Väderprognos för 5 dagar

lördag 16 maj 2015

Inatt fick jag lite mer sömn…

 

Jag mer eller mindre rasade i säng vid 9-tiden igår kväll. Jag lyssnade på bok, växlade några mail med en vän innan jag släkte för att lyssna vidare på boken och gosa med en sömnig Amanda. Jag somnade fort av ren utmattning. Vaknade till vid 5-tiden för ett akut badrumsbesök, la mig igen och somnade om och sov till ½7.

Jag är väl inte helt utvilad, men visst känns det lite bättre trots allt.

Idag har jag hunnit med rätt mycket redan. ICA hade extrapris på djupfrysta blåbär av märket Polarica, 2 X 500gr för 60,- och jag bad S att  köpa det också. Den ena påsen förvandlade jag till blåbärssylt nu på morgonen. Det var lite jobbigt utan hjälp, men vill jag göra nåt riktigt mycket brukar jag klara av det på nåt sätt. Är jag tillräckligt envis brukar det mesta gå. Jag vilade ofta sittande i rullstolen under tiden.

PICT1677

Till höger bredvid blåbärssylten är en burk med min egen aprikosmarmelad. Den gjorde jag under Lennarts sista helg av två påsar torkade aprikoser. Tråkigt nog fick han bara äta av den två gånger. Nåja,den lär väl gå åt ändå så småningom.

Den andra påsen med blåbär kommer att förvandlas till drottningsylt tillsammans med våra egna hallon från förra skörden, med den får vänta tills blåbärssylten är slut!

Blåbärssylten blir gott till mycket. En sked över lite glass eller ett par skedar över gröten. Den blir säkert god att blanda i yoghurten också, för att inte tala om att ha till pannkakorna.

Jag tror att jag har gjort nog för idag med. Amandas låda är ren, skurad och har fått ny sand innan syltkoket. Min Sötaste Fröken ledsnade på att “hjälpa” till med allt efter ett tag, så hon gick och la sig för att ta sig en tupplur.

PICT1678

Frukosten serverades inte förrän efter klockan 7, då jag var klädd och i färd med att fixa min egen.  Är hon inte världens vackraste pälsboll??? Där ligger hon bra och om jag vill lägga mig en stund får vi ledigt plats båda två.

Vi önskar er en solig lördag!

/Julia

19 kommentarer:

  1. Du kan verkligen vara nöjd med ditt dagsverke och skönt att du har sovit i kapp lite! Ja a Amanda e verkligen jamarsöööt! Underbart att du har henne!! Varma hälsningar Lena

    SvaraRadera
  2. Så skönt att du nästan fick sova en hel natt! Bra jobbat idag med sylten! Då lär du vara trött ikväll också. En riktigt gullig liten pälsboll! Nosbuffar och kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sylten blev jättegod till de pannkisar jag gjorde till middag :)

      Radera
  3. Skönt att du kunde sova lite i natt. Tills slut tar naturen ut sin rätt, även om det tar lite tid ibland. Och visst är lilla Amanda jättefin. Tänk att det kan få plats så mycket kärlek i en så liten kropp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och Amandas kärlek är villkorslös, precis som hennes husses var...

      Radera
  4. Wow du har verkligen jobbat idag mums. Jag gjorde din aprikosmarmelad för ett tag sen och den smakar så gott. Fast hur mycket socker tar du på två påsar aprikoser och vatten? Gulliga Amanda,;bra att du har henne. Kram Gunilla. Ps Jos blir 18 år i morgon. Ds.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar ca 0,5 l kokande vatten, häller över dem i en kasrull och låter aprikoserna svälla över natten. Sedan kokar jag sönder dem och mixar med stavmixer lite (det är gott med bitar i marmeladen) och tillsätter ca 250 g syltsocker (jag gillar inte om den blir för söt) och kokar lite till nästa morgon eller förmiddag, för att sedan hälla marmeladen i en snygg glas burk.
      Gratulera Jos från oss!

      Radera
    2. Ska uppdatera dagen i bloggen i morgon om jag hinner.

      Radera
  5. Skönt att du fått sova lite bättre, man har mer ork då.
    Du och Amanda har varit riktigt flitiga idag, blåbär är så gott säger matte men hon föredrar de som de är. Hon har aldrig varit förtjust i sylt, marmelad, saft och sånt utan det ska vara bär bara då som sagt hon är lite konstig min matte, hihi! Dock gillar hon oftast hemmagjord saft och det andra.
    Hon är helt underbar lilla söta Amanda!

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är godast om man gör det själv. Jag är ganska snål med sockret. Tycker bättre när det inte blir för sött.

      Radera
  6. Min matte kokar sylt alldeles för sällan, men hon har gjort det vid några tillfällen och det är ju så himla gott. Skönt att du fick sova en natt även om det säkert tar tid innan du kommer känna dig utvilad, inte så konstigt kanske. Men sömnen behövs för att orka och det är skönt att läsa att du sover. Amanda är en sån söt guldklimp :)
    Nospussar

    SvaraRadera
  7. Det var länge sedan jag kokade sylt. Du har verkligen varit flitig, må jag "säga" (skriva). Jag själv har inte gjort ett vettigt handtag idag. Bara slappat. Jo, TVÅ saker har jag gjort, förresten! Klippt klorna och borstat pälsen på Bröderna Bus och Busan.
    ♥ Kram ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är rätt kräsen och därför gör jag det själv, det är både godare och innehåller mycket mindre socker än köpt sylt och marmelad.

      Radera
  8. Både blåbärssylt och drottningssylt tycker matte är mums.
    Här har vi haft fullt upp med att spana in nya lillskiten, han tar sig lite väl mycket friheter tycker jag och Bosse.
    Skönt att du fick sova lite extra, vi håller tassarna för att det du får det inatt också
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR det verkligen mums och enkelt att göra egentligen :)

      Radera
  9. Här jobbade matte hela lördagen och jag tror inte vi gjorde något som helst vettigt efter det mer än att äta middag och titta på TV :)
    Låter smaskigt med hemkokt blåbärssylt tycker matte !
    Matte kokade björnbärssylt här för nån vecka sedan , det är inte så dumt det heller ;-)
    Skönt att läsa att du kunnat sova lite bättre !

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera