Väderprognos för 5 dagar

tisdag 25 september 2012

Hej gråa tisdag!

 

11

Jag vet inte om jag har sagt det förut, men vi har ett litet “bibliotek” i en skrubb här på landet i ett av husen som är gemensamma. Den har funnits länge och alla tycker att den är jättebra.

Det är ett låst utrymme, som alla som bor i området har nyckel till. Dit kan man lägga böcker som man har läst och inte vill behålla. Låta andra läsa dem om de vill. Vi har lagt böcker dit i flera omgångar, liksom många andra grannar. Därifrån kan man låna den eller de böcker som man vill läsa och lägga tillbaka dem efteråt. Numera finns det ganska många böcker i skrubben och föreningen har skaffat två bokhyllor till böckerna. Nu står dom i snygga rader i hyllorna. Det är en fröjd att gå in där, fast jag får skicka maken för skrubben är jätteliten och jag kommer inte in där.

Jag tipsade vår granne om “biblioteket” här om dagen. Han blev jätteglad. De hade några böcker som skulle slängas och han frågade om jag ville ha dem. Det var då jag nämnde att han kunde lägga dem där inne istället för att slänga dem. Så nu finns ytterligare ett tiotal böcker där, tack vare vår granne Ler!

Jag ska ta en bild på “skrubben” vid tillfälle, så ni får se hur den ser ut. Där inne kan man alltid hitta nåt och läsa om man vill.

Jag har fortsatt med bok nummer två av Patricia Cornwell, Indicier. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om hennes böcker än, jag måste nog lyssna på fler för att “lära känna” karaktärerna.

Jag gillar att läsa flera böcker i sträck som handlar om samma huvudpersoner. Jag läser ofta “allt”av en författare som jag tycker om. Även om böckerna i sig är mycket olika.

Jag minns på 70-80 talet då jag läste allt som jag kom över av Arthur Hailey. Ni minns kanske Flygplatsen, Sjukhuset, Stark Medicin, Banken och andra. Flera av hans böcker blev till TV-serier och filmer.

Äsch nu blev jag nostalgisk och måste nog be maken att ta med sig ett par böcker hemifrån, vi har nog dem jag räknade upp och kanske nån till.

Ha en trevlig tisdagskväll!

05 /Julia

12 kommentarer:

 1. Det är verkligen en toppenbra grej, dels att böckerna läses av flera och så kanske man upptäcker något man absolut inte tänkt på..Att läsa är verkligen ett av livets stora nöjen tycker matte.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det började med en påse billiga pocketböcker och har vuxit till nu mera flera hundra volymer. Både pocket och inbundna böcker! Det finns till och med en barn och ungdomshylla!

   Radera
 2. Det var en bra grej, tänk så mycket glädje det kan vara att bara gå in och låna en bok.
  Matte säger att vissa personer är verkligen udda i de böckerna om Scarpetta, lustiga är att hennes systerdotter blir äldre och räknar man hur gammal hon är så blir inte Scarpetta lika gammal, inte i samma takt, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev, jag vet inte vad jag tycker än. Systerdottern verkar vara en klyftig tjej i alla fall ;-)

   Radera
 3. Håller med Dui och Deco att ert lilla bibliotek är ju toppen :D
  Tänk så bra att kunna ge andra glädje med något man själv inte längre behöver och samtidigt kunna hitta nya guldkorn :-)

  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var smart med den första kassen med böcker och att de togs vara på!

   Radera
 4. MEN så trevligt med ett litet *bibliotek* där man kan få lämna dom böcker man inte vill ha kvar, som andra kan få läsa oxå.
  Tass tass

  SvaraRadera
 5. Men vad bra med ett eget bibliotek därute med alla grannar. Det blir ju så mycket böcker som man har bara liggandes istället för i en bokhylla och till ingen nytta. önskar jag kunde lämna dem dit också. :)
  ha en bra dag!

  SvaraRadera