Väderprognos för 5 dagar

lördag 21 april 2012

Hej mulna lördag!

 

Puh's lördag

All snö har försvunnit, tack och lov! Det regnade dock när maken kom. Bättre än snön i alla fall. Termometern visar +5,1 grader och det blåser nog lite.

Sandalerna passade utmärkt, de är svarta med plan kraftig sula och har kardborrband till och med på hälslingan. En typiskt kraftig promenad sandal. Med hjälp av alla kardborrbanden sitter den perfekt! Den som jag använder nu har jag haft så gott som varje dag i nästan fyra år och den har nog gjort sitt.

Jag var så glad att hitta ett par nästan lika dana för ett överkomligt pris! Jag köpte dem hos heppo.se, en sida som jag fick tips om. De säljer skor till alla, sänder dem fraktfritt och har snabb leverans. Jag gjorde beställningen i måndags och sandalerna kom i onsdags. Verkligen snabb service! Länken går till just sandalerna jag köpte!

Vi började lyssna på en mycket spännande bok igår kväll

Tänk på ett tal

vi fortsätter med att höra upplösningen idag.

Författaren är en ny bekantskap för oss och Tänk på ett tal är tydligen hans debutbok. Så här står det på baksidan:

Jakten på en tankeläsande seriemördare. En psykologisk thriller i världsklass.

Dave Gurney, en pensionerad kriminalare, får en dag besök av en gammal kamrat från collegetiden som har ett ovanligt problem. Mark Mellery har fått ett mystiskt brev. Det är skrivet på vers och slutar med: "Strax ska du få se hur väl jag känner dina hemligheter, tänk på ett tal vilket som helst upp till tusen och öppna det lilla kuvertet." När Mark Mellery tänker på 658 och tittar i det förseglade kuvertet finner han exakt samma tal där och orden: "Förvånar det dig att jag visste att du skulle tänka på 658?"

Vem gömmer sig bakom avsändaren X Arybdis? Vem är det som kan läsa hans tankar? Vem är det som vet vilket tal han spontant skulle välja? I brevet antyds också Marks förflutna som alkoholist, en mörk period i livet som han trott att han för alltid lämnat bakom sig.

Fylld av fruktan ber Mark att Dave Gurney ska hjälpa honom. Gurney är till en början mest road av det mystiska brevet. Men när Mark efter ett par veckor hittas död med uppskuren hals på sin egendom och flera mord inträffar, där offren fått samma typ av brev, finner sig Gurney plötsligt indragen i den dödliga jakten på en intelligent psykopat och seriemördare där även hans eget förflutna blir ett hot.

Tänk på ett tal är en enastående debut och en nagelbitande thriller i toppklass. Så låter hyllningarna från fattarkollegor och kritiker. Och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Tänk på ett tal har legat högt på bästsäljarlistor i tjugo länder.

Låter spännande eller hur? Det är den, absolut! Kan knappt vänta på hur den slutar.

Nåt annat har vi inte på vår agenda. Vi tar lördagen som den blir. Vi har inga måsten. Pippisarna har fått påfyllning av frön och talgbollar. De får äta upp det som finns kvar. Vi vill inte spara det lilla till hösten, lika bra att ge dem allt.

Smulans “plocka maten med tassen” grunka och aktivitetsboll är också fyllda. Nu har hon att göra ett bra tag. Hon är duktig på att säga till när de är tomma. Amanda tar det hela med ro. Hon väntar ut tills Smulan har pillat fram gottiset och passar på att stjäla några då. Varför jobba när hon inte behöver?

Förhoppningsvis kan vi ta en vända ut på eftermiddan, vi får se. Det beror ju på vädret. Har vi tur tittar solen fram också. Det är mulet fortfarande men betydligt ljusare är i morse, så hopp om solsken finns!

Ha en trevlig vår-lördag!

beary_happy_saturday_teddy_bear /Julia

12 kommentarer:

 1. Här var det först soligt och sedan mulet och regnigt för att sen bli solsken igen = knepigt väder !
  Här har det mest slöats idag , fast min matte har varit inne på Kattfotens katthem och lämnat lite grejer till missarna och deras Loppis och sen var hon o fikade hos sina föräldrar.
  Ikväll ska visst matte iväg och jobba , så det betyder att jag o husse kommer att ligga o slappa i bästa TV-soffan :)

  SvaraRadera
 2. Skönt att det vita försvann. Hoppas att ni fick en tur ute idag. Här har minsann Snabledraken varit i farten, gräsligt helt enkelt men nu ser vi fram mot en lugn kväll med massor med gos.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Spännande med en ny författare. Matte låg och lyssnade på den tredje boken(ljudet av ditt hjärta)i går kväll men vaknade till klockan 02 och hade missat mycket så det lyssnade hon på i morse.
  Så bra att sandalerna passade, matte hälsar och säger att de ser sköna ut, hon har inte så lätt att hitta skor för hon har rätt korta, breda fötter med hög vrist så oftast räcker inte remmarna till, alla har vi väl våra brister och det är några, hihi!
  Smulan är rätt så smart som låter andra göra jobbet, me like!!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara älskar Twilight serien!!! Har hört dem ett X antal gånger och lyssnar gärna om just mina favorit avsnitt i varje bok!
   Dom ÄR sköna!!! Bra med kardborrband ;-)

   Radera
 4. USCH blir så trött på detta väder, så de är inget roligt att se ut hur vädret är. Man nästanvet hur det kommer att bli dagen efter. MEN det stog ngn stans, att vädret skulle bli varmare nu, får hoppas på det.

  KramTass

  SvaraRadera
 5. Snygga skor och härligt med så snabb leverans.
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bekväma framför allt och nåt jag kan gå i, nåja gå och gå... så mycket jag nu kan :~)

   Radera
 6. Åh tack för boktipset. Funderade på den och nu har du övertygat mig. Den får det bli, efter Turstens nya som jag lyssnar på nu.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut läsvärd med en annorlunda och rafflande intrig! Jättebra och spännande!!!

   Radera