Väderprognos för 5 dagar

torsdag 11 juli 2013

Är ALLA blivande brudars mammor skogstokiga???


00022
Jag har en väninna vars dotter ska gifta sig kommande vår och hon ville ha smakråd innan hon och dottern bestämmer vilka klänningar de ska välja emellan. De funderar på att måttbeställa en klänning via nätet, för att de är så mycket billigare än en klänning köpt hemma.
Jag frågade om dotterns preferenser (tyvärr Förvirrad). Jag måste säga att hennes svar var lite förvirrande.

Tack gode gud för mobiltelefon med högtalare. Vi satt vid var sin dator och ca 800 km mellan oss i många timmar och kikade på var sin dator. Hon gav adresserna och vi tittade på bilderna samtidigt. Det värsta var att dottern kan inte bestämma stilen på klänningen ens. Kort, halvlång, lång, med eller utan släp… Hon gillar det mesta! SUCK!!!
Vi såg allt ifrån detta
10458582_3
2028605_10
8886786_2
till de här
10458806_3
10458806_6
och det mesta där emellan!!!
Nåja, efter tretusennittonhundrasjuttifemton bilder sa jag ifrån att det räckte! Hon är välkommen när hon och fram för allt hennes dotter (det är ju trots allt hon som ska gifta sig och inte min kompis!) har tittat runt själva och återkomma med ett något snävare urval, så ska jag försöka hjälpa till om de vill.Tur att det inte är så bråttom i alla fall.

Då jag gifte mig med mitt livs kärlek hyrde jag brudklänning i en brud-butik som fanns på Odengatan nära Gustav Vasa kyrka.
Det föll mig inte ens in att köpa en brudklänning, alla jag kände hyrde sina klänningar på den tiden. Det var vanligt att hyra dem komplett med underkjol, slöja och allt i början på 80-talet.

De var jättegulliga och mitt val var gjord på bara nån timme med mammas hjälp. En lång, enkel vit A-skuren brudklänning med långa ärmar, tillhörande underkjol, lång slöja och ett vackert vitt blomdiadem av pyttesmå vita sidenrosor (vilket jag har kvar för de hyrde inte ut hår prydnader, utan vi köpte en)
Klänningens längd justerades, diademet monterades på slöjan och jag hämtade alltihop några dagar före bröllopet på midsommarafton. Mamma fick lämna igen allt på måndagen efter midsommar. Vi åkte på bröllopsresa  redan på söndagen.

Nu hoppas jag att jag slipper se fler brudklänningar den här veckan. Jag rådde kompisen att hon och dottern skulle sätta sig ner och kika runt i helgen i lugn och ro Blinkar! Sen återkomma om de vill ha mer smakråd av mig.

Ha en trevlig eftermiddag och kväll!
14 /Julia

15 kommentarer:

 1. Det är ett sjuhelsikes svårt val men oftast vet man ungefär vilken modell på klänningen man vill ha och kan gå utifrån det.
  Matte tycker att de utan en massa krusiduller är vackrast men smaken är ju som baken, hihi!
  Matte är inte så mycket för krisiduller i vanliga fall heller, hihi!
  Nog kan mammor till blivande brudar bli knasigare än bruden ;) men man måste andas, djupt och ofta, hihi!
  Vi önskar dom lycka till i letandet.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem utan krusiduller också. Min klänning var så enkel och fin.
   Skönt att bröllopet är i april, så mor och dotter har gott om tid än att bli hysteriska och osams om klänningen tills det är dags att bestämma sig ;-)

   Radera
 2. oj, oj man kan bli matt för mindre! Inte lätt att vara smakråd när man inte har en aning om vad man vill ha! Ta tass om er! nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Matte nickar instämmande här om att hon också gillar enklare modeller utan krusiduller. Hoppas de kommer fram till ungefär vilken stil klänningen skall ha, annars är det nästan omöjligt att ens försöka ge råd.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns FÖR mycket att välja på. På min tid fanns det ca 5-6 att välja på i min XL-storlek, så det gick fort :)

   Radera
 4. This is always a tough decision for the bride.
  Purrs,
  Kitty & Loretta

  SvaraRadera
 5. Hoppas dom kommer fram till ngt vettigt vad bruden vill ha. Svårt val verkar det som.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag säger: det finns FÖR mycket att välja på idag :)

   Radera
 6. Förstår att du blev matt av alla dessa brudklänningar !
  Får min matte att minnas ett yngre par som var med på Rundresan i Kina som min matte och hennes kompis var på för 10 år sedan.
  Det unga paret skulle köpa Brudklänning i Shanghai för det är ju mycket billigare där om man nu ändå är där :)
  Hur som helst så ville den här tjejen ha en väldigt enkel brudklänning och i Kina är det VÄLDIGT mycket rysch och pysch och släp och doningar. Dom försökte med hjälp av en av guiderna förklara vad et var för sorts klänning dom ville ha och till sist lyser butiksinnehavaren upp och säger : Aha , you wan´t IKEA style :)

  SvaraRadera
 7. Jag hyrde också klänning när jag gifte mig med mitt hjärtas utvalde. Det var ju så det var - även i mitten av 60-talet - att man hyrde. Det var nog ingen som ens tänkte köpa.....
  Hoppas att bruden bestämmer sig om typen av klänning. Det brukar man väl veta hur man vill se ut som brud - den största dagen i ens liv!

  Hälsning från Gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
 8. Brudklänningen kommer man ju bara använda en gång (förhoppningsvis) och då kan man väl välja en enklare/billigare modell. Kanske kan man då senare använda den vid andra sammanhang också. Hellre än att köpa en prålig och dyr som sedan bara kommer att hänga där i en garderob till ingen nytta.
  Kram

  SvaraRadera