Väderprognos för 5 dagar

torsdag 14 maj 2015

Kristihimmelsfärdsdag!

 

Ännu en helgdag ensam… De lär bli många framöver… Vädret är molnigt, vi har ett grått tak över oss men en mild bris. Ute har vi 9,9 grader och min gräsmatta lyser gult av många gullvivor. Dem som Lennart alltid plockade till mig innan har premiär klippte gräsmattan. Nu finns han inte längre och det är så svårt. Helgerna är värst. Vi gjorde kanske inte så mycket, men vi njöt av varandras sällskap av att bara få vara tillsammans.

Amanda har vässat klorna flera gånger på klösisen efter tassikyren, de är inte lika vassa som förr tycker hon. Skönt tycker matte i alla fall. Trots att hon fick lite hjälp med öronen också av T., verkar hon inte ha nån obehag i dem alls. Det känns ännu skönare för matte.

Vi ska bara finnas till idag också, lyssna på bok, musik och spela lite spel på datorn.

Hoppas att ni får en trevlig och helst solig helgdag!

/Julia

Uppdatering:

Jag lägger ut en bild på några av “mina” gullvivor jag har i gräsmattan, de närmast huset. Lennart “stal” en liten tuva i skogen för många år sedan och planterade bakom huset. Sedan dess har de spridit sig till gräsmattan inte bara hos oss utan även hos grannarna runt omkring. Håll till godo!

PICT1675

/Julia (en gång till)

20 kommentarer:

 1. Först: Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag, det har hänt saker som tvingat mig fokusera stenhårt på dem. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring,,.
  Har läst alla inlägg du skrivit sedan sist och förstår så väl den tomhet och saknad du känner. Detta är något som inte går att reparera, att göra något åt, man är helt enkelt tvungen att resignera under det faktum att den man älskar är borta.
  Utifrån sett verkar du klara denna hemska situation fantastiskt bra. Den är oerhört bra kämpat av dig. Med tiden kommer du att hitta din nya livsmelodi, och det bådar gott att du är så handlingskraftig mitt i det svåra. Bra också att du vet hur du vill ha det, du har gnistan kvar, det märks!
  Många kramar och klappar från oss <3

  SvaraRadera
 2. Vårens alla blomster överallt är så vackra, får leta länge efter gullvivor här uppe norr,, och dem jag har sett r planterade i rabatter hos villaägare.Menvde du har utanför fönstretvär väl de vilda? Fota dem! Hoppas du och Amanda får njuta lite av helgdagen, här ska vi inte göra mycket heller. SOLA hon lyser men det blåser. Madicken måste ju ut ändå, hon träffade sin J som alltid har levergodis i fickan. Gissa om svasen gick! Sköt om dig och tankarna är hos dig varje dag vännen. / kram Gunilla.

  SvaraRadera
 3. Tänk om fler människor kunde, så som du och Lennart gjorde, värdesätta och njuta av att 'bara' få vara tillsammans!! Då skulle nog många må mycket bättre. Så många fokuserar på, tycker jag, fel saker i livet!/Varma Hälsningar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi njöt av livets små, men viktigaste ting. Varandra och våra (p)älsklingar!

   Radera
 4. Vår vägg i vägg granne miste sin man för rätt många år sen och hon säger att det jobbigaste var helgerna i början då man sågs som mest och hon säger att det kan kännas än men det blir lättare och lättare men det tar tid.
  Alla de sakerna ni gjorde tillsammans var stora för er och det måste kännas för dig.
  Oftast är man starkare än vad man tror men man måste också få lov att känna sig liten och svag för att kunna vara stark.
  Var rädd om dig!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Jag läser ikapp vad som har hänt och jag känner hur hjärtat sjunker i bröstet. Tårarna stiger i ögonen för jag känner så för dig i din svåra stund. Jag saknar de rätta orden och inser i samma ögonblick att det inte finns några ord som är "rätt". Jag önskar dig och Amanda allt gott i världen och hoppas innerligt att sorgen blir lättare att hantera med tiden.

  Innerliga tröstekramar ♥

  SvaraRadera
 6. Jag tror Amanda kommer kämpa hårt med att få klorna i trim efter tassikyren. Jag är så glad för att du har henne, denna fina lilla tjej som sprider så mycket värme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Amanda ÄR fankattisk!!!
   Jag är så tacksam för hennes villkorslösa kärlek!

   Radera
 7. Gullvivor är fantastiskt vackra! Vi har några i vår gräsmatta också! Tiden ni hade tillsammans kändes så värdefull, ni hade verkligen förmågan att ta tillvara på varandra och pälsklingarna så vi förstår att det är oerhört svårt och smärtsamt. Nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
 8. Allting som är "första" kommer göra oerhört ont. Och ju mer kärlek det har funnits i ett förhållande, desto svårare blir det förstås. Dessutom har du ju haft rent praktisk hjälp av honom. Men så fint du skriver om dina gullvivor, och jag håller med, de är verkligen vackra. Hoppas du kan sova någorlunda i natt!

  SvaraRadera
 9. Vad skönt att du fick allt du ville ha och att hon även ringde för att kolla med dig. Det är ju precis så det egentligen ska vara.
  Vackert med gullvivorna :)
  Kramar

  SvaraRadera