Väderprognos för 5 dagar

onsdag 18 april 2012

Hej milda onsdag!

 

friends12

Nu har jag verkligen tröttnat på mitt nyaste trådlösa modem till datorn. De senaste dagarna, sen i fredags faktiskt, har jag inte gjort annat än svurit över den. Tyvärr har jag gjort det förut också.

Den kopplar ur ideligen eller hittar nån konstig uppkoppling, nåt som heter EDGE nånting, jag får en gul varningstriangel och nätet fungerar inte, trots att jag “ska vara” uppkopplad.

Jag tror att det är nåt fel på eländet. Jag vet inte, men jag har av-installerat den och installerat den som jag hade innan igen, igår. Den har fungerat utmärkt enda sedan jag fick den, varför byta då? Det är väl lite dåligt med 4G täckningen här tydligen och den nyaste klarar inte omkopplingen till 3G utan att den “ramlar” ur hela tiden. Nåt som den definitivt ska klara, men inte gör!

Det är så retsamt om man jobbar med nåt och den inte fungerar som den ska. Jag får ju göra om saker hela tiden. Besvärligast är om jag gör nåt som kräver “mycket” trafik, jag har trots allt ett begränsad snabb uppkoppling. Visserligen på 20 GB i månaden numera, men ändå, om jag ska hämta ljudböcker eller nån film jag vill se, till exempel och får göra om allt flera gånger. Det stjäl mycket av min trafik.

Så nu har jag verkligen fått nog av 4G. Jag ska kontakta Telia (igen!) och fråga om de vill byta den eller var jag ska göra.

Den fungerar ju inte som den ska! Måndagsexemplar???

Annars är det växlande molnighet och termometern visar +9,4 grader. Snön är borta nästan överallt nu. Jag kan bara se en liten plätt hos grannen, där det är skugga nästan hela dagen bortsett från nån timme sent på eftermiddan, men den minskar och till imorrn lär den också vara borta.

1wednesday24 /Julia

13 kommentarer:

 1. Så jobbigt med modemet, undrar om det kan vara en bugg i systemet som ställer till det. Är 4G ett nytt system så kan det vara så, det tar ofta lite tid innan leverantören har justerat alla inkörningsproblem som kan uppstå. Hoppas du får rätt på det snart, det är så otroligt enerverande när nätet inte funkar.
  Har läst i kapp nu och sett alla "julbilderna". Inte klokt så mycket snö ni fick, i Hunnebo blev det bara lite yrsnö som inte hann lägga sig förrän blåsten (i och för sig trist den också) hade fört bort den.
  Hoppas det var vinterns sista suck och att solen lyser över er och missarna framöver!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar tro att det är fel på just mitt modem i och för sig, men vad vet jag???

   Radera
 2. Det är verkligen irriterande när sånt händer.
  Klart du ska kontakta telia och få det fixat eller vad de nu kan göra.
  Hoppas det blir bättre!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blir sååå arg på eländet. Inte hjälper det att kasta den i golvet och hoppa på den :(

   Radera
 3. Du måste "låsa" modemet på antingen edge eller den andra, vad den nu heter. Då kommer den sluta hoppa mellan dom.
  Det är inget måndagsexemplar, tror jag, utan bara en enkel knapptryckning. Ring Telia ohc be dom visa dig, så kommer det lösa sig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ÄR låst och jag kan inte ändra på den själv. Jag lovar att jag har försökt, flera gånger, men utan resultat :(

   Radera
  2. Jo, man ska kunna ändra själv, men ring dom så hjälper dom dig. Kram

   Radera
  3. Jag ska ringa dom imorrn, men tro mig :) den är låst!

   Radera
 4. Det blir jobbigt när det inte fungerar som man vill. Jag kunde inte kommentera inne på facebook för en liten stund sedan.
  Ja varför ska du byta då ditt gamla fungerar så bra och du är nöjd?
  Sköt om dig,kram från oss alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ett nytt modem automatiskt när avtalet skrevs om.

   Radera
 5. Hejsan igen ! Min förkylning blir inte bättre, men inte sämre heller, jobbigt när det inte bryter ut ordentligt så man får bli frisk nån gång =( Tråkigt när det krånglar med modem & sånt hoppas det fixar sig, för så kan du ju inte ha det. Man blir ju galen för mindre.. Hoppas kissarna & du mår bra.. Kram// Helena

  SvaraRadera
 6. Oj, så bra att du fick ett nytt modem till slut.
  Inte alls roligt när det ska trassla jämt.
  Hoppas det nya modemet är bättre.

  Kramtass

  SvaraRadera