Väderprognos för 5 dagar

onsdag 25 april 2012

Att jag nästan aldrig kan åka färdtjänst utan att bli arg!!!

 

wednesday_05

Varför kan inte färdtjänsten passa tiderna??? Det är en gåta som jag gärna vill ha svar på.

Jag beställde rullstolsbilen till 08:00, eftersom jag skulle ta blodprover på vårdcentralen på fastande mage. 08:15 ingen bil… 08:20 fortfarande ingen bil… Ringer till resegarantin och blir vidarekopplad till Samtrans, som kopplar mig vidare efter en stund till föraren och jag ger mobilen till maken för att han ska ge vägbeskrivning. Klockan har hunnit bli 08:35. Efter att föraren ringer två gånger till, dyker han upp 08:55 och är förvånad över att jag är rasande.

Trots det frågade jag artigt om han kan boka om min hemresa eftersom han är så sen. Nejdå, det kan han inte! Vid det här laget var jag ännu mer förbannad och hade blodsockernivån strax nedanför anklarna, begynnande huvudvärk och var vrålhungrig.

Jag ringer Samtrans igen från vårdcentralen, medan vi väntar på min tur för att boka om den själv till kl. 11:30, en timme senare än det var från början. Vi måste ju hinna handla!!!

Provtagningen går både snabbt och smärtfritt, det var ju “min” sköterska som tog den. Hon är så skicklig, synd att hon jobbar för ett annat bolag numera och egentligen inte ska “bry sig om” mig. Men det gjorde hon.

Vi handlade snabbt och allt i min vanliga snitslade bana. Coop, Zooaffären (vi hittade en där med! Nyöppnad!) och ICA. Hemma var det jubel när vi kom hem.

Titta Amanda!!! Matte har köpt en Girmus åt oss!!!

Och massor med mat!

PICT0634

PICT0636

Kan du inte ta bort den därifrån, jag vill leka med den nu!

Min, min, min! Tycks Smulan säga…

PICT0637

Amanda: Matte sa att den är min med! Så-det-så!!!

PICT0638

Äntligen hittade jag en girmus åt dem! Har velat köpa en jättelänge, men inte hittat nån.

Maten är ny, men jättemumsig, tycker tjejerna!

Vi har köpt Indoor 27 och Ageing +12 förut och blandat dem. Det kommer vi att göra med den nya maten med. Skillnaden är så liten, näringsmässigt mellan den här nya maten Outdoor +7 och Indoor 27 att det är obetydligt. Det finns visserligen en som heter Indoor +7, men den finns bara i 4kg påsar, precis som Ageing +12. Kilopriset blir så mycket dyrare med den mindre påsen tyvärr. Därför valde vi Outdoor +7 den här gången. Tur att det är garanti på maten Blinkar. Vi kan lämna tillbaka den om tjejerna inte gillar (risken är inte stor = obefintligt) eller inte mår bra av den! Det som är kvar av Ageing +12 kommer vi att blanda i den här nya maten och ha i Smulans “peta fram maten med tassen” grunka och aktivitetsbollen blandat med lite godis, typ dentisar eller nåt sånt. Vi fick en fiffig burk som man kan hälla upp rätt mängd mat med till katterna om man vill. Den kommer vi att använda för “gottematen” bara. Den är greppvänlig och lätt att hälla ur, tycker jag.

PICT0639-001

De har ju fri tillgång på torrisar och äter precis när och hur mycket de vill. Ändå är de inte överviktiga. Det är nog svårare för kastrerade hankatter att hålla vikten än för honorna.

Nu har vi fått i oss lite mat också och humöret är mycket bättre. Det är så skönt att vara hemma igen! Jag hoppas att jag slipper samma cirkus med färdtjänsten nästa vecka, då det är dags för läkarbesöket.

Ha en trevlig onsdagseftermiddag!

good_afternoon_04 /Julia

19 kommentarer:

 1. Fy jamars va elakt av dem att strula till det såå jamars mycket för dig! Jag verkligen avskyr strulnissar jag! Morr på dem! Skönt att du överlevde behandlingen, och att du kunde gå vidare till att titta efter gottigt och skojsigt till dina flickor!

  Himla härligt att se att även dem har en girmus nu :D vi har en exakt likadan.. Och den är poppis må jag jama även hos oss.

  Den dära maten hoppas jag att dem klarar av och gillar och att receptet inte ändras så de blir känsliga :/ för sånt är inte kul alls.

  Önskar er en fin eftermiddag och kväll! Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
 2. Det verkar var besvär med färdtjänst överallt. Har läst i tidningen om diverse exempel liknande ditt, eller där bilen inte kommit alls. Jag förstår inte alls varför det i dagens datoriserade och välorganiserade (?) samhälle ska behöva hända. Nån enstaka gång kan man väl förstå att det blir fel, men så ofta??
  Vad kul att du hittade en girmus, även om er mest ser ut som en grimus, rosa som den är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grismus... *fniss* Ja, vilket som! Kul är den att brottas med ;)

   Radera
 3. Tråkigt att det ska vara så jobbigt med färdtjänsten. Förstår att det är irriterande.
  Vi inser nu att vi också måste skicka ut matte på girmusjakt, eller grismusjakt kanske :)

  SvaraRadera
 4. Ja men herre jisses vilken dålig stil att vara så sen och sen inte fatta varför! Matte är inte särskilt förvånad men håller med dig och mig!
  Vilken massa saker tjejerna fick det blev ju rena rama julafton ;)
  Kul att ni äntligen hittade en sån där rolig leksak.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att han som körde oss hem var både jättetrevlig och i tid!
   Det var nästan julafton för tjejerna ;-)

   Radera
 5. Fy vilken dålig stil!Så dåligt att inte kunna passa tiden och sen inte förstå att man är förbannad! Elände att planera utifrån att bilen säkert kommer vara sen.. Skönt att det var "din" sköterska som tog proverna i alla fall. Förstår att tjejerna var nöjda när ni kom hem! Girmus ska vi se till att matte köper till oss, just nu har vi myntabananer och de är helt ok men en girmus verkar så skojig.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, girmusen blev en succé här med.
   Annars är inte tjejerna sååå intresserade av köpta myntade leksaker.
   Om de inte doftar av egenodlad kattmynta så småningom. Jag torkar vår på hösten och har den i en burk som leksakerna får "bo" i ett tag, DÅ blir dom mysiga att leka med :)

   Radera
 6. Finns det girmusar i NEON? Tänk vad spännande! Kul att ni har en egen nu. De är jamarskoj att leka med. Trist att "utflykten" fick en så dålig början, men det blev mycket uträttat i alla fall. Gissar att det var glada jamisar vid hemkomsten... Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättenöjda tjejer har vi! Girmusen är skojsig att brottas med :)

   Radera
 7. Men jösses vilket strul med körningen. Dålig stil tycker jag, att inte komma när man beställt en tid.

  Ska försöka få tag i sådan girmus till mina pälsbollar oxå, har inte hittat ngn sådan än.

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag letade på många ställen innan jag hittade en äntligen idag. :)

   Radera
 8. Usch, förstår dig verkligen.
  Dom är fullständigt hopplösa.
  Kramar i massor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dom. Bedrövligt, men vi har ju inte så många val tyvärr.

   Radera
 9. Tycker inte det var det minsta konstigt att du var grinig när den där Färdtjänsten dök upp sent om sider !
  Uruselt att han inte kunde hjälpa dig/er med att boka om tiden !
  Var ju bra att du kunde ordna det själv på läkarstationen :)
  KUL att dom öppnat en Zoo-butik där med och att dom sålde Girmusar där :)
  Den där burken ni fick ser väldans braig ut tycker matte , hon gillar också greppvänliga burkar.
  Min matte köper oxå 10kg säckar med kattmat , som du skriver så är det ju sååå mycket billigare kilopris på dom !
  Håller klor o tummar i kors på att du slipper strul med färdtjänsten i nästa vecka !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Burken är toppen, den är smalare på ena sidan och har en skåra eller inbuktning hela vägen. Jag som har små händer greppar den bekvämt! Locket är tvådelat, en liten öppning för "dosering" och man kan ta bort hela när man ska fylla på.
   Jag hoppas också att det inte blir strul nästa vecka. Det är lättare när jag inte behöver vara fastande.

   Radera
 10. Tänk att det ska krångla så ofta med färdtjänsten, hur svårt kan det vara?? Förstår att du blir arg, få vänta så länge och bli hungrig och trött och allmänt kass, det är ju jättejobbigt att bli så nonchalant behandlad.
  Vilken fin girmus missarna har fått, den ser ut att vara precis likadan i modellen som Frasses, bara färgen som skiljer :-)
  Härligt att ha visthusboden fylld. Har samma erfarenhet som du med torrisarna – i dagens inlägg skriver jag om att Frasse äter hur mycket han vill av sina Royal Canin-torrisar – och ändå har han gått ner i vikt. Hurrjam!
  Tassklappar

  SvaraRadera