söndag 23 juni 2013

Hej kvava och blåsiga söndag!

 

00080

Med Midsommar är vårens alla helger över. Nu dröjer det ett bra tag innan det blir nån röd dag igen.

Vi var iväg en snabbis igår för att handla lite mat till kvällen och vi köpte kattsand med, då maken har öppnat den sista säcken vi hade hemma. Vi har alltid en extra påse på lager i friggen.

Vi köpte en ny mygg-gardin till dörren, som maken satte upp. Jag tror att den nya blir effektivare än den vi hade hängande där förut. Jag får så fula märken, bulor rättare sagt, efter myggbett och de kliar i veckor. Getingar är jag jätteallergisk emot, dem vill jag absolut inte få in och riskera att bli stungen.

Den gamla, bestod av dryga decimeter breda remsor. Amanda får vara modell på en gammal bild, där remsorna syns, om än dåligt. Det är ganska stora glipor i den där insekter kan komma in, som ni kan se.

PICT0808

och här är den nya:

PICT1273

Den är i två halvor som stängs med starka magneter “automatiskt” hela vägen längst med mitten. Vi tror att denna nya kommer att fungera bättre än den gamla gjorde, den kan inte blåsa upp eftersom den sitter fast i dörrkarmarna också uppifrån och hela vägen ner. Den är mer heltäckande liksom.

Nu kan dörren stå öppen hela dagen om vädret tillåter och jamisarna kan komma och gå som de vill till verandan också. Den nyaste mysigaste liggplatsen är ju min elrullstol och i den ligger dom gärna båda två.

PICT1271

Jag bara råkade få se den i affären när jag rullade nerför en av gångarna där vi inte brukar gå annars och maken trodde genast att den skulle bli jättebra istället för remsorna vi har nu och som bara blåser upp.

Smulan och Amanda hade inga svårigheter att ta sig ut. De är ju vana att buffa sig ut genom kattluckor till exempel. Här behöver de bara lyfta lite på nederkanten med nosen för att gå ut. Förhoppningsvis kommer de inte att försöka klättra i den.

Vi har det kvavt idag och det blåser halv storm ute. Det är varmt också, just nu visar vår termometer 23,0 grader. Himlen mörknar allt mer och maken kommer att åka efter lunch. Förhoppningsvis slipper han regnet som verkar vara på gång. Kanske rent av får vi besök av Åskar också. Den kunde ju rensa luften lite, det vore skönt!

Vi har inge speciella planer för dagen Det har vi sällan på söndagarna. Vår vardag börjar ju när maken har åkt. Annat blir det när maken har sin semester i augusti. Då kommer vi säkert hitta på bus även nån söndag.

Vi önskar er en fin avslutning på Midsommarhelgen!

PICT1244-001 /Julia

9 kommentarer:

 1. Den nya myggardinen såg jättesmart ut, hoppas den fungerar bra också! Vilken tur att makens buss går som vanligt, här i stan står precis alla bussarna. Matte har 3 veckor kvar till semestern, det skall bli jamarskönt!
  Så Åskar kanske är på gång hos er? Här skiner solen för fullt och det blåser men luften är klar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gardinen verkar fungera toppenn!!!
   Solen såg vi tidigt i morse i kanske en halvtimme.
   Sen dess har det varit jättekvavt, men inget regn än.

   Radera
 2. Det blir nog mycket bättre med det nya myggnätet.
  Här har vi så mycket flugor och de kommer in genom vårt kattluckefönster som står helöppet varje dag. Vi har prövat att ha kattlucka, men Philemon fastnade med tårna där och gjorde sig riktigt illa och Majsan kom in med kattluckan runt magen och då tog vi bort den och öppnar bara fönstret åt dem. Det är ett litet vädringsfönster.

  Kurr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan är kanske lite trind om magen *fniss* eller var luckan för liten ;-)
   Våra tjejer har aldrig haft några problem med luckorna. Vi har ju tre stycken.
   En till rastgården och den är viktigast,den finns under vår dubbelsäng i sovrummet. Den luckan är alltid öppen och tjejerna får vara i rastgården året och dygnet runt!
   En till badrummet så dörren inte behöver vara öppen och en till sovrummet så den dörrn kan också vara stängd vid behov, när vi har gäster till exempel.
   Tråkigt att Philemon gjorde sig illa.

   Den nya mygg-gardinen verkar fungera jättebra!

   Radera
 3. Borde vara fler röda helger, hihi, gärna någon på hösten också! Fast snart är det semestertider ju så vi ska inte klaga.
  Vad bra att nätet verkar fungera, vi har sånt som ni hade innan men vi har inga glipor, de lappar alla över varandra, dörren är rätt smal ut hos oss.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ont om helgdagar på hösten :(
   Den är toppen! Hittills i alla fall :)

   Radera
 4. Usch för myggor! Jag får jättestora myggbett av dem. Är hyperkänslig. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! Fy för mygg!!! Betten kliar först, sen gör de ONT för att börja klia igen. Jag har märken och obehag i flera veckor.

   Radera
 5. Härligt med extra dag ledigt! Här är vi alldeles slut efter kusinbesök så mycket vila blir det så här en söndag! Nosbuff

  SvaraRadera