Väderprognos för 5 dagar

söndag 10 maj 2015

Söndag…

 

 

Ännu en ensam dag… Idag har jag hämtat ett par nya talböcker att lyssna på. Ute är det molnigt och temperaturen är 10,6 grader. Det verkar inte blåsa heller.

Jag insåg att Amandas vattenfontän måste rengöras och filter bytas. Jag har visserligen inte gjort det ensam förut, men jag är påhittig så det skulle säkert gå bra!

Självklart så fixade jag det också. Först tog jag bort tanken, sen lät jag vattnet rinna ner i ett litermått för att det skulle bli lättare att bära innan jag bröt strömmen. Det tog mig närmare en timme att diska alla delar ordentligt och sätta ihop fontänen igen, men nu är det klart och fungerar som den ska. Söta Fröken har godkänt mattes jobb  och doppat en framtass för att slicka av (man måste ju kolla kvalitén först!!!) för att sedan dricka som vanligt en rejäl slurk med vatten.

Jag tror inte att jag kommer att göra så många knop till idag. Jag hade ju sopat upp all kattsand i badrummet, gjort ren och fyllt på lådan innan vattenfontänsrengöringen (jisses så långt ordet blev, pust).

Mina närmaste grannar kom för att fråga om jag ville ha nåt från affären eller Bolaget när de ändå skulle iväg igår eftermiddag. Jag bad dem att köpa en påse råg kusar åt mig att ha i reserv till nästa gång hemtjänsten gör mina inköp. De är ju så goda med lagrad ost på. Jag har allt annat jag behöver för kommande vecka. Nåt besök på Bolaget för min räkning behövde de inte göra. Jag dricker ju ytters sällan nåt med alkohol i. Kanske längre fram i sommar vill jag ha en Bag in Box med chardonnay att ha på lager.

Vi önskar er en skön och solig söndag!

/Julia

17 kommentarer:

 1. Bra med fantasi då det gäller rengöring av fontänen. Ja den godkändes ju också. När du får ork o lust kan du väl ta en bild på den för skulle behövas hos våra katter. Hur mycket rymmer den? Tvättning här som vanligt denna dag. Je gör rårakor mums. Sköt om dig!/ Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här får du en länk till den vi har, det är en Drinkwell Platinum:
   http://www.zooplus.se/shop/katt/kattskalar_fontaner/vattenfontaner_for_katter/250921?gclid=CjwKEAjwg7yqBRCu5NmlgMm6i08SJADDEudZxOS_N5CTlM1D3HTEO2T0Fx3W8bZQccx5CLoOUqxIyhoCJb7w_wcB
   Hoppas att den hjälper.
   Råkakor är verkligen gott!

   Radera
 2. Men tack, ska kika och ev bestämma mig för en. Kramiz.

  SvaraRadera
 3. Så sött av lilla Amanda. Skönt att jobbet blev godkänt, hihi.
  Väldigt snällt av grannarna att fråga om du behövde något, och rågkusar kan vi hålla med om är fantastiskt gott.
  Nosgos och kramar

  SvaraRadera
 4. Så bra att du fixade fontänen men du är ju envis så vi är inte förvånade! Bra att grannarna tittade förbi, dels är det ju trevligt med lite omtanke och sällskap och sen är det ju toppen att du får lite hjälp när du behöver det.Nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat och sen att få godkänt av söta fröken är toppen betyg.
  Toppengrannar som kommer och hör om du behöver nått när de ska iväg ändå, kan ju vara nått litet man behöver eller är sugen på.
  Var rädd om dig.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 6. Bra att du orkar ta tag i de allra nödvändigaste göromålen.
  Har ingen fontän till mina små, de dricker vatten ur en liten röd hink i badrummet som jag givetvis byter var dag. Hade skålar på några till ställen i huset men de uppskatades ej - alla 4 går till badrummet å dricker ur hinken!
  Många hälsningar och tankar går till dig/Lena
  ps. bakgrundsbilden på din blogg är såååå vacker med de blommande träden:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träden är våra egna äppelträd. Jag tog bilden 25 maj 2014!

   Radera
 7. Du - en BIB är du väl värd. Njut av den när du behöver.

  SvaraRadera
 8. Hmm hade precis för mig att matte sa att hon kattenterat på detta inlägget nere från det Serbiska landet. Gissar att kattentaren fastnade i tullen :)
  Vet i alla fall att matte skrev att hon visste att du skulle komma på någon fiffig lösning på hur du skulle rengöra vattenfontänen och att hon också gillar Rågkusar :)

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. En BIB är en "bag in box". :-)
  För din info: Oldmolly är även anhörig

  SvaraRadera