Väderprognos för 5 dagar

måndag 4 mars 2013

Hej soliga måndag!

 

sol06

Efter en molnig morgon skiner solen igen på oss. Temperaturen pendlar mellan 4 och 6 plusgrader. Snön smälter på taket och det porlar genom stuprören. Ett härligt ljud att lyssna till.

Jag tog ett par bilder

PICT1055

Motljus på verandan och

PICT1057

en bild till genom öppen ytterdörr. Vi har mycket snö kvar, som ni kan se. De som vet har dock spått flera milda dagar i veckan. Varje dag med plusgrader är välkommet. Jag vill att sön ska försvinna fort. Jag är så trött på vår vita värld! Vill se lite grönska som omväxling!

Vår dag går som vanligt, med lite facebook, lite talbok, musik och lite spel på datorn. Jamisarna har varit ute på både verandan och rastgården och busat.

Nu ligger dom i en trevlig hög

PICT0791-001

i sängen och sover gott, bara jag inte kommer och stör dem! Bäst att låta dem sova ifred Ler! De tar igen sig mellan bus-stunderna.

Aamor: Här får du en söt bild av en annan Shih Tzu Blinkar!

Tri-colored_Shih_Tzu_with_eyes_closed

Jag tycke att bilden var så söt när h*n lipar åt fotografen, nästan lika söt som du är, men bara nästan! Så här skrevs det om rasen på Wikipedia:

En lärare och kompositör vid namn James E. Mumford från USA gav en levande beskrivning av rasen i en amerikansk shih tzu-publikation vilken tydligt målar en bild av den mångsidiga karaktären hos en shih tzu: "Ett stänk av lejon, flera teskedar kanin, några gram av huskatt, en bit hovnarr, ett stänk av ballerina, ett uns av en gammal gubbe (kinesisk), en del tiggare, en tesked av apa, en del sälunge, ett stänk av teddybjörn och resten hundar av tibetansk och kinesiskt ursprung."

Vi önskar er en trevlig måndag!

00026 /Julia

14 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med solsken , även om det betyder att man ser hur dammig den svarta bokhyllan är :)
  Här nere är ju all snö borta nu , men inte mycket till grönt visar sig ännu men det kommer väl snart ??
  Mysig hög Smulan o Amanda ligger i :)
  *fniss* Vilken söt liten Shih Tzu bild du hittat på nätet !
  Åh en kulig beskrivning av rasen också :)

  SvaraRadera
 2. Ni har verkligen mycket snö kvar, här har den försvunnit snabbt för det var inte många dagar sen våra gräsmattor var vita och nu är de mest gröna eller isiga, fryser på nätterna än.
  Härligt med strålande sol.
  Matte säger att den beskrivningen är exakt på pricken en Shih Tzu fast jag har nog mer än några gram huskatt i mig, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du fick nog några hekto istället för gram av katt och förmodligen dubbel dos av apa, busfrö ;-)

   Radera
 3. Du är inte ensam om att vara trött på snön. Nu när sportlovet är överstökat finns det inget berättigande för snön längre.

  SvaraRadera
 4. Nu väntar vi också på att det vita ska försvinna men det är skönt att se att det faktiskt blir mindre.Fin bild på tjejerna!Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen underbart att våren börjat komma :-)
  Underbart söt vovve <3
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fy, så mycket snö! Jag skulle helst inte vilja ha vinter alls. Många säger att det "blir så ljust och fint", men jag tycker bara det är jobbigt och opraktiskt. Här nere ska väl det värsta vara över ändå.
  Såg i e-posten att du kommenterat Gustav idag, men konstigt nog har det inte kommit till bloggen, inte så jag kan se det, och inte än i alla fall? Skumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt, hade kommentaren försvunnit i cyberrymnden???

   Radera
  2. Puts väck fortfarande, så konstigt! Nu kommer alla kommentarerna till e-posten också, som tur är!

   Radera
  3. Märkligt! Jag kommenterarv dagens, så får du se om ni får den i alla fall.

   Radera