Väderprognos för 5 dagar

tisdag 11 september 2012

Ännu en fin och solig dag!

 

00013a

Temperaturen är på lite drygt 20 grader idag med, det är soligt och en lätt vind rör trädens grenar.

Vi hade en kortvarig men rejäl åskskur igår kväll. Jag hörde ett svagt muller och genast loggade ur. Det kom några åskknallar till och regnet vräkte ner. Efter bara knappa 10 minuter var dock allt över. Jag väntade ett tag med att logga in igen för att läsa färdigt tidningen, men det var en tidig kväll för oss.  Amanda hade varit här några gånger för att påtassa för mig att när datorn är avstängd är det läggdags oberoende vad klockan är. Hon är så rolig!

Det märks verkligen att vi är på väg mot höst på allvar. Det blir så mörkt på kvällarna igen. Jag måste tända långt innan jag går i säng. Jag har vant mig av att behöva tända. Gillar att det är dagsljus till bortåt 9 på kvällarna, men så är det inte längre. Dessutom måste jag dra ner rullgardinen på gaveln för att slippa insyn från dem som går på grusgången. Äsch, jag får vänja mig igen för mörkare allt tidigare lär det bli.

Jag tog fram en ungdomsbok

Cirkeln mp3cd

som jag inte orkade lyssna färdigt på förut.

Den har ju fått rätt så bra kritik och för lite sen kom del två i trilogin

Eld mp3cd

Det är sällan jag inte har tålamod att lyssna färdigt på en bok, lika bra att ta fram den. Tonårshäxor med problem på gymnasiet är klart annorlunda från det jag vanligen lyssnar på. Jag slutade efter det första “självmordet” sist. Nu har jag hört ca halva boken, men jag är nog för gammal för intrigen Blinkar, men denna gången ska jag lyssna färdigt på den. Jag har den bara i nån vecka till.

När jag laddar ner nåt från TPB får jag ha boken i 6 månader innan jag måste ta bort den. Det är ett avtal som jag har skrivit på och den följer jag slaviskt! Det är ju ett förtroende man får från biblioteket och jag tänker inte missbruka det förtroendet. I och för sig kan jag låna om boken hur många gånger som helst om jag vill, men de böcker jag verkligen vill ha kan jag faktiskt köpa.

Nu ska jag äta upp resterna av woken, den räcker precis lagom till lunch. Gott.

Ha en fin och solig tisdag!

yhugs /Julia

4 kommentarer:

 1. Det har gått fort tycker vi här nere att det blir mörkt om kvällarna, jag gillar bäst när det är ljust när jag ska gå mina rundor även om det bara blir en kortis den sista.
  Vissa böcker passar en inte alls, samma säger matte.
  Såna förtroende måste man hålla, ja alla man ger egentligen men såna absolut.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var länge sen jag var gymnasist, nu har jag lyssnat på två tredjedelar av Cirkeln, resten får vara tills imorrn ;-)
   Som jag skrev, de (få) böcker jag verkligen vill ha har jag möjlighet att köpa.

   Radera
 2. Det har nog ändrats en del sen matte också gick på gymnasiet, hihi!
  Matte gör likadant de böcker hon verkligen vill ha köper hon men nån gång har hon gjort köp som hon varit missnöjd med och sen har hon köpt en del på loppisar och då gör det inte så mycket om de inte är så bra, hihi!

  Kramizar & nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst köper man nån bok som inte är så bra, men det är sällsynt som tur är.
   Oftast blir det väldigt bra ;-)

   Radera