Väderprognos för 5 dagar

onsdag 26 december 2012

God Fortsättning!

 

katte224

Vilken juldag vi hade… Jag känner mig som katten ungefär!

Jag vaknade tidigt och smög upp, precis som jag skrev i gårdagens inlägg. Strömmen försvann lagom till maken gick upp och stackarn fick nöja sig med ljummen thé och kall frukost. Inga ägg eller annat som krävde el. Nåja det gick ju bra i alla fall. Vi var utan ström i närmare tre timmar under förmiddan.

När den kom tillbaka fixade jag ny thé att värma oss med. Temperaturen hade gått ner till 16,4 grader och vi behövde nåt varmt att dricka!

Lagom till lunch (12:58) försvann strömmen för oss för andra gången. Ingen varm lunch heller… SUCK… Jag försökte kontakta Elbolaget, men det var lönlöst. Inga meddelanden på deras telefonsvarare eller på hemsidan och det tutade bara upptaget. Efter ett X antal försök kom jag i alla fall fram till telefonkön och fick prata så småningom med en vänlig tjej vid ½3, som inte hade nån aning om hur länge vi skulle behöva vara utan el.

Nu började det bli riktigt kallt inomhus också.

PICT0937

Vi har ju bara elvärme. Tur att det inte var kallare ute! Mörkt började det också bli!

Tack för “gubbdagis” kepsar med inbyggd belysning!

PICT0348

Här får ni en gammal bild, med de var toppen att ha igår i mörkret! Vi har var sin och kunde läsa båda två. Maken sin tidning och jag

PICT0936

min julklapp, min kära Letto. Den bästa julklappen jag kunde få! Den är toppen!!!

Strömmen kom tillbaka 16:39 äntligen. Vid det laget satt vi med långkalsonger under jeansen och längtade efter varm mat. In med resterna av Janson i ugnen genast, vi kunde ju inte veta om hur länge strömmen skulle vara kvar. Varm middag ville vi i alla fall ha! Bäst att skynda sig.

Slutet på vår juldag var utan fler strömavbrott. Vi fick upp värmen ganska snabbt, huset är ju så litet! Sedan dess har vi haft ström. Hoppas att den fungerar utan fler avbrott resten av vintern! Vi var ju utan ström i ca 7 timmar igår, det räcker lääänge!!!

Nu fungerar allt som det ska. Allt är laddat. Mobiler, datorer och Letto.

Vi önskar er en trevlig Annandag Jul!

y-merry-christmas11 /Julia med familj

10 kommentarer:

 1. Oj, vilken dag! Det blir kallt fort, man får vara tacksam när det inte är kallare ute. Skönt att ni har fått tillbaka strömmen.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är lite väl länge att vara utan ström och det blir snabbt kallt inne, tur att den kom tillbaka så ni fick värme och varm mat.
  Och nu får vi hoppas att den stannar kvar resten av vintern.
  Det är bra med extra lampor eller ficklampor.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extra ficklampor finns på strategiska ställen i huset. Varje gång nån av dem används, så ser vi till att de hamnar där de ska till nästa gång de behövs. Vi ska ALDRIG behöva leta efter dem!

   Radera
 3. Hoppas det var er tilldelning av vinterns strömavbrott. Sånt behöver ingen av oss mer av.

  SvaraRadera
 4. Brrr! Strömlöst i 7 timmar vill man ju helst slippa. Skönt att ni är såpass förberedda. Fast vi hoppas förstås att det inte blir fler avbrott! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. FY JAM så trist att vara utan ström :(
  Som du skriver så var det ju tur att det inte var kallare än vad det var ute :)

  SvaraRadera