Väderprognos för 5 dagar

söndag 2 september 2012

Hej mulna söndag!

 

28(1)

Det är mulet, men det regnar inte (än) i alla fall. Lite svalare än igår,  temperaturen är 15,2 grader.

Maken åker tidigare än vanligt idag. Grannen frågade honom om han ville följa med till gubbdagis. Självklart, men det innebär att han inte kommer tillbaka ut efteråt, utan tar tunnelbanan hem från stan. De åker om en stund. Skönt för honom att slippa gå till bussen, det är nog blött i skogen efter regnet fortfarande.

Maken får ta med sig det viktigaste! Ett brev till Aamors gulliga matte Tina, som han ska posta idag eller imorrn. Beroende om han har frimärken hemma eller ej.

Jag ska inte göra så mycket. Jag gjorde min stora insatts igår.

Jag har velat byta duk på bordet länge, men har fasat för att behöva plocka bort allt som fanns där! Miljoner bra å ha pryttlar runt om hela bordet och bakom datorn.

Skrivare, extern hårddisk, blodsockermätare och alla grejer till den, 2 gamla mobiler som fungerar som mp3-spelare, ett blått glas med pennor med mera, min Note i sin “docka”, mina dosetter för två veckors mediciner, hörlurar, askar med minneskort, makens reserv-läsglasögon, grenuttag för el, fruktskål och gud vet vad mer.

Jag gjorde processen kort med småprylarna. Jag la dem alla i en tom skokartong, den går jag igenom ordentligt kommande vecka (om jag orkar).

Resten hjälptes vi åt att ta bort och bytte äntligen ut duken. Så nu är den blåa blommiga vaxduken ersatt med en rödrutig i tyg. Nu behöver jag ingen servett till den optiska musen, den fungerar på vanligt tyg, vilket den inte gjorde på den glatta plasten.

Alla sladdar sitter där dom ska och allt fungerar också. Hurra!!! Jag har lagt tillbaka allt ungefär som det var. Förhoppningsvis hittar jag allt också.

Jag har ju en del kvar å göra dock. Gå igenom en trave med brev, som “bor” i mellan den externa hårddisken och skrivaren och som sagt skokartongen med småsakerna. Men det får vara just nu, jag har ingen lust.

Jag vill läsa om en E-bok, fast jag tycker att det är jobbigt att läsa för länge på datorn. Då är “riktiga” böcker bättre, men ljud och talböcker är bäst. Jag får se vad jag gör. Allra först ska jag lyssna färdigt på boken jag håller på med dock.

Ha en jättefin och förhoppningsvis en solig söndag!

Söndag 05 /Julia

7 kommentarer:

 1. Matte väntar med spänning när paketet än kommer. Vi ska skicka vårt också en dag.
  Skönt när man får gjort saker man tänkt på länge men det är lite besvärligare när man har en massa saker på stället, hihi!
  Matte har tänkt röja i sin garderob hur längr som helst men ja hon blir trött bara hon öppnar den men jag vill hemskt gärna hjälpa till, hihi!
  Vad kul för maken att komma till "gubb-dagis" även om det innebär tidigare avresa från er.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guuud... garderoberna. Tala inte om dem ens. Ännu ett dåligt samvete.
   Ja, det kan vara kul för "gubbarna" att få gå på sitt "dagis" en regnig söndag *fniss*

   Radera
 2. Skönt att få det man tänkt gjort, känns som nytt när man fixat! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Hejsan vännen! Här är det mulet men solen kikar fram tappert. Här blir det en lugn o skön dag hos mig.
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det mulet, men inget regn :)
   Jag tänker inte göra många knop heller. Jag var duktig igår, det fån räcka ;-)

   Radera
 4. Det gör så mycket för trivseln att få undan lite av det man så smått retat sig på. Här BORDE jag ta itu med än det ena, än det andra. Får se när det blir av! Skönt för maken/husse att få skjuts av grannen. Kurr och burr.

  SvaraRadera