Väderprognos för 5 dagar

lördag 25 januari 2014

Hej vänner!

 

Puh's lördag

Jag har haft några dåliga dagar med för lite sömn och ganska mycket värk, därför blev det inga bloggar de senaste dagarna.

Idag mår jag faktiskt rätt så bra! Min älskade make kom med ännu en fantastisk överraskning till mig när han kom igår.

Eftersom jag har gett upp tanken på både router och surfplatta, köpte han en Kindle läsplatta till mig, som en komplement till min Letto! Nu kan jag läsa både EPUB (Letto) och MOBI (Kindle) formaten bekvämt i sängen!

PICT1471

Den är köpt på Webhallen här i Sthlm och inte importerad från USA. Mera praktiskt vad gäller garantin och allt annat. Han gav mig ett fodral till den också Ler. På datorbilden kan ni en del av mina många Kindle-böcker som finns i datorn. De flesta av böckerna är faktiskt gratis och en liten del har jag betalat mellan $0.99 och $1,99 för som mest på Amazon.com. E-böcker kostar betydligt mer här hemma än i USA!

Nu har jag bara ett bekymmer! Jag skulle behöva använda min Samsung Galaxy Note mobil som router för några minuter, så jag kan registrera min Kindle på Amazon och för att “hämta” några av mina böcker till den. Böckerna kan i och för sig hämtas med USB-kabeln, men det går inte att registrera läsplattan med kabeln och utan registrering = inga köpta böcker Gråtande ansikte

Några Fanfictions har jag lyckats ladda ner i läsplattan, de få som jag hade i MOBI format. Så jag kan prov-läsa lite ikväll i sängen i alla fall!

Det ska gå att använda mobilen som WiFi, men jag vet inte hur man gör!!!

Mobilen frågar efter Nätverks-SSID och säkerhetstyp och jag har ingen aning om vad detta är, eller vart jag kan hitta information om det… Inte ens instruktionsboken finns nån förklaring som hjälper mig…

Är det nån av er vänner som kan hjälpa mig är jag tacksam!!! Annars får jag vänta tills jag kommer till biblioteket nästa gång helt enkelt eller ringa supporten. Om ni vet hur man gör, så skriv en rad om det i kommentaren, 1000-tack på förhand!

Ha nu en riktig lat lördag!

34 /Julia

8 kommentarer:

 1. Vad snällt av maken att komma med en present! :)
  Kan tyvärr inte det här med wifi, men om ingen här kan hjälpa dig så gör de säkert det på supporten. Vi håller tassarna för att du får det att fungera!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen att nån kan hjälpa dig med att registrera dig. Själv är jag inte rätt person. Är den sån som ofta kommer tillrätta med saker genom "Trial and errror" (mest error).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är läsplattan som ska registreras :) Jag är redan kund hos Amazon.com

   Radera
 3. Skönt att du mår bättre nu.
  Så gulligt av maken att ge dig en sån och väldigt praktisk.
  Matte kan tyvärr inte heller hjälpa dig med Wifi från mobilen för det har hon aldrig använt. Hoppas nån annan vet.

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. DET hoppas jag med, annars blir det supporten på måndag :)

   Radera
 4. Hej !
  Min matte har Samsung s3 , men hon gissar att det fungerar på samma sätt som på Noten ?
  Gå in på inställningar , välj Fler inställningar , klicka på Internetdel. och port.hotspot , slå på Portabel Wi-Fi-hots... = för "reglaget" åt höger. Klicka sedan på texten Portabel Wi-Fi-hots. ..
  Då ser du texten anslutna enheter och där är förmodligen ingen :)
  Där under står det Så här ansluter du från andra enheter.
  Och hur du ska göra med lösenord och allt på Kindeln :)
  Välj tillåt alla enheter att ansluta när du gör detta första gången , så kan du kan du ändra till Endast tillåtna sedan , när du sparat den anslutna enheten.
  Matte tror att hon kommer ihåg rätt ??
  Det är möjligt att Noten kommer att kräva att du antingen skapar ett lösenord eller mönsterlösen för att låsa upp "knapplåset" .
  Det är lite pyssel och eventuellt så säger man fula ord , innan man är färdig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ÄR BÄST!!!
   Jag kunde registrera min Kindle tack vare din hjälp!!! Du hjälpte mig med att börja på rätt ställe! Det var ganska lätt på Note'n sen.Tjejerna har fått var sin extra stickis av en jätteglad matte!
   Tack igen!

   Radera