Väderprognos för 5 dagar

onsdag 5 september 2012

Hej blåsiga onsdag!

 

Onsda 05

Solen kommer och går, den leker nog kurragömma bland molnen. Synd att det blåser halv storm ute.

Det kändes inte så trevligt när jag vädrade. Amanda nästan blåstes in av vindarna när hon stod i dörröppningen. Hon såg så rolig ut när hon sprätte med tassen och vände och kom in. Hon blängde på mig lite som om blåsten var mitt fel. Jag skrattade gott åt hennes min!

De som påstår att katter inte har ett minspel har inte varit nära dem länge nog. De säger mycket med ansiktet, öronen och svansen! Bara man ger sig tid att tolka deras minspel och kroppsspråk. Jag har några bilder från nätet som visar detta:

Nyfiket frågande!

Fejjan 2

Oskyldiga!!!

funny-pictures-kittens-deny-eating-your-cheesy-poofs

funny-pictures-kitten-has-not-seen-your-ink-pad

Eller är bara gulliga! Som våra två (p)älsklingar:

100_0149

Jag har inte så många bilder med bara en av dem. De älskar verkligen varandra.

Det finns absolut inget som kan se så oskyldig ut som en katt som har hittat på rackartyg och vet om det… Vilken kattägare har inte hört ett kras och (om kisse är kvar) sett sagda busfrö sitta bredvid förödelsen lugnt slicka tassen??? De kan se så oskyldiga och frågande ut, jag blir så full i skratt om det händer här hemma.

Visserligen är Smulan och Amanda mycket försiktiga med att kryssa omkring där de inte ska, men nån enstaka gång har de ner nåt ändå. Från bordet tillexempel, då sitter de kvar och tittar ner på vad det nu var som hade åkt i golvet och börjar lugnt tvätta tassen eller varandra. Hela deras kropp säger att dom inte har en aaaning om hur eller vad som hände. Grunkan hoppade nog själv ner på golvet, de bara råkade sitta där dom sitter.

En sak är säker! Smulan och Amanda förgyller mina dagar med många skratt och massor av kärlek!

Ha en fin onsdag!

100_0371 /Julia

13 kommentarer:

 1. Haha, katter är verkligen mästare på att sätta upp ett pokerface när de har hittat på hyss :-) Samtidigt kan de se både ledsna, glada och ROLIGA ut - när de vill, alltså... Men just den där tomma, nästan utslocknade blicken är de briljanta på :-)
  Åh, så många skratt man har fått tack vare sina pälsklädda :D
  Underbara bilder på dina missar, kärleken riktigt lyser om dem <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 2. Ja, den som säger att en katt inte har ett minspel kan nog inte läsa av nånting. Jättefina bilder på Smulan och Amanda. Det syns verkligen att de tycker om varandra.

  SvaraRadera
 3. Visst är det mattes fel när det blåser, så ser jag det i alla fall och stirrar på min när det blåser så mycket, hihi!
  Visst tusan har katter minspel och annat, det säger både jag och matte och vi har sett det också. Stor skillnad på katterna här när de vill kela eller bara gå förbi.
  När mattes katt Smulan var liten var hon trotsig har matte berättat, hon hoppade upp på bordet och dök net i blommorna där och ju mer matte sa till henne desto mer av katten var i blommorna, hihi! Jag har aldrig varit trotsig, hihi - nu fick matte sån hosta hon får ibland när jag tror nått, hihi!

  Vi tackar så mycket för posten - mycket god, hihi!

  Kramizar & nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är ni trotsiga ibland och gör saker bara för att retas ;-)
   Varsågod lille gubben, vi visste väl att du skulle gilla stickisarna och nu har matte ganska många timmar att sitta eller ligga still till! DET gillar väl du?!?

   Radera
  2. Ja det gillar jag jättemycket, hihi!

   Radera
 4. Tydligt minspel och kroppsspråk, går ju inte att missa när man är i onåd hälsar matte! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vet vi mattar och hussar när ni har bus på gång :)

   Radera
 5. Här har oxå solen lekt kurragömma med molnen mest hela dagen och nu börjar det visst regna oxå hör jag på fönstrena här.
  Tänk min matte på står att även jag har en sån där oskyldig blick när jag hittat på bus :)

  SvaraRadera
 6. Klart att katter har olika miner Det har jag sett på mina katter oxå. Även kropps språk.
  Tack för påhälsningen )

  Tasskram

  SvaraRadera