Väderprognos för 5 dagar

torsdag 9 januari 2014

God torsdagsmorgon på er!

 

00098

Igår såg vi solen på eftermiddan en liten stund!!! Det var länge sen. Gissa om jag blev på gott humör. Tänk vad lite solsken kan göra i allt det gråa vi ser dagligen.

Jag sitter och läser, lyssnar på musik och busar med tjejerna när de vill. Annars händer det inte mycket nu när helgerna är över och alla är tillbaka på sina jobb igen.

Fast jag har märkt att det är allt fler som är kvar här på landet än tidigare vintrar. Det är kul att se dem röra sig utanför fönstret. Det är fler bilar som rör sig också. Tryggt att veta att bommen är stängd och låst vintertid och de som åker i området verkligen hör hit. Alla är noga med att låsa bommen efter sig vid in och utfart. Bra med en enskild väg-stump ca 500 m bortom själva byn.

Vi har väl inga planer direkt. Jag tänker städa lite. Damma och sopa golvet. Låta tjejerna busa med sopborsten en stund. Får dom jaga den lite i början, tröttnar dom och låter mig sopa färdigt utan deras hjälp.

Jag har börjat på en ny bok av författaren till Hungerspelen trilogin, Suzanne Collins, ännu en bokserie. Så här beskriver AdLibris böckerna om Gregor:

Gregor alla fem

Gregor från Ovanjord är den första av fem delar i en fängslande fantasyserie ("The Underland Chronicles") av Suzanne Collins, författaren till supersuccén "Hungerspelen". Spänning, äventyr, humor och starka känslor är ingredienserna i denna underbara sträckläsningsbok.

När Gregor ska passa sin tvååriga lillasyster Boots försvinner hon genom en öppning i tvättstugan. Gregor kastar sig efter och faller ? och faller. Slutligen hamnar han i Underjord, som befolkas av stora råttor, spindlar, kackerlackor och bleka människor med lila ögon. En värld som - visar det sig - bara har väntat på att syskonparet ska komma. Gregor är nämligen omnämnd som krigare i en gammal profetia och Boots är prinsessan som alla kackerlackor dyrkar.

I det mörka, främmande landet råder fiendskap mellan de olika invånarna. Ett krig är nära förestående. Underjords öde vilar helt i syskonparets händer, men Gregor har bara en önskan: att ta sig hem. När han får reda på att hans försvunna pappa sitter fängslad i Underjord ändrar han sig dock och ger sig rakt in i ett svindlande farligt äventyr.

En fantasyserie för Collins-fantaster.

Jag vet inte vad jag tycker om den än, men ni lär väl höra när jag har läst den första boken. Den får bestämma om jag vill eller ska läsa resten. Jag är väl inte direkt målgruppen för berättelsen, men jag tyckte om Hungerspelen och blev nyfiken. Dessa skrev hon innan hon skrev Hungerspels trilogin, som hon blev berömd för.

Ha en trevlig torsdag!

00025-2 /Julia

16 kommentarer:

 1. En bom kan vara bra att ha, just för att man vet att det då är behöriga människor som rör sig inom området, särskilt om det ligger lite avskilt till. Lycka till med städningen - så småningom blir du nog ensam om sopborsten, ;-) Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, området ligger lite avskilt. Den syns inte från några större vägar. Man måste nog veta vart den är fö att hitta hit :)
   Jag fick sopborsten efter ett tag!

   Radera
 2. Tänk att lite sol kan göra en så glad!Vi önskar att matte använde sopborste istället för snabeldrake när hon städar..verkar mycket bättre.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sopborsten är det enda jag klarar sittande som tur är för tjejerna :)

   Radera
 3. Härligt med lite sol även om den bara tittar fram en kort stund ;-)
  Kul med lite folk så du inte är helt själv på området hela vintern, i alla fall så länge det är de som ska vara där.
  Matte fick en känsla av Narnia när hon läste vad de böckerna handlade om men det behöver ju inte alls vara så. Hoppas de är bra!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja... jag HAR läst bättre böcker, men jag är nog för gammal och jag jämför dem med Hungerspelen, vilket är lite orättvist!

   Radera
 4. Åh vad avis vi blev på er sol igår, här lös den med sin frånvaro.
  Kul med nya bokserier, hoppas den blir bättre.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solens besök var inte så långvarigt, men den höjde mitt humör :)
   Jag har de två första om Gregor från MTM, så jag lyssnar, sen får jag se om det blir fler... Divergent (del 1 av 3) av Veronica Roth är mitt tips anars, Jag har hört den första och den är jättebra!

   Radera
 5. Hope you get more sun filled days soon. Have a Great Evening...
  Purrs,
  Loretta & the girls...

  SvaraRadera
 6. Det är lite konstigt, för jag går här och knotar över det trista grå vädret. Och kylan. Och regnet... och... ja allt som har med januari att göra :-) Men ändå är det inte förrän solen äntligen tittar fram som jag upptäcker hur mycket jag saknat den. Det är som om man inte ens tillåter sig att hoppas när mörkret har en i sitt järngrepp.
  Hoppas du gillar Gregor från Ovanjord, alltid kul att ha en hög böcker som väntar på att bli lästa!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen var mysig!!! Jag har en jättehög med böcker att läsa, de flesta på engelska. Utan böcker blir jag aldrig ;-)

   Radera
 7. Bra att boende repsekterar en bom som är till för att begränsa tillgängligheten i området. Snart är det helg igen. Sen börjar en lång rad vanliga veckor. Skönt att vi går mot ljusare tider i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Jam det var nog minsann en liten gnutta solsken här nere med den dagen :)
  Tycker böckerna låter bra , lite som Narnia fast med andra sorters djur :)

  SvaraRadera