Väderprognos för 5 dagar

måndag 9 april 2012

Annandag Påsk!

 

28

Natten var något mildare, bara runt 2 minusgrader. Solen skiner av och till och termometer har gått över till plus och visar +6,0 just nu, så det ser lovande ut även om det blåser lite.

Maken åkte igår. Jag ville att han skulle få en ledig dag utan att han måste göra en massa, bara för att han var här.

Han har alltid att göra när han är här. Jag borde, börjar han ofta med och jag vet att han inte kan låta bli det som han tycker att han borde. Såhär kan han roa sig på egen hand en dag i alla fall under påskhelgen. Han är ju här jämt när han är ledig. Jag får nästan dåligt samvete av att han aldrig har en ledig stund från vare sig jobbet i veckorna eller mig på helgerna.

Visst känns det lite trist när han inte är här, men dagarna går ju fort. Vi får roa oss så bra vi kan, Smulan, Amanda och jag.

Dagen började med att jag torkade väl placerade hårbollar och gräs efter damerna. Det färska gräset är gott att mumsa på och självklart kommer det mesta upp igen. Det är mysigt att se de färska gräset i gräsmattan. De har dykt upp som gröna oaser i de fjolårsgula täcket utanför fönstret. Maken krattade bort det gamla gula i rastgården och där är det riktigt fint med bara nytt grönt gräs där inne.

Egentligen borde hela gräsmattan ha krattats, men det var ett av makens borde jag lyckades avstyra. Ge det gula nån vecka så är den försvunnen i det nya grönskan tror jag. Han måste inte alltid jobba när han är här. Han måste vila nån gång också.

line251

Jag har modifierat mina mattankar lite. Vi köpte två jätte stora buketter med broccoli, de vägde ca 500 gr styck, till ett bra pris sist och en av dem tänker jag koka med en morot och äta med bara en liten klick smör på. Jag älskar kokta grönsaker med smör på. Spadet brukar jag använda som bas till pastasås eller soppa en annan dag eller gör en ostsås på den om jag vill gratinera grönsakerna.

Det tänker jag inte göra idag. Jag ska bara glufsa i mig goda nykokta broccolibuketter och morotsslantar. MUMS! Jag passar alltid på att äta sånt som jag tycker om som maken gärna avstår ifrån. Kokta grönsaker tillhör just de som maken inte gillar, liksom kokt fisk. Det blir en annan dag denna vecka vi ställer till fisk-kalas, jag och tjejerna. Då blir det kokt torsk med äggsås som vi gillar alla tre!

Hoppas att ni får en solig avslutning hå Påskhelgen!

05 /Julia

 

PS

En bild på dagens varma måltid

PICT0607

det där, som finns på är faktiskt inte vanligt smör utan det vi brer på mackorna = Lätta!

Broccolin var sådär gulgrön från början, inte den vanliga illgröna. En annan sort kanske, men fantastiskt god. Till och med tjejerna ville smaka lite och det fick dom. De lapade glatt i sig lite spad och broccoli. Bra att veta till en annan gång Blinkar.

cat151 /Julia (igen)

16 kommentarer:

 1. Visst finns den an massa "jag borde" men man behöver vila sig också, hihi!
  Tror nog att han vill ut till er, sina tjejer och han behöver inte "jobba" där hela tiden.
  Klart det nya gräset växer över det gamla.
  Kan inte tjejerna lägga sina hårbollar ute? När säger matte de ska läggas inne och helst under nått för så gjorde hennes katt, under soffan eller längst inne under sängen.
  Ha en bra dag!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har rätt!
   Men de som läggs under sängen och soffan får husse ta hand om, eftersom jag inte kan.

   Radera
 2. Du har så rätt så - borden är dumheter som människor förstör sig med. Utom matbordet framför vardagsrumsfönstret.
  nosgos å påskgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Så gullig bild på påskharen. Visst är det härligt med nytt gräs, vi njuter lite extra av det både på ner och uppvägen så att jama. Hår/gräsbollar det är grejer det. Vi är säkra på att husse längtar till er när han inte är där men det är bra att dra ner på "borde" ibland! Ha en mysdag.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Tror det är klokt att ta bort några måsten från maken. Han verkar ju vara en toppenkille ändå. Och tänk att det är såå vanligt att män inte gillar grönsaker?

  SvaraRadera
 5. Det verkar som om er tvåbening mer än gärna är hos matte och er.
  Det gula blåser bort, hälsar matte. (En av hennes undanflykter för att slippa kratta.)
  Visst är det nya färska gräset gott! Att det sen råkar komma upp just inne..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är den bästa som har hänt mig, då för dryga 30-år sen!
   Vi väntar på att de gula blåser bort, vi tror på er!

   Radera
 6. Jag älskar broccoli.
  *mums*
  Kan också äta det, precis som den är.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jaamrs tacck för kattentarerna på våran blogg, mjau
  Matte och lillmatte ska hälsa på mattes pappa till helgen, eventuellt på Fredag. Vi ska försöka tillsammans med matte att stötta *mattefar* så mycket vi kan.
  Mattes pappa behöver alla han kan nu.
  Tass tass

  Ps
  Matte känner sig lite tom i huvudet på grund av detta, så hon kan inte riktigt tänka just nu. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni måste ta god tass om matte å mattefar och det klarar ni!!!

   Radera
 8. Bra att du lyckades avstyra maken från ett av alla borden i alla fall :)
  Min matte gillar oxå kokta grönsaker i massor och husse med faktiskt ;-)
  Min matte säger att det är jätegott att mixa ner kokt broccoli i potatismos = grönt mos och till det servera man stekt fisk = nom nom !
  Jag har oxå tuggat gräs i helgen både ute och inne , men inga hårbollar i sikte ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag inte provat, tack för tipset! Maken äter varken fisk eller broccoli, om han kan slippa, så jag får prova då vi är ensamma.

   Radera