Väderprognos för 5 dagar

lördag 8 december 2012

God lördagsmorgon på er vänner!

 

00098

Det är gryning, fast klockan är nästan åtta. Vår termometer visar –4,3 grader och det verkar vara vindstilla.

Lite om gårdagen. Som de flesta av er redan vet kommer maken direkt från jobbet ut hit på fredagarna. Detta betyder att den post som kommer då, får jag inte förrän nästkommande fredag. Typiskt nog kom mina nya kläder och min läsplatta igår att hämtas på utlämningsstället hemma. Så jag får spännande post på fredag i nästa vecka igen Blinkar!

Läsplattan är ju en julklapp i och för sig, men jag tror inte att jag kommer att kunna avhålla mig för att börja använda den genast.

Jag bad dock om att han skulle ta med sig några av vår ganska stora samling av klassiska CD skivor.

PICT0920

Han tog med sig dessa sju igår.

De fem nedre är ur en samling på 60 små böcker vi samlade på under 90-talet. De är musik med olika teman och böckerna beskriver musiken och kompositörerna på den skiva som ligger i. De är jättetrevliga! Man lär sig massor av dem. Serien heter Klassiska musikstycken och kunde samlas/köpas under 90-talet. Vi tycker mycket om klassisk musik och det var anledningen för att vi samlade på dem. Vi har ju många andra CD skivor med våra favoriter. Vivaldi och Tjajkovskij är bara två av dem. Jag har fört över dessa sju till datorn on nu är jag inte beroende av Naxos Music Library’s strömmande utbud. Jag slipper vara uppkopplad hela tiden.

Jag har hittat E-böcker gratis på nätet också. Deras utbud är av äldre författare vars copyright har gått ut. De har massor med böcker (mest på engelska). Sidan är rena guldgruvan för läshungriga. Jag har återupptäckt tjusningen med att läsa med ögonen igen, så ni får ursäkta att det blir lite si och så med uppdatering och kommentarer. Fejjan besöker jag några minuter på morgonen, mer blir det inte. Jag har helt enkelt inte tid. Löjligt i och för sig, men just nu är det roligare att läsa igen, inte bara lyssna på böckerna.

Ha en härlig vinter lördag!

peterplyds083 /Julia

8 kommentarer:

 1. Vi hade ca -9 när vi var ute, det bet lite i mattes näsa men jag tyckte det var toppen för jag kunde springa i snön utan att den fastnade.
  Kul att skifta lite medhur man läser.
  Typiskt att sakerna skulle komma just på fredagen - jaja du får en massa paket nästa helg istället, hihi!
  Matte hade inte heller kunnat hålla sig till jul om hon skaffat en läsplatta eller nått annat, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att ni har sol till kylan. Vi ha strålande sol och nu visar termometern -4,1.

   Radera
 2. Hejsan vännen!
  Här har det snöat till o från. Men själv mår jag pyton för jag har jätteont så jag har mest gråtit hela dagen idag känns det som. Jag är så trött på axeln nu.
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tråkigt, men du ska väl till doktorn nästa vecka? Hoppas att du får hjälp!

   Radera
 3. Trevligt med lite omväxling!Sol och kallt idag.Hoppas att ni har en bra dag! nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här med och tack det hade vi. Soliga-Bilder kommer imorrn :)

   Radera
 4. Kul med spännande post nästa vecka i stället. Omväxling behöver man :-) skönt att läsa med ögonen också.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Kan tänka mig att det är omväxling med att läsa med ögonen igen. Här har det varit mildare väder några dagar, hoppas på det i fortsättningen oxå

  kram

  SvaraRadera