Väderprognos för 5 dagar

fredag 14 december 2012

Äntligen fredag!

 

catshappyforfriday-254x300

Jag har nog längtat mer än vanligt efter den här fredagen. Jag har saknat maken mycket. Det är inte så roligt när “maskineriet” runt oss krånglar. Då menar jag internet och strömmen. Efter just ett strömavbrott minns jag en vinter då strömmen bröts i flera timmar och det var ca –25 grader kallt ute. Jag tror att det var i samband med nån läskig vinterstorm. När jag ringde elbolaget efter några timmar var de mycket förstående, men kunde inte ge nåt svar på hur länge till vi skulle vara utan ström. Då hade vi 14,7 grader inne. Efter ytterligare nån timme och med en innetemperatur på 12,3 grader kom strömmen äntligen tillbaka.

Strömavbrottet här om dag varade bara i 20-25 minuter och temperaturen inne sjönk inte nämnvärt, så det var ju inget egentligen. Så länge jag kan använda datorn och mp3-mobilen är det ok. (Datorn fungerar i ca två timmar utan ström. Mobilen däremot, som jag använder som mp3-spelare kan läsa ljudböcker i nästan 48 timmar utan påfyllning.) Är det inte allt för kallt blir det inte så kallt inne heller.

Jaja, nu är det inte så långt kvar innan maken kommer och med sig har han veckans roliga post. Jag måste ju erkänna att jag tycker att posten är mer spännande än vanligt!

Ha en fin fredag med mycket mys!

Vovvedans /Julia

7 kommentarer:

 1. Det är jobbigt när det blir så kallt inne och man inte kan göra något åt det. Hoppas ni inte behöver vänta så länge på maken. Ha en riktigt mysig kväll.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt att det äntligen är fredag!
  Jobbigt när strömmen går men kommer den tillbaka snabbt igen så kan det gå an. Lite väl när den försvinner så länge och det är så kallt.
  Ha en mysig fredagskväll och hoppas posten blir kanon, spännande med nya saker!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Posten var toppen att få. Både min nya Letto och 7 nya CD från vår klassiska musikbibliotek hemifrån. Mer om detta imorrn ;-)

   Radera
 3. Då kan du tro att det var kallt när vi kom hem med gammelmatte från sjukhuset igår kväll kl 19. Det var 1

  SvaraRadera
 4. Här hände det saker ska jag säja. Min kattentar for iväg just när jag skulle berätta hur kallt det var här inne igår när vi kom hem från sjukhuset kl 19 - vi hade 12,7 grader inne och det var -14.7 grader ute. Det var kallt må du tro. Gammelmatte satt med tjocka kläder på sig och en pläd över benen och under pläden låg Philemon och Imma ihoprullade. Luddbollarna har ju päls och kan krypa under gammelmattes täcke, så de klarar sig ett tag och matte började elda och vi fick vår mat.

  Nosgos från klosterkatterna
  Jenny, bolis och taleskatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. HUTTER!!! Så kan de gå ibland. Mysigt för Imma och Philemon dock, under filten i knäet på Gammelmatte:)
   Hoppas att det inte tog alltför långt tid att få upp värmen i huset! Hos oss går det fort på våra knappa 30 kvadratmeter.

   Radera