Väderprognos för 5 dagar

fredag 3 januari 2014

Grått och milt!

 

Fredag 1

Vädret är grått, jättegrått = jag behöver lyset tänd fast det är mitt på dagen. Termometern visa +4,1 grader och det blåser lite.

Först vill jag berätta om hur det gick med surfplattan. Jag skickar tillbaka den! Den är visserligen jättefin, men alltför tung för mig att hantera. Min trasiga vänsterhand klarar inte dess vikt (400gr) mer än några minuter i taget och om jag ändå sitter vid ett bord, kan jag lika gärna använda nån de två datorer jag har här på vischan. Min pytte-dator kan jag lätt använda i sängen och surfa med, om jag tar med mig modemet. Eller om jag vill läsa nån av mina många engelska Kindle-böcker. Det är ju inte så svårt.

Vi har inte så gott om pengar att jag ville behålla surfplattan, då den egentligen inte fungerade för mig som jag ville.

Mina böcker finns ju i datorerna (i Kindle format, dem kan jag läsa i min mobil också om jag vill!!!) och på min älskade läsplatta (de “vanliga” i EPUB och PDF format) som inte väger många gram och är jättesmidig att hantera. Jag skulle nog inte kunna vara utan den. Jag använder den dagligen och ja! Jag kommer ihåg att ladda den också då och då!

Jag är fortfarande lika förvånad över hur lite plats skriven text tar vare sig texten är i EPUB eller Kindle format!

Maken har med sig posten och returnerar surfplattan till affären när han ändå har möjlighet. Samtidigt handlar han de få saker jag behöver för den kommande veckan, då han börjar jobba på tisdag efter sin ledighet. Tänk att dagarna går så fort, men det var härligt att ha honom här!

Vi har varit ute på lite bus och njutit av att få vara tillsammans varje dag.

Jag kommer att uppdatera bloggen när den spinnande posten kommer med maken Blinkar!

Uppdatering!

Vårt spinnande paket kom från bästaste Wikki, Nova och deras gulliga matte, som skickade :

PICT1462

Nu äntligen har vi fått tag i RCs avlånga kalender för 2014, som passar så ypperligt ovanför klösisen på väggen, 1000-tack Wikki & Crew!

Vi önskar er en härlig fredag!

00040 /Julia

12 kommentarer:

 1. Vad synd att det inte funkade med surfplattan.
  Vad kul att du nu fått kalendern du letade efter, snällt att de skickade den till er!

  Kramizar & Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, det gjorde inget egentligen.
   Kalendern blev jag ätteglad över. Wikki läste min besvikelse i bloggen och skickade ett mail om jag fortfarande var utan och de skickade en :)

   Radera
 2. Trist med plattan men skönt att du har andra alternativ som funkar. Lite trist med mörkret men förstår att du tycker det är skönt när du kan komma ut! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att jag kan VÄLJA om jag ska ut eller ej. Rena lyxen :)

   Radera
 3. Trist med surfplattan, men som du säger så är det bättre att lämna tillbaka den om den inte är bra och spara pengarna till något roligare.
  Vad gulligt gjort av Wikki!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Klokt att skicka tillbaka saker som inte fungerar som man tänkt sig. Som du skriver, har du i alla fall tillgång till bäcker på dina datorer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna är ett måste för mig, jag hade tänkt att kunna läsa båda sorterna på surfplattan, men det blev inte så.

   Radera
 5. Det var verkligen ett spinnande paket! Wikki är verkligen snäll!

  SvaraRadera
 6. Ja , dom väger en del dom där Surfplattorna inget man sitter med i handen en längre stund. Min matte brukar lägga sin på armstödet på soffan eller så har hon de på en kudde när hon surfar :)
  Tur att du kan lämna tillbaka den , som du skriver kan man ju ha pengarna till något bättre om det nu inte funkar som man tänkt :)
  Trevlig helg på er !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM jag alls ska ha en, måste jag känna på dess vikt först :)

   Radera