Väderprognos för 5 dagar

fredag 28 december 2012

Kyligare och soligt!

 

vaderfen30

Temperaturen har gått ner under natten, vår termometer visar –3,3 grader ute. Solen har gått upp i alla fall enligt min önskan. Den gör sina tappra försök att lysa upp min förmiddag. Härligt!!!

Vi har sovit gott alla tre. Jag vaknade utvilad vid ½8-tiden. Är lite stel och har lite ont, men inte värre än vanligt. Har tagit en Alvedon, hoppas att den hjälper, i värsta fall får jag ta en till om en stund.

Vi har väl inga direkta planer för dagen, jag ska låta tjejerna jaga sopborsten ett tag. Det blir nog min fredags städning denna vecka. Jag dammade de svarta ytorna igår. Nån disk har jag inte, bara min mugg och ett glas. Allt annat är rent.

Maken kommer först imorron förmiddag, när han har sovit ut efter två dagar på jobbet. Bra att starta lite mjukt efter julhelgen. Vanligen brukar han vara ledig under mellandagarna, men semesterdagarna räckte inte till iår. Inget att göra åt, vi har tur med att helgdagarna ligger på vardagar.

Vad nyårsmenyn blir har vi bara pratat lite löst om. Beror väl på vad han hittar i affären på vägen hit imorrn. Vi brukar äta Toast Skagen till förrätt och en köttbit till huvudrätt på nyårsafton. Det lär väl bli så denna gången också. Jaja, det löser sig. Vi har lite av julmaten kvar, så det blir inga problem till helgen innan heller. Nyårsafton är ju inte förrän på måndag. Jag ska äta det allra sista av vår goda Janson ikväll. Jag har inga bekymmer med matlagning idag heller.

Nu ska jag återgå till min nya billiga E-bok ALL IN.

all_in_historien_om_varldens_basta_pokerspelare_stuey_the_kid_ungar-nolan_dalla-21389171-frntl

Så här står det på “baksidan”:

Stuey "The Kid" Ungar är världens bästa pokerspelare genom tiderna. En kasinots Maradona, en legend innan han ens hunnit bli myndig.  Stuey Ungar växer upp i sextiotalets New York, pappan är bookmaker och Stuey tillbringar all sin tid i stans spelhålor. Han lär sig poker och gin rummy och inser att han kan utklassa alla de äldre spelarna. I tonåren träffar han mafioson Victor Romano som presenterar honom för de riktiga proffsen, och snart är han så bra att ingen vill möta honom längre. I jakten på ständigt nya kickar ser han tiotusentals dollar komma och gå. När Stuey hamnar i Kalifornien ställs han inför det största spelet av dem alla  Texas holdem no limit. 1980 vinner han sitt första poker-VM, han har bara fyllt 26, och redan nästa år ska han göra det igen.
ALL­ IN! är en sann historia om spelandet som livsstil, men också om tillvaron utanför spelet. Kokainet, som först hjälper Stuey att hålla sig vaken vid spelbordet, blir snart till ett beroende och verkligheten hamnar alltmer i bakgrunden. Stuey gör sig också ökänd för att spela bort varenda dollar han har på fickan. Han vinner runt 30 miljoner dollar under sin livstid, men har inget bankkonto, eller ens någon fast adress. 1997 gör han oväntat comeback och vinner sitt tredje VM.
Den 22:a november 1998 hittas Stuey Ungar död på ett motell i Las Vegas efter ett långvarigt crackmissbruk, 45 år gammal. Hans vänner tvingas samla in pengar till hans begravning.
I översättning av Stefan Lindgren.
»Har man det minsta intresse av poker så är den här boken ett måste. Mycket läsvärd!«
JENS JADBÄCK, SUPERBLOGGEN, AFTONBLADET
»Vem som är världens bäste pokerspelare genom tiderna? Stuey Ungar, definitivt.«
DAN GLIMNE, spelexpert & pokerbloggare
»I kort jämnar turen alltid ut sig till slut. De bra spelarna vinner. Alla som tror att kortspel handlar om tur är idioter.«
STUEY UNGAR

Boken är underhållande om man gillar kortspel och Poker. Det gör jag, men bara på datorn och utan kostnad. Jag har flera olika kortspel nedladde på datorn som inte kostar nåt. Det skulle aldrig falla mig in att spela för riktiga pengar!

Vi önskar alla vänner en solig fredag!

Bokmal /Julia

11 kommentarer:

  1. Vi har också kallt idag och solen skiner riktigt gottigt!
    Vilket tragiskt öde egentligen att man ska behöva ta droger för att orka och sen spela bort alla dessa pengarna han vunnit men det blir väl en livsstil för vissa.
    Matte håller med dig att det får räcka med det som finns på datorn och är gratis och man utmanar bara sig själv, hihi!

    Kramizar & Nosgos

    SvaraRadera
  2. Guess what ? My mom and daddy don't cook tonight too. They ordered pizza...great thing about it. My mom ordered garlic prawn pizza, and she share prawn with me...Yummmm!!!

    Have a great holiday to you
    X

    SvaraRadera
  3. Här lyser solen från en klarblå himmel idag och ett par minusgrader har vi också :)
    Här har det också varit enkla middagar dom senaste dagarna , bra med rester säger matte :)
    Har inte planerat vad det blir till Nyår , men något gott blir det säkert.
    Min matte tycker den där boken låter spinnande även om hon aldrig spelar poker , på sin höjd så lägger hon patians på datorn ibland :)
    Trevlig fredag på er !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Boken är bra och bitvis sorglig. Han gör många fel-val i livet!

      Radera
  4. Man blir så glad av solen! Toast skagen gillar väl både två och fyrbenta! Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Hoppas maken hittar nåt gott att äta till nyårsafton, men det brukar ju finnas ganska gott om olika maträtter att köpa till helgerna. Att börja med toast Skagen låter inte alls fel.

    SvaraRadera
  6. Mjau
    här har det varit väldigt fint väder under dagen, längtar så till varmare klimat framöver.
    Jag/Mimmi fyller år på självaste nyårsafton, så jag tassar runt till alla kattbloggar och bjuder till fest, mjau
    Blir då 14 år.

    Tasse tass tass
    Mimmi

    SvaraRadera