söndag 30 juni 2013

Vilken morgon!!!

 

00011-1

Jag vaknade vid sextiden med blodsockret nere vid fotknölarna ungefär. Lika bra att smyga upp utan att väcka resten av mitt sovande gäng och fixa en snabb frukost till mig. Jag klädde på mig och skulle sätta på tevattnet, när vattenkokaren slutade fungera efter bara en liten stund Ångande arg

Den är ju bara nåt år gammal, varför skulle den gå sönder nu liksom??? Det får den inte! Så jag kokar vatten på spisen, jag har ju inget val.

När maken äntligen vaknar och går upp, får han gå ut i friggen för att leta reda på vår gamla kaffebryggare. Nåt måste jag ju ha för att fixa hett vatten med smidigt. Spisen drar mer energi och det tar evigheter innan vattnet kokar, jämfört med vattenkokaren eller elbryggaren!

När han ska koppla in kaffebryggaren i en av kontakterna som finns i kökslaman och upptäcker att det är den som är trasig och inte vattenkokaren. Märkligt, för själva lampan fungerar ju, men ingen av de två kontakterna i lampan ger nåt ström.

Nåja, skönt att veta. Vattenkokaren får bo i ett annat uttag så länge och maken får kika på kökslampan för att se om den går att fixa eller måste bytas. Jag måste ju ha vägguttag till annat också där, inte bara vattenkokaren.

Apropå el. Igår snickrade maken en liten hylla för olika el-prylar på verandan, som laddaren till min elrullstol till exempel. Vi ville ha nånstans att kunna läggen upp den på. Gissa vem som upptäckte en alternativ användning för den genast???

PICT1276

Just det, Smulan så klart! 

Den passade henne precis! Lagom liten för små Smulor eller hur? Kul att jag hann med att ta kort på lilla fröken. Hon visste nog att hyllan inte var avsedd för henne och hon stack när hon såg att jag såg henne där. Nåja, den kommer att målas ljusblått, som huset, nästa helg och husse tyckte att Smulan kunde få låna den så länge.

Hoppas att er söndag började bättre Nyah-Nyah!

Söndag 05 /Julia

7 kommentarer:

 1. Hoppas ditt blodsocker rättat till sig nu och att din make kan fixa till strömmen till uttaget där vattenkokaren brukar stå.
  Smulan är jättesöt i den lilla låddan :)
  Klart att vi katter kan hitta bättre användningsområde till dom flesta prylar ni 2-benta har :)
  På den där stickan/modemet vi fick från Telia så står det att man snabbt och säkert ska kunna surfa med turbo-3G i nästan hela Sverige, Var ju det det med NÄSTAN HELA som verkade skita sig här hemma :)
  Enligt färgen på lampan i modemet så var vi bara uppkopplade på 2G och ja hastigheten den var slöare än en gammal moped :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smula gillar den lilla lådan och ligger gärna i den. Problem lär vi få nästa helg då den ska målas.

   Kräv att ni får en 4G modem! Den ska lysa grönt på 4G, blått på 3G och rött eller inte alls på annan "fart", Hos oss på vischan har vi 4G oftast :)

   Radera
 2. Hoppas maken kan lätt fixa det som pajat. Trist när det inte vill som man själv vill och håller i en evighet, hihi!
  Vilken perfekt hylla för lilla fröken Smulan, så snällt av husse att göra en sån till henne ;)
  Praktiskt att ha elgrejor i!
  Hoppas dagen blir bättre än den tidiga morgonen.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis kan vi ha annat än bara fröken Smulan i den. Lådan var liksom avsedd för laddaren till min elrullstol :)

   Radera
 3. Jobbigt när det inte fungerar som det ska men bra att ni kom på vad det var.Hyllan blev ju jättebra, hade kanske behövt vara lite längre så både laddare och katt får plats;-) Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Man blir så trött när saker går sönder, men hoppas att ni hittar felet och kan åtgärda det enkelt. Man behöver helt enkelt alla uttag som finns i köket... hur det nu kommer sig att man har så många elprylar där? :) Smulan har verkligen hittat ett perfekt ställe. Låter som om Dui och Deco har en idé där. Kurr och burr.

  SvaraRadera