Väderprognos för 5 dagar

måndag 16 april 2012

Hej soliga måndag!

 

6

Snön smälter sakta. Nu är det fläckar av snö kvar mot bara gluggar i gräsmattan som igår. Mer på vissa ställen, mindre på andra. Mest på de skuggigaste ställena. Håller värmen i sig, lär det som är kvar försvinna rätt så fort. Termometern visar +7,6 grader redan, men det blåser nog lite. Jag ser att trädkronorna rör sig en del.

Hacke kom och hälsade på igår

PICT0623

som ni kan se är det mycket snö på taken. 

Dessa två bilder är tagna alldeles nyss:

PICT0626

PICT0627

En bild från i lördags, så ni kan jämföra:

PICT0612

Mycket av det vita är borta, tack och lov!

Jag får se om jag kan sitta lite i solen när den kommer till verandan om nån timme. Jag brukar göra det på våren, när det är för kallt för att sitta ute. Jag sitter gärna i dörren medan jag vädrar. Smulan och Amanda brukar passa på att rusa runt. Ut på verandan för att tvärvända, rusa igenom huset och ut i rastgården och tillbaka. Himmel så roligt dom har.

Det var visning på de två stugorna som är till salu igår. Tyvärr var det inte så många som kom, efter vad jag kunde se inifrån. Jag kan ju se bilvägen upp till parkeringen från gavelfönstret och det kom inte så mycket bilar alls. Det berodde väl på vädret skulle jag tro. Det är väl inte så inbjudande att titta på fritidshus dagen efter efter ett snöoväder. Vi får se om husen blir sålda. Vi fick veta de begärda priserna på dem, nu när tomterna är friköpta, de kostar 625.000 respektive 675.000, beroende på inredningen som ingår i priset. Det dyrare huset har bättre rustad köks-del än den billigare. Hoppas att de som köper huset närmast oss blir trevliga. Vi vet inte varför våra närmaste grannar vill sälja sitt hus, de var inte här i helgen, så vi kunde inte fråga dem.

Vi har inga måsten idag, vi ska bara göra det som faller oss in. Vi lär inte få tråkigt i alla fall Ler! Det har vi aldrig!

Ha en fin början på vecka 16.

00026 /Julia

10 kommentarer:

 1. *ryser* fy jamars va jobbigt att ni fortfarande har lite vitt kvar, ni borde också få torra ytor tycker då jag och bara torra ytor.. Dumma vinter!

  Här är det riktigt kallt och vi väljer att stanna inne, kanske kommer solen så vi kan gå ut på balkongen? *håller tassarna hårt* Här ska det inte heller för mycket idag, vi kallar det för slapparmåndag *fniss*, mamma flyttade fram tvätten så vi kan göra INGENTING.. Och det gillas mycket! :D

  Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
 2. Så skönt att se att den mesta av den eländiga snön nu är borta hos er !
  Här har det varit riktigt härligt vårväder idag , fast jag har mest sovit i alla fall. Trött efter utställningshelgen fortfarande :)
  Håller klor o tummar att ni får trevliga nya grannar !

  SvaraRadera
 3. Skönt att det har försvunnit så mycket redan.
  Trevliga grannar vill man alltid ha, vi kollar alltid in när någon av lägenheterna närmast oss är till salu om vi är hemma.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. Härliga vårbilder,men vad ni fått snö där. Jag såg att mina stormhattar kikar upp ur rabatten,jag satte nerdem provisoriskt i fjol. Må så gott, Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har väl det stackars blommor som har kommit upp gått och gömt sig ingen ;-)

   Radera
 5. Hoppas snön hos er försvinner mer och mer. Nu ska det väl ändå vara VÅR på riktigt får man hoppas :)
  Jag satte ut trädgårdsbordet häromdagen, men det var nog i tidigaste laget, för det kom regn igen lite senare på eftermiddagen. Resten av sommarmöblerna får vänta tills det blir stadigare väder.

  Har även planterat växter, så jag hoppas inget av det har tagit skada. Det är ju dax med plantering nu så.

  Tasskram

  SvaraRadera