Väderprognos för 5 dagar

söndag 9 september 2012

Hej, det är söndag igen!

 

th2666549662_508f038dc8

Nu är hösten definitivt på gång! Termometern visade ynka 2 plusgrader imorse. Solen har kommit och gått och det blåser en smula. Inte så kul att vara ute i, trots att temperaturen har masat sig upp till 14,2 grader. Bra jobbat från de +2 vi hade imorse. Maken struntade i att klippa i rastgården. Gräset är inte speciellt högt där inne, det får vänta till nästa helg.

Han åkte för en stund sen och vår vardag har börjat. Det blir nog fredag snart igen. Veckorna går ganska fort i och för sig, men nog tycker vi att söndagarna kommer oftare än fredagarna Blinkar.

Jag har inget planerat för den kommande veckan. Jag kommer att göra det som jag alltid gör.

En daglig återkommande måste är ju min träning. Jag brukar slarva med vissa morgonövningar på helgerna. Bara för att inte störa maken, men jag gör ju så mycket annat då istället. Speciellt gångövningar på egen hand blir det mer av när jag inte är ensam. Jag vågar mer när maken är här.

Jag stapplar oftast in från verandan och elrullstolen  själv när vi har varit ute. Jag har ju en del saker att hålla mig i och min rullstol står 2 steg innanför dörren. Tur det, för då brukar jag vara ganska trött. Ändå är det inte långt (ca 7-8 meter). Halva verandan och tröskeln in, den är knepigast. Jag måste verkligen tänka på att lyfta mitt vänstra ben tillräckligt högt för att inte snubbla. Jag är ganska duktig på detta, jag har inte snubblat på väg in nån gång. Jag har dock snubblat till på tröskeln ut från badrummet nån gång, trots att den inte är lika hög, men jag har aldrig ramlat. Jag är mycket försiktig när jag är uppe och “går”, speciellt då jag är ensam.

Smulan och Amanda ligger och sover, det gör dom rätt i. Jag har en bok i CD-spelaren. Idag lyssnar jag på en kåserisamling.

22-katter-i-samma-lada

Den är jätterolig och alla kattägare känner igen sig i det mesta dom berättar Ler! Rekommenderas skarpt, en klar humörhöjare, fast en liten varning för ömmande skrattmuskler efteråt!

Ha en fortsatt fin söndag!

Byebye /Julia

6 kommentarer:

 1. Visst är det söndag oftare än fredag, det är likadant med måndag!
  Gäller att vara försiktig och känna sig trygg när du ska gåträna så du inte faller och slår dig.
  Snubbla är väldigt lätt, ser jag på matte som snubblar mycket men faller sällan, bara nån gång då och då - kanske mitt fel de gånger hon fallit nu, hihi!
  Känns verkligen som hösten är här hos oss också.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste vara extra försiktig, då jag inte kommer på fötter utan hjälp...

   Radera
 2. Klokt att vara försiktigare när du är själv, men härligt att känna att det funkar att vara lite tuffare när man är två. Skrattkramp mår man bra av liksom massor av gos! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Min matte har jobbat HELA helgen , så här väntar vi på en ledig tisdag :)
  Bra att du är försiktig när du är ensam hemma för matte säger att det kan ta en evig tid innan dom från larmet kommer efter man larmat.
  Verkar vara en kulig bok det där med en massa kåserier om katter. Fast det är ju ganska klart att den är kul när den handlar om katter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken är jättekulig! Säg åt matte att låna den på biblan! Så ni kan sitta å fnissa åt den tillsammans, Kjelle Bus!!!

   Radera