Väderprognos för 5 dagar

fredag 27 april 2012

Hej soliga, milda fredag!Usch, jag har sovit illa inatt. Jag var uppe några timmar, men kunde somna om vid femtiden och fick några timmar mer sömn. Jag vaknade relativt utvilad i alla fall. 
Det är strålande solsken och termometern visar 11,6 grader redan. 
Vi lär få en varm helg och vad jag kunde se, hoppas att prognosen håller i sig över Valborg. Den låter lovande, bara den stämmer också. 
Jag minns nåt år på 90-talet när vi hade snöstorm bara nån dag innan Valborg med 4 dm nysnö. Visserligen försvann den på bara några timmar dagen efter, men det var inte kul ändå, för det var så kallt. Fast vem har inte frusit vid valborgsmässoeldar i hällregn och några plusgrader…

Vi har städdag i området på lördag. Deras viktigaste jobb är att flytta om vår blivande majbrasa. Det var länge sedan vi såg några igelkottar, men här chansas aldrig med majbrasan. Den flyttas alltid strax innan Valborg, för säkerhets skull. Skönt att vara säker på att ingen liten kotte ligger i rishögen. 

Annars vet jag inte riktigt vad som ska göras. De flesta gemensamma byggnader målades ju om för inte så länge sen. Kanske alla diken ska ses igenom och trimmas/rensas där det behövs. Ogräs plockas i grusgångarna med mera. Området ska se prydligt ut till helgerna som kommer. Allt brukar vara klart lagom till midsommar. Det brukar gå smidigt när alla som kan, hjälps åt! Allt jag kan bidra med är lite uppmuntran!

Jag har inga måsten för dagen. Bara ta det lugnt och vänta att klockan blir ½6 och maken kommer!

Smulan och Amanda ligger utslagna efter nattens födelsedagsfest hos Wikki. De hade säkert jätteroligt, så trötta som dom är! Tack Wikki!

Ha en trevlig och solig fredag! 
/Julia

16 kommentarer:

 1. Här verkar det också som om det klarnar upp nu , hoppas det så att jag kan släpa med min matte på promenad. Eller rättare sagt hon kan släpa med mig ut på promenad , man är ju ganska sliten efter Wikkis party igår ;-)
  Min matte ska visst jobba ikväll , så jag och husse får ha fredagsmyys alldeles själva :)
  Önskar er an trevlig fredag med mycket myyys och gottisar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha det så kul med husse medan matte jobbar. Ni kan ha en grabbkväll ;-) !

   Radera
 2. Så bra att de kollar så att inte igelkottarna brinner upp i majbrasan. Här blir det också en slapparhelg, matte är som vanligt trött efter veckans tjänstgöring och en viss kattherre höll visst i tass riktigt ordentligt hos Wikki i natt :D
  Ha en härlig, mysig, solig och snöfri :-) helg!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blivande elden kollas alltid!
   Visst hade Frasse tassarna i taket inatt :)

   Radera
 3. Visst låter det lovande med sol! Uppmuntran är nog så viktigt vid såna där städtillfällen, alla gillar ju att bli sedda! Och sen är det ju kul att prata lite också. Hoppas att husse är tidig ikväll. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig förening ni bor i som tänker på stackars igelkottar som kan gömma sig i majbrasan. Tänk om alla gjorde så innan de tände.

  SvaraRadera
 5. Idag har det faktiskt varit riktigt varmt och skönt ute. Kissarna har suttit med nosarna tryckta mot vädringsluckan. Gissar att kattfröknarna velat vara i rastgården? Skönt att höra, att majbrasan flyttas innan den tänds. Det är omtänksamt mot alla djur att göra så. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjejerna har varit ute hela dan :) och jag hade dörren öppen mot verandan nån timme på eftermiddan. Jätteskönt!

   Radera
 6. Nån får ju vara den som håller igång de andra med pep-talking, hihi!
  Visst är det skönt att det är fredag, jippie!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
 7. Vädret är verkligen oberäkneligt nu. Här var det strålande sol och sen helt plötsligt regn och blåst. men nu är det fint igen. Får verkligen hoppas det håller i sig det fina :-)

  Ha en fin fredag :-)

  Kram

  SvaraRadera
 8. "Inga måsten för dagen" är en sund inställning.
  Kram och trevlig helg! / Rozie

  SvaraRadera