mörk choklad var det värsta jag visste (fast det fanns förstås inte lika stort utbud som det gör nu). Nu tycker jag det är gott med riktigt mörk choklad! Oftast köper jag sorter med omkring 70 % kakao, men fick en kaka Lindt mörk med havssalt (omkring 40 %), och GISSA om den var god?! Det låter onekligen märkligt med salt i chokladen, men smakbrytningen blir faktiskt väldigt god. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi köper 70%-ig mörk choklad om det finns och det gör det i "vår" affär här ute, men inte i affären som maken handlar i innan han kommer till oss.
   Tack för tipset med havssalt, jag ska absolut prova den vid tillfälle!

   Radera