Väderprognos för 5 dagar

söndag 22 april 2012

Hej gråa söndag!

 

Söndag 03

Vi vaknade till en grå dag. Regnet är inte långt borta och termometern visar +5,6 grader. Så mycket mer lär det inte bli heller.

Jag som trodde att vi inte skulle göra nåt igår. Maken tog fram snabeldraken och befriade oss från alla dammråttor som jag inte kan nå med min sopborste. Bytte i sängen och jag plockade ihop tvätten han ska ha med sig idag.

Jag lagade en köttgryta av finaste grytbitar alldeles själv till middag. Maken behövde bara skala och koka potatis, för då orkade jag inte stå upp längre. Det räckte med att bryna köttkuber, lök och rotfrukter. Visserligen behövde jag inte stå efter att allt låg i grytan och kokade, men det var jobbigt nog tills kött, lök m m hamnade där.

Det är som vanligt, jag har ont idag efter allt stående igår. Trist men det går över och jag orkar stå allt längre stunder. Igår stod jag tio minuter i ett streck. Något av ett rekord. Jag håller med om att det inte är så märkvärdigt för dem som har sina ben i behåll, men för mig är det inte lika enkelt.

Thrillern jag skrev om igår Tänk på ett tal är precis så rafflande som baksidestexten utlovade. Verkligen läsvärd. Jag ska lyssna om sista tredjedelen av boken, när maken har åkt. Jag missade nog en del igår, när jag höll på med  middagen.

Annars är vår söndag som vanligt. Vi tar det lugnt, maken fyllde på det sista av solrosfröna, nu finns det bara några talgbollar kvar, 3-4 vanliga små och en stor. Nästa helg får pippisarna nöja sig med dem och sen, när de är slut, får de klara sig på det dom hittar i naturen tills nästa vinter.

Ha en fin och förhoppningsvis en solig söndag!

Nice m vinkevink /Julia

20 kommentarer:

 1. Vi har nog samma typ av väder här nere i Skåne,
  grått och regnigt så det är inte kul att vara hund.

  Vov AFFI med Matte & Husse.

  SvaraRadera
 2. Vad då "bara" 10 min, tycker du är så tuff som kämpar så fast du vet att du får ont.Gläd dig åt ditt rekord du! Idag är det mys som gäller här för det är bara grått men ingen snö i alla fall. Ta tass om er! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kämpar är ju ordet, det gör jag varje dag och det GER resultat, trots att det gör ont :)!!!

   Radera
 3. Skönt att få lite hjälp med sånt man inte klarar av. Tycker du verkar klara mycket ändå. Och efter vad jag hört är både Smulan och Amanda nöjda med dina insatser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag verkligen att dom är ;-)
   De har mat, vatten, ren potta, gos och bus så mycket dom vill. Jag är ju hemma nästa jämt, OM jag ger mig iväg är jag tillbaka efter några timmar.

   Radera
 4. Grått o regnigt väder här nere med idag :(
  Så här har det mest slappats idag :)
  Min matte har oxå gjort köttgryta till middag , den var jättegod sa husse.
  Tycker det är braigt att du tränar på att stå upp o göra saker och 10-minuter det är inte illa alls det !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste träna för att orka mer. Jag har inte råd att vara lat ;-)

   Radera
 5. jamar förbi här - förstår inte varför vår människa inte kommit på den tanken förut...??? Människor *skakar på huvet* Det där med köttgryta fick oss att slicka oss om nosen. Det lät väldigt gott...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkomna!
   Köttgrytan var jättegod! Vi fick "diskhjälp" efter maten med lite kött, sås och potatis kvar på tallrikarna. Smulan och Amanda "diskade" förbi potatisen, men resten försvann! *fniss*

   Radera
 6. Regn och grått hos oss också, trist!
  Att stå i 10 minuter är bra, matte minns när hon inte kunde stå det ens om nu när hon får ont i ryggen är det jobbigt att stå still men det är bättre att gå men kan man så är det inte så mycket.
  Skönt att få renbäddat, fick jag också igår eller min säng tvättad, luktade gott!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste ju stå still, eftersom jag kan knappt gå :) men jag var mycket nöjd med mig själv!!!

   Radera
 7. Älskar dina bilder.
  Blir så HIMLA glad av dom.
  Big Hug

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Gif-bilderna har jag samlat på nätet sen lääänge ;-)

   Radera
 8. Tänkte just säga som Inkan, jättefina bilder du har på din blogg. Blir oxå så glad av dom.
  Duktig du är som orkar stå 10 min. i sträck.
  Det är säkert en bra träning

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter ju i rullstol och måste träna för att benen ska bära mig och att stå så länge gör mig ordentligt knäsvag...

   Radera
 9. Jag tycker att du är jätteduktig som orkade stå tio minuter. Alla är vi olika pgr av olika saker så inte skall man underskatta något som är jättebra och rekord för någon annan :-)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja det var jamarimej bra gjort...
  Roligt att ha letat sig "tassW" hit/Jam & Kram från

  SvaraRadera