Väderprognos för 5 dagar

fredag 1 mars 2013

Fredag, äntligen!

 

7friday14

Solen kommer och går och det blåser riktigt ordentligt! Temperaturen ligger runt 3-4 plusgrader. Alltid nåt att vara glad för.

Jag gör som jag alltid gör för att få min dag att gå. Läser och lyssnar på musik.

Jag var runt på nätet och kikade lite på årets bokrea. Jag hittade några e-böcker billigt som jag nog vill läsa. Jag ska prata med maken för att se om de får plats i budgeten. Annars finns de möjligen att låna via TPB. Jag får leta lite till.

Jag älskar läsplattan jag fick i julklapp! Jag har kommit på hur jag kan låna e-bok via mitt bibliotek, fast de har inte så mycket än jag har dock lånat ett par. Böckerna är tillgängliga i tre veckor för att sedan “gå upp i rök”, men tre veckor räcker mer än väl för att läsa en bok.

De e-böcker jag har köpt läser jag med glädje, jag har ju 6-7 stycken förutom de 4 som fanns redan i läsplattan när jag fick den. Sedan finns ju Free ebooks - Project Gutenberg på nätet där det finns många klassiker helt gratis att hämta. Nackdelen är väl att de är på engelska, fast det bekymrar mig inte alls. Tvärt om, jag ser det som en jättebra språkträning – språkutveckling.

Nu ska jag återgå till den “fan-fiction” som jag håller på att läsa på datorn. Jamisarna ligger och vilar, de samlar krafter till husse-buset ikväll.

Ha en solig fredag!

00051 /Julia

5 kommentarer:

 1. Jaha de söta tjejerna planerar hussebus i kväll, hihi!
  Matte kikade lite på bokrean i en butik men hon köpte inget, hon sa till sig själv att hon har redan så många!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och egentligen varför köpa, när man har tillgång till TPB's hela talboks-utbud ;-)

   Radera
 2. Det är ju en fantastisk utveckling att man kan läsa böcker via en platta. För 50 år sedan skulle säkert ingen förstå vad man talade om om man sa läsplatta.

  SvaraRadera
 3. Här nere lyser minsann solen med sin frånvaro idag och vinden är isande kall säger matte som precis varit uppe vid brevlådan och hämtat tidnigen.
  Braigt att det finns gratis böcker att ladda ner också även om dom är på engelska som du skriver så är det ju jättebra språkträning !
  Min matte har "bara" beställt 2 böcker på bok-rean i år , det blev 2 böcker om Ödehus i Sverige :)
  Trevlig helg på er !!

  SvaraRadera