Väderprognos för 5 dagar

onsdag 5 december 2012

Godmorgon vänner!

 

Nallis

Efter den oväntade köldknäppen natten till måndag har det blivit allt mildare. Inatt hade vi runt –4 grader. Snö har vi mer än nog av, så det får gärna bli nån + grad! Visst är det roligt med vit jul, men för mig räcker det med nån cm. Vi har cirka 1 dm eller mer. Jag har svårt att komma ut om det är djup snö. Min elrullstol klarar inte det. Idag har jag -3,4 grader, snöfall och halv storm. Snön yr och pippisarna har nästan landningsförbud i talgbollarna Förvånad.

Mina dagar har gått fortare än vanligt! Jag tycks inte hinna med nån ting innan det är kväll. Jag funderade länge innan jag kom på anledningen.

Jag har fått flera E-böcker på engelska för några veckor sedan på ett USB, som jag sitter och läser. Nu vet jag verkligen fördelen med att lyssna på böcker istället för att läsa dem som vanligt. Medan jag lyssnar på en bok kan jag göra andra saker samtidigt. Det går inte om man läser dem som vanligt. Jag är låst vid datorn och det är svårt att kunna läsa i sängen.

Fast det är jätteroligt att läsa som vanligt igen. Maken kom på att det skulle bli enklare om jag hade en läsplatta. Javisst, men de är rätt så dyra, de som är riktigt bra i alla fall. Han sa att jag skulle kika runt och försöka hitta nån som jag vill ha. Är han inte gullig? Jag frågade försiktigt vad den fick kosta och han sa bara att runt tusenlappen går det bra. Tänk om jag kunde få en i julklapp ändå. Jag har ju precis gjort av med mycket pengar (för oss) på nya jeans och lite annat.

Jag tog mig en tur run i cybervärlden och letade. Av en ren slump hittade jag den här:

prodImg1

AD Libris har julkampanj på dem just nu och har sänkt priset på den lite. Den har fått jättefin kritik av experter också och finns med på listan “Bra val” och gav den 9/10 av PC för alla. Så jag valde den. AD Libris har inte låst den till bara deras utbud (här är ytterligare en länk med mer information om AD Libris Letto) längre och jag har Amazons Kindle som app. i både datorn och mobilen, men mobilen har ju så liten skärm och är svårläst på grund av det. Men och det är ett stort men med mobilen, de har många klassiker som alla kan ladda ner gratis i mobilen i alla fall!!! Förhoppningsvis kan jag även köpa billiga böcker från Amazon också om jag vill. Hittills har jag bara laddat ner några av gratis-klassikerna till mobilen.

För er som vill ha gratis appen “Kindle” till er mobil eller dator, här är adressen: http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=sv_kinh_1?ie=UTF8&docId=1000493771

Jag hoppas att plånboken verkligen medger min julklappsönskan och känner jag maken rätt hade han aldrig tagit upp frågan om vi inte kunde köpa en. Vi handlar ju aldrig någonting på kredit, utan väntar tills vi kan betala det vill vill ha kontant.

Ha en jättefin onsdag!

1wednesday24 /Julia

 

PS (efter dagens lunchsamtal)

Ja, jag har beställt min AD Libris Letto! Maken tyckte att jag skulle skapa ett konto hos AD Libris själv, eftersom det är jag som kommer att handla E-böcker eventuellt!

Han är bara underbar och det har han varit enda sedan första gången vi såg varandra då för länge sen i augusti 1979!!! DS

 

PS 2

Lite vinterbilder tagna i dörren mot verandan

PICT0918

Maken behöver skotta till och med verandan!!! Jag öppnade bara några decimeter och en viss dam (läs Smulan) smet ut Blinkar, men

hon tyckte att det var kallt om tassarna, så hon vände i dörrn.

PICT0919

DS

12 kommentarer:

 1. Verkligen gullig och omtänksam make du har. Det är bra! =)
  Gosekissar, förstår att de fryser om sina tassar nu i snövädret. Smulan gjorde rätt i som vände tillbaka in i värmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är min själs frände! Han är BÄST!
   Jo, det var inte roligt med snö enda upp till magen tyckte Smulan ;-)

   Radera
 2. Roligt att höra att två makar samarbetar så bra och har ungefär samma inställning till saker och ting. Eftersom din make verkar så genomtrevlig är jag säker på att du är det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag att jag är ;-)
   Vi har kommit varandra väldigt nära och är i samspel utan att ta varandra för givet. Kärlek måste få näring om den ska leva så länge som vår. Vi har ju varit tillsammans i dryga 33 år!

   Radera
 3. Visst är din make gullig, han vill att du ska ha det bra och ha intressanta saker att göra och när du nu är så glad för böcker kan det ju inte bli bättre.
  Nog är man lite "låst" när man läser böcker med ögonen säger matte och det är skönt att "bara" göra det också.
  Hon är på sista kapitlet på sista boken i den långa serien nu.
  Matte läste att det var snökaos vid Stockholm med omnejd, isch! Hoppas ni inte blir insnöade.
  Det är kallt om tassarna när det är snö men det kan vara kul också, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft snöstorm hela dan, inte vidare kul alls. Bonden som sköter om snöskottningen på vår lilla bilväg har skottat 1 gång på dan, men det kom nog lika mycket snö efter han har åkt.

   Radera
 4. Fy jamarns vad det har blåst och stormat idag-inget roligt alls! Läsplattan låter desto trevligare:)- Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst låter den jättetrevlig! Jag ser verkligen fram emot att få den!

   Radera
 5. Min matte vet av någon anledning om ett par billiga Kindle böcker so givetvis handlar om katter och som kostar en spottstyver :)
  Han verkar vara väldigt omtänksam din make och jag jamar som Kattson att det är säkert du också :)
  Min matte och husse har varit ihop i 21 år och matte säger att här tar dom inte heller varandra för givet och inget handlas på kredit här heller :)
  Fyjam vad snö ni fått och inte kul när den yr runt så där heller :(
  Här ligger åtminstånde den snö som fallit stilla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kul med snöstorm :(
   Du har tur Kjelle Bus med en så klok matte å husse.

   Radera
 6. Så snäll make du har, verkligen som tänker så. Läsplattan blir nog bra. Här är det oxå så mycket yrsnö, så man vill helst inte gå ut, menhr man en *skällis* oxå så är man ju illa tvungen.

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är bäst! Skällisar måste ju ut, så det blir inga val direkt, vilket väder det än är ;-)

   Radera